nigel van milligen wesley plaisierDinsdagavond 9 oktober was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 47e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 20 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist in de verliezersronde werd Maikel van Helden. In zijn poule wist Maikel met 3-0 te winnen van Maurice Burgemeester, maar moest hij genoegen nemen met een derde plaats na verliespartijen tegen Berry Herks (1-3) en Nigel van Milligen (2-3). Deze derde plaats leverde hem echter wel een dubbele bye op dankzij een vrije ronde gevolgd door het vroegtijdig verlaten van het toernooi door Maurice Le Grand wegens ziekte, waarna hij in de halve finale met de nodige moeite Patricia Kleijzen wist te verschalken (4-2).

Zijn tegenstander in de finale werd Jaimy van Bavel, die ondanks twee overwinningen in de poulefase werd veroordeeld tot de verliezersronde. In zijn poule wisten hij, Ricardo van der Vloed en Ferry Wennekes allemaal te winnen van Patricia Kleijzen en wonnen zij ook onderling allemaal één keer van elkaar. Helaas voor Jaimy bleek hij over het slechtste legsaldo te beschikken, hetgeen hem dus een derde plaats opleverde. Weliswaar mocht hij wel genieten van een bye, waarna hij geen leg meer afstond aan Maurice Burgemeester (3-0) en Demi van Gelder (4-0)

In de finale wisten beide heren elkaar goed in evenwicht te houden, hetgeen resulteerde in gelijkopgaande wedstrijd. Bij een stand van 4-4 moest er zelfs een beslissende laatste leg aan te pas komen om te bepalen wie er met de verliezersronde aan de haal zou gaan. Hierin bleek Jaimy de sterkste en zodoende kon hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich op eisen.

Kwartfinale:
Maurice Le Grand 0–3 Maikel van Helden
Tarik 2–3 Patricia Kleijzen
Demi van Gelder 3–0 Melissa van Puffelen
Jaimy van Bavel 3–0 Maurice Burgemeester

Halve finale:
Maikel van Helden 4–2 Patricia Kleijzen
Demi van Gelder 0–4 Jaimy van Bavel

Finale:
Maikel van Helden 4–5 Jaimy van Bavel

In de winnaarsronde slaagde Wesley Plaisier erin om voor de derde editie op rij een finaleplaats te bemachtigen, al ging dat allerminst soepel. In zijn poule werden Tarik en Siep Foekens verslagen, maar moest hij zijn meerdere erkennen in Mareno Michels. Door zijn tweede plaats in de poule mocht hij direct aan de ockey verschijnen, waarin Berry Herks met enig fortuin aan de kant werd gezet (4-3). Ook Ferry Wennekes (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-2) lieten enkele kansen onbenut, waarvan Wesley dankbaar profiteerde en hij zich mocht gaan opmaken voor zijn finalepartij tegen Nigel van Milligen.

Nigel bracht op zijn beurt een stuk minder spanning met zich mee en mocht na zijn eerste plaats in de poulefase genieten van een vrije ronde. Eddy Merlijn liet het vervolgens op de belangrijke momenten afweten in de kwartfinale (4-2), waarna Mareno Michels in de halve finale kundig aan de kant werd gezet (5-2).

Na Wesley’s twee nederlagen op de 45e (Mareno Michels 6-5) en 46e editie (Danny van Trijp 6-1) leek hij ook deze finale al snel uit handen te geven. Nigel kwam als sterkste uit de startblokken en had bij een stand van 2-0 in zijn voordeel voldoende kansen om de gemiste dubbels van Wesley af te straffen. Echter liet Nigel dit onbestraft en kwam Wesley sterk terug in de wedstrijd en boog hij de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Drie sterke eigen legs volgde, waardoor een beslissende laatste leg moest bepalen welke van de twee heren er met de eindzege vandoor zou gaan. Hierin mistte beide heren flink wat matchdarts, maar was het Wesley die na twee nederlagen in de finale nu wel de verlossende dubbel wist te vinden. Zodoende was het Wesley Plaisier die met een 6-5 overwinning de 48e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Eddy Merlijn 2–4 Nigel van Milligen
Mareno Michels 4–2 Ricardo van der Vloed
Patrick van den Boogaard 4–0 Michel van Velzen
Ferry Wennekes 2–4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Nigel van Milligen 5–2 Mareno Michels
Patrick van den Boogaard 2–5 Wesley Plaisier

Finale:
Nigel van Milligen 5–6 Wesley Plaisier

Daarnaast had Nigel van Milligen met 5 stuks het grootste aandeel in de 24 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 142 uit handen kwam van Mareno Michels. Beste dame werden Demi van Gelder en Patricia Kleijzen met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!