danny berryWoensdagavond 26 september was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Helaas wisten maar 12 deelnemers de weg naar café Merwehof te vinden en kon er om 20:00 begonnen worden met de poules om te bepalen wie er in de winnaars en verliezersronde terecht kwamen.

De eerste finalist in de verliezersronde werd iemand die we normaal gesproken in de winnaarsronde terug zouden zien. Mike van Duivenbode wist namelijk in zijn poule Nicole Delie onder zich te houden, maar kon niet voorkomen dat Wesley van Trijp en Dylan Sprangers zich naar de winnaarsronde speelden. Na een bye deed hij echter wel wat er van hem verwacht werd en zette hij Patrick Leahy met een 4-1 overwinning op zij.

Aan de andere kant van het schema zagen we een trouwe finalist van de verliezersronde doorstromen naar de finale. Zo wist ook Michael Cohen een derde plaats in de poulefase boven Patrick Leahy, maar onder Berry Herks en Nicolay van der Hoek een goed vervolg te geven door na een bye in een spannende halve finale af te rekenen met Nicole Delie (4-2).

In de finale liet Mike nogmaals zien niet in de verliezersronde thuis te horen. Ondanks enkele kleine kansen voor Michael was er voor hem echter geen eer te behalen en moest hij de eindzege aan Mike overlaten, die zodoende met een 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Mike van Duivenbode – Bye
Maurice Le Grand 2–3 Patrick Leahy
Michael Cohen – Bye
Nicole Delie 3–0 Julie Koenen

Halve finale:
Mike van Duivenbode 4–1 Patrick Leahy
Michael Cohen 4–2 Nicole Delie

Finale:
Mike van Duivenbode 5–0 Michael Cohen

In de winnaarsronde slaagden Danny van Trijp en Berry Herks er net als vorige week in om de finaleplaatsen te bemachtigen. Beide heren eindigden als eerste in hun poule, waarna Danny geen mededogen kende met Nicolay van der Hoek (4-1) en Dylan Sprangers (5-0) en Berry na een bye Wesley van Trijp van zich af wist te schudden (5-3).

Waar Danny tijdens de vorige editie nog relatief overtuigend met Berry wist af te rekenen in de finale (6-3), liet Berry ditmaal niet zo snel het kaas van zijn brood eten. Hij had zelfs de gehele wedstrijd het initiatief, maar kon zich, dankzij een belangrijke 127 finish voor de break van Danny, na een 2-1, 3-2 en 4-3 voorsprong toch gaan opmaken voor een beslissende laatste leg. Deze teleurstelling kwam Berry niet meer te boven en daar wist Danny optimaal van te profiteren. Zodoende was het Danny van Trijp die met een nipte 6-5 overwinning zijn derde eindzege op rij kon bijboeken op de 53e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Dylan Sprangers – Bye
Danny van Trijp 4–1 Nicolay van der Hoek
Berry Herks – Bye
Wesley van Trijp 4–2 Wesley Plaisier

Halve finale:
Dylan Sprangers 0–5 Danny van Trijp
Berry Herks 5–3 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp 6–5 Berry Herks

Daarnaast hadden Danny van Trijp en Mike van Duivenbode met ieder 4 stuks het grootste aandeel in de 17 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish bleef steken op een 127 finish van Danny van Trijp. Beste dame werd Nicole Delie met een derde plaats in de verliezersronde.

LET OP! Aanstaande woensdag zal er geen HW Django Moneydarts plaatsvinden in Café Merwehof te Dordrecht. Helaas is de samenwerking stopgezet en zullen de woensdagavond toernooien binnenkort worden vervolgd op een andere locatie.

Houd onze Facebookpagina HW Darts de komende tijd dus goed in de gaten.

Tot dan!