Geysendorpher plaisierZondagmiddag 30 september was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 4e editie van het Open Café 'T Hof van Jericho, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €100,- en de overige prijzen. Helaas moesten we ons ditmaal tevreden stellen met 16 deelnemers, maar werd er desondanks in gezellige sferen aangevangen met een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezerspoule met kruisfinales om er toch een vullend dagprogramma van te maken.

Eerste finalist van de verliezersronde werd verrassenderwijs Danny van Trijp. In de eerste poulefase wist Danny maar één overwinning te boeken op Jurgen Watson (3-2) en verloor hij daarna van Wesley van Beekum (2-3) en Patrick van den Boogaard (2-3), waardoor een derde plaats in de poule hem veroordeelde tot de verliezersronde. De verliezerspoule met Samantha Raaphorst, Julie Koenen en Angel Coljé werd zonder problemen winnend afgesloten, waarna hij in de halve finale wederom te sterk bleek voor Jurgen Watson (4-1).

Aan de andere kant van het schema wist ook broerlief Wesley van Trijp zijn teleurstelling van het ritje naar de verliezersronde om te zetten in een finaleplaats. In de eerste poulefase hield hij Angel Coljé onder zich (3-0), maar was hij niet bij machten om Berry Herks (3-1) en Eddy Merlijn (3-0) af te stoppen. Wesley verloor vervolgens in de verliezerspoule enigszins verrassend van Corné van de Werken, maar herstelde zich tegen Maurice Burgemeester (3-1) en Jurgen Watson (3-1), waardoor hij als nog als eerste eindigde. In de halve finale was Samantha Raaphorst dicht bij een stunt, maar moest zij toch, ondanks een 2-0 voorsprong, de winst met 4-3 aan Wesley overlaten.

In de finale hielden beide broers elkaar goed in evenwicht en leverde het winnen van de bull ook daadwerkelijk een belangrijk voordeel op. Bij een gelijke stand van 4-4 mocht Danny als eerste van start en gaf hij dit voordeel dan ook niet meer uit handen, waardoor hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Halve finale:
Danny van Trijp 4–1 Jurgen Watson
Wesley van Trijp 4–3 Samantha Raaphorst

Finale:
Danny van Trijp 5–4 Wesley van Trijp

In de winnaarsronde was het Wesley Plaisier die zich na zijn eindzege op de eerste editie (6-4 winst op Brian Raman) weer mocht gaan opmaken voor de finale. Zijn eerste poulefase leverde weinig problemen voor hem op, waarin hij geen mededogen kende met Remco Wiermsa (3-1), Samantha Raaphorst (3-0) en Corné van de Werken (3-0), waarna hij in de winnaarspoule aan de bak mocht. Met sterk spel doorstond hij deze test zonder problemen en werden Richard Broer (4-2), Wesley van Beekum (4-0) en Eddy Merlijn (4-2) verslagen, waarna ook Patrick van den Boogaard er aan moest geloven in de halve finale (5-1).

Zijn tegenstander in de finale werd ditmaal Daniel Geysendorpher, die zich net als Wesley van zijn beste kant liet zien. In de eerste poulefase stond hij geen leg af aan Richard Broer, Maurice Burgemeester en Julie Koenen, waarna het in de winnaarspoule nog enigszins spannend werd. Van Patrick van den Boogaard (4-2) en Remco Wiersma (4-1) werd nog gewonnen, maar Berry Herks bleek nipt te sterk voor hem (4-3). Echter boekte Patrick een 4-0 zege op Berry, waardoor Daniel alsnog als poulehoofd door mocht naar de halve finale, waarin hij wederom Richard Broer aan de kant wist te zetten (5-2).

Beide heren gingen dus met een goede vorm de finale in en dat was ook in de wedstrijd terug te zien. Met een goed niveau gaven beide heren elkaar geen duimbreedte en ging het scoreverloop gelijk op, waardoor het een spannend schouwspel werd. Er moest zelfs een beslissende laatste leg aan te pas komen, waarin beide heren scorend sterk de startblokken uit kwamen. Uiteindelijk was het Wesley die als eerste de eindstreep wist te halen en zodoende met een 6-5 overwinning zijn tweede eindzege kon bijboeken op de 4e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

Halve finale:
Wesley Plaisier 5–1 Patrick van den Boogaard
Daniel Geysendorpher 5–2 Richard Broer

Finale:
Wesley Plaisier 6–5 Daniel Geysendorpher

Daarnaast hadden Daniel Geysendorpher en Eddy Merlijn met ieder 5 stuks het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 130 uit handen kwam van Samantha Raaphorst, die tevens met een 3e plaats in de verliezersronde ook beste dame werd.

Naast onze wekelijkse moneydartstoernooien op de dinsdagavond zijn we zaterdagavond 13 oktober ook weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor ditmaal een sfeervol mixkoppeltoernooi. Tijdens de voorgaande editie waren het Nigel van Milligen / Melissa Arendse die er met de hoofdprijs vandoor gingen. Wie gaan er deze avond aan de haal met de 1e plaats van minimaal €100,-?

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!