danny van trijp patrick vd boogaardDinsdagavond 18 september 2018 was de organisatie van HW Darts weer te gast voor in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor alweer de 44e editie van het wekelijkse moneydartstoernooi. Ook deze avond werd er traditiegetrouw gestreden om de minimale hoofdprijs van €75,- en de 7 overige prijzen, waarbij de 21 aanwezige deelnemers in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er door zou gaan naar de winnaars- en verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde waren het Christiaan Kruizinga en Mickey Rakhorst die het tegen elkaar mochten opnemen om de eindzege in de verliezersronde. Christiaan boekte in zijn poule een overwinning op Martin van der Vloed, maar was niet in staat om de return en de dubbele confrontatie met Wesley Plaisier winnend af te sluiten. Deze derde plaats bleek echter wel genoeg voor een bye, waarna Juanito Ooms (3-2) en Melissa van Puffelen (3-0), die even daarvoor nog verrassenderwijs Michel van Velzen wist te verslaan, aan de zegekar gebonden.

Ook Mickey eindigde als derde in zijn poule, al deed hij dat in een poule van vier. Na nederlagen tegen Mareno Michels en Nigel van Milligen werd er gewonnen van Juanito Ooms, waarna hij in de verliezersronde na een vrije ronde ook Mark van Kooten (3-0) en Rients Schipper (3-1) wist te verschalken.

In de finale maakten beide heren er een spannend schouwspel van, welke zeer gelijk opging. Ondanks twee 180’ers van Mickey kon hij het gat niet slaan en bleef Christiaan het initiatief behouden. Dit werd dan ook niet meer uit handen gegeven en zo kon Christiaan met een nipte 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht slepen.

Kwartfinales:
Mickey Rakhorst 3-0 Mark van Kooten
Rients Schipper 3-1 Melvin van Hulst
Melissa van Puffelen 3-2 Michel van Velzen
Christiaan Kruizinga 3-2 Juanito Ooms

Halve finales:
Mickey Rakhorst 3-1 Rients Schipper
Christiaan Kruizinga 3-0 Melissa van Puffelen

Finale:
Christiaan Kruizinga 4-3 Mickey Rakhorst

In de winnaarsronde lieten Danny van Trijp en Patrick van den Boogaard zich van hun beste kant zien en legden zij beslag op de finaleplaatsen. Danny eindigde overtuigend als eerste in zijn poule ten kosten van Wesley van Trijp, Michel van Velzen en Cheyenne Woolaway, hetgeen hij beloond zag worden met een bye. Een klinkende 4-0 overwinning op Ferry Wennekes volgde, waarna Ruben Mesters in een beslissende laatste leg van een finaleplaats werd onthouden (5-4).

Patrick gaf op zijn beurt geen leg weg in zijn poule en eindigde dus als eerste in de poule boven Ruben Mesters, Melissa van Puffelen en Rients Schipper. Ook hij hoefde niet direct aan de ockey te verschijnen, waarna hij na een minimale overwinning op Zereso Zeverboom (4-3) geen mededogen kende met Mareno Michels (5-2).

In de finale hadden beide heren de nodige moeite om goed spel te vertonen in de eigen legs. Dit resulteerde er dan ook in dat de eerste helft van de wedstrijd bestond uit alleen maar breaks. Echter slaagde Danny er als eerste in om na een break ook zijn eigen leg te behouden, waardoor het initiatief in zijn handen lag. Patrick wist de stand nog terug te brengen tot één leg verschil, maar verder liet Danny het niet komen. Zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-4 overwinning zijn zestiende eindzege kon bijboeken op de 44e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinales:
Mareno Michels 4-0 Brian Rufi
Patrick van den Boogaard 4-3 Zereso Zeverboom
Danny van Trijp 4-0 Ferry Wennekes
Ruben Mesters 4-3 Ricardo van der Vloed

Halve finales:
Patrick van den Boogaard 5-2 Mareno Michels
Danny van Trijp 5-4 Ruben Mesters

Finale:
Danny van Trijp 6-4 Patrick van den Boogaard

Beide finalisten waren vandaag ook verantwoordelijk voor de meest gegooide 180’ers en de hoogste finish. Van de 20 gegooide 180’ers had Danny met 5 stuks het grootste aandeel, terwijl een 136 finish van Patrick genoeg bleek voor de hoogste van de avond. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 3e plek in de verliezersronde.

Aankomende zondag zijn we weer te vinden in Rotterdam voor alweer de 4e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2018, waarbij er gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €100,- en de overige prijzen. Wie zal zich deze dag in het rijtje van winnaars voegen naast Wesley Plaisier, Wesley van Beekum en Danny van Trijp?

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!