mareno wesleyDinsdagavond 25 september was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 45e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 20 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Stefano van Engelen. Stefano wist in zijn poule te winnen van Brian Rufi, maar verloor van Mareno Michels en Wesley Plaisier wat hem een derde plek gaf in zijn poule. Deze derde plek leverde hem wel een bye op, waarna hij wist te winnen van Melvin van Hulst (3-0) en Mark van Kooten (4-1).

Zijn tegenstander in de finale werd poulegenoot Brian Rufi. Brian pakte in de poulefase een leg tegen Wesley Plaisier en Mareno Michels, maar werd door zijn nederlaag tegen Stefano veroordeeld tot de vierde plaats. Hierdoor mocht hij direct aantreden in de knock-outfase, waarin hij achtereenvolgens te sterk was voor Mandy Nobel (3-1), Ricardo Hofman (3-1) en Mickey Rakhorst (4-2).

Stefano wist in zijn poule nog 3-0 te winnen van Brian, maar Brian liet ditmaal niet zo makkelijk over zich heen lopen. Hij zette zijn vorm van de knock-out goed goed door en trok bij een gelijke stand van 2-2 de wedstrijd met sterk spel naar zich toe, waardoor hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Mark van Kooten 3–2 Michel van Velzen
Stefano van Engelen 3–0 Melvin van Hulst
Mickey Rakhorst 3–0 Julie Koenen
Ricardo Hofman 1–3 Brian Rufi

Halve finale:
Mark van Kooten 1–4 Stefano van Engelen
Mickey Rakhorst 2–4 Brian Rufi

Finale:
Stefano van Engelen 2–5 Brian Rufi

Dat de poule van Stefano en Brian bestempeld mocht worden als een zware poule bleek wel uit het feit dat ook Mareno en Wesley tot de finale wisten door te dringen, al deden zij dat natuurlijk in de winnaarsronde. Waar Mareno na een bye in twee spannende partijen wist af te rekenen met Nigel van Milligen (4-2) en Wesley van Trijp (5-3), liet Wesley zich van zijn beste kant zien door met ruime cijfers Daniel Geysendorpher (4-2), Danny van Trijp (4-1) en Ricardo van der Vloed (5-0) aan de zegekar te binden.

Waar Mareno in de poulefase nog nipt met 3-2 wist te winnen van Wesley, leek Wesley nu af te stevenen op een gemakkelijke overwinning. Binnen no-time speelde hij zich naar een 5-2 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. Een mindere leg volgde, welke Mareno binnen wist te halen, waarna hij de versnelling wist te vinden. Met een 15 en 12 darter met een 109 en 129 finish bracht hij de stand weer gelijk. Een zenuwachtige laatste leg bracht de beslissing, waarin beide heren wedstrijdpijlen miste. Uiteindelijk slaagde Mareno erin de verlossende dubbel te raken, waardoor hij met een 6-5 overwinning zijn vierde eindzege kon bijboeken op de 45e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4–0 Ferry Wennekes
Mareno Michels 4–2 Nigel van Milligen
Peter Klein 0–4 Ricardo van der Vloed
Danny van Trijp 1–4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Wesley van Trijp 3–5 Mareno Michels
Ricardo van der Vloed 0–5 Wesley Plaisier

Finale:
Mareno Michels (79,87) 6–5 Wesley Plaisier (79,04)

Daarnaast had Mareno Michels met 11 stuks het grootste aandeel in de 42 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 150 uit handen kwam van Stefano van Engelen. Beste dame werd Julie Koenen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!