berry herks danny van trijpOp woensdagavond 19 september was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Café de Merwehof te Dordrecht, waar iedereen zich opmaakte voor het 1-jarig jubileum van de HW Django Moneydarts. Helaas wisten zich maar 13 deelnemers te melden aan de wedstrijdtafel, welke werden ontvangen met een heerlijk stuk taart. Rond 20.00 uur konden we van start met de poulefase om te kijken wie er naar de winnaars- of verliezersronde zou spelen.

Uiteindelijk waren het Viggo van der Kuijl en Michael Cohen die het tegen elkaar mochten opnemen om de eindzege in de verliezersronde. Viggo werd derde in zijn poule na verliespartijen tegen Wesley Plaisier en Danny van Trijp, maar wist zich wel boven Sabrina Jongenotter te scharen, waarna hij in de knock-outfase na een bye in een beslissende laatste leg afrekende met Dylan Sprangers (4-3).

Michael bleef op zijn beurt in de poulefase boven Julie Koenen, maar moest zijn meerdere erkennen in Wesley van Beekum en Berry Herks. Ook hij mocht genieten van een vrije ronde, waarna Sabrina Jongenotter probleemloos aan de kant werd gezet (4-0).

In een gemoederlijke finale wisten beide heren elkaar goed in evenwicht te houden. Michael leek op weg om een beslissende laatste leg af te dwingen, maar daar wist Viggo tijdig een stokje voor te steken. Zodoende was het Viggo die met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Viggo van der Kuijl – bye
Dylan Sprangers 3-0 Julie Koenen
Michael Cohen – bye
Sabrina Jongenotter 3-1 Vin Dordt

Halve finale:
Viggo van der Kuijl 4-3 Dylan Sprangers
Michael Cohen 4-0 Sabrina Jongenotter

Finale:
Viggo van der Kuijl 5-3 Michael Cohen

In de winnaarsronde waren het Danny van Trijp en Berry Herks die de finaleplaatsen wisten te bemachtigen. Ondanks een eerste plaats in de poule mocht Danny direct aan de ockey verschijnen, waarin hij geen leg meer afstond aan Nigel Dikhoff (4-0) en Wesley van Beekum (5-0). Ook Berry mocht, ondanks een eerste plaats in de poulefase, direct aan de bak en schakelde in twee spannende wedstrijden Wesley Plaisier (4-2) en Mike van Duivenbode (5-3) uit.

In de finale lieten beide heren goed spel zien, al werden de goede legs al snel afgewisseld met mindere legs. Voornamelijk Berry liet zien de triples gemakkelijk te vinden en gooide hij drie maximale scores. Desalniettemin pakte hij evenveel legs als 180’ers en moest hij de eindzege overlaten aan Danny, die zodoende binnen 52 edities zijn 18e eindzege kon bijboeken met een 6-3 overwinning en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Mike van Duivenbode – bye
Berry Herks 4-2 Wesley Plaisier
Danny van Trijp 4-0 Nigel Dikhoff
Wesley van Trijp 3-4 Wesley van Beekum

Halve finale:
Danny van Trijp 5-0 Wesley van Beekum
Berry Herks 5-3 Mike van Duivenbode

Finale:
Danny van Trijp 6-3 Berry Herks

Daarnaast had Berry met 6 stuks het grootste aandeel in de 18 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 121 uit handen kwam van Viggo van der Kuijl. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 3e plaats in de verliezersronde.

Tevens werden er nog certificaten uitgereikt op basis van de afgelopen 52 edities, welke in handen werden genomen door Danny van Trijp (meeste 180’ers 151x & meeste eindzeges winnaarsrondes 18x), Wesley van Trijp (meeste eindzeges verliezersronde 5x), Nigel van Milligen (meeste hoogste finish 8x) en Michael Cohen (meeste deelnames 46x).

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen om 20:00 uur zal losbarsten.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!