danny van trijp zereso zeverboomZondag 16 september stond Winners Café te Numansdorp in het teken van het eindtoernooi van de Winners Zomerranking 2018, waarbij de organisatie van HW Darts met enkele afzeggingen uiteindelijk 26 deelnemers mocht verwelkomen. Veertien vrijdagavonden lang werd er gestreden om de dagprijzen en de rankingpunten, waarbij er een eindpot van €2050,- werd opgespaard voor de finaledag. Voorafgaande aan het eindtoernooi konden de eerste enveloppen op basis van de klassementen al worden uitgekeerd, welke door de volgende namen in ontvangst werden genomen:

Rankingklassement:
1. Patrick van den Boogaard (230 pnt.)
2. Berry Herks (218 pnt.)
3. Danny van Trijp (212 pnt.)
4. Zereso Zeverboom (208 pnt.)
5. Wesley van Beekum (205 pnt.)
6. Mike de Kruijff (192 pnt.)
7. Wesley van Trijp (165 pnt.)
8. Marco Buijks (160 pnt.)

Damesklassement:
1. Melissa van Puffelen (132 pnt.)
2. Sylvana Snoeck (109 pnt.)
3. Mandy Nobel (87 pnt.)

Finish-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (170F)
2. Patrick van den Boogaard (170F)
3. Danny van Trijp (170F)

180-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (63x)
2. Danny van Trijp (60x)
3. Wesley van Trijp (45x)

Om 15:00 uur kon vervolgens het startschot worden gegeven van de poulefase, welke was ingedeeld op basis van het klassement, waarin duidelijk werd welke darters zich wisten te verzekeren van de grotere enveloppe in de winnaarsronde en welke darters er genoegen moesten nemen met de relatief kleinere enveloppen in de verliezersronde.

Nadat iedereen had genoten van het heerlijke buffet, welke mede mogelijk gemaakt was door Winners Café, kon er gestart worden met de knock-outfase. Hierin zagen we Jaimy van Bavel en Nigel Dikhoff zich goed herstellen van een lastige poulefase door alsnog een finaleplaats af te dwingen, al was dat in de verliezersronde.

Jaimy zag in zijn poule Nigel van Milligen alles winnen, terwijl hij en Wesley van Beekum beide één keer van elkaar wisten te winnen. Desalniettemin had Wesley een beter legsaldo en was Jaimy veroordeeld tot de verliezersronde. Hierin kende hij geen problemen en stond hij na een bye geen leg meer af aan Melissa van Puffelen (3-0) en Melvin van Hulst (4-0).

Nigel boekte op zijn beurt in de poulefase een overwinning op Jisse de Boer, maar moest in de rematch en de dubbele confrontatie met Mike de Kruijff zijn meerdere erkennen. Weliswaar mocht hij wel genieten een vrije ronde, waarna hij in twee spannende wedstrijden Michael Cohen (3-1) en Sylvana Snoeck (4-3) aan de kant wist te zetten.

In de finale wist Nigel de nodige tegenstand te bieden aan Jaimy, maar kwam dat helaas niet naar voren in het scoreverloop. Jaimy sloeg toe op de belangrijke momenten en stond maar twee legs aan Nigel af, waardoor hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Jamila Lamkadmi 2-3 Melvin van Hulst
Jaimy van Bavel 3-0 Melissa van Puffelen
Sylvana Snoeck 3-0 Dennie Mallegrom
Nigel Dikhoff 3-1 Michael Cohen

Halve finale:
Melvin van Hulst 0-4 Jaimy van Bavel
Sylvana Snoeck 3-4 Nigel Dikhoff

Finale:
Jaimy van Bavel 5-2 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde wisten 6-voudig rankingwinnaar, Danny van Trijp, en 2-voudig rankingwinnaar, Zereso Zeverboom, zich voor de finale te plaatsen. Danny kende in zijn poule geen problemen en won zijn dubbele confrontaties met Fabian Bakker en Michael Cohen met duidelijke cijfers. Ook zijn laatste 16 partij tegen Mandy Nobel werd probleemloos doorstaan (4-0), waarna Wesley van Beekum (4-2) en Wesley Plaisier (5-3) hem het vuur aan de schenen wisten te leggen, maar de wedstrijd niet tot een goed einde wisten te brengen.

Zereso kende in zijn poule zelfs nog minder problemen door geen leg af te staan aan Mandy Nobel en Melissa van Puffelen, maar bleek daarna de nodige opstartproblemen te hebben. Ternauwernood wist hij zich bij de laatste 16 te ontdoen van Fabian Bakker (4-3), waarna hij met sterk spel wederom twee keer een beslissende laatste leg nodig had tegen Nigel van Milligen (4-3) en Patrick van den Boogaard (5-4).

Tijdens het vierde rankingtoernooi mochten beide heren het al tegen elkaar opnemen in de finale, welke toentertijd met 6-3 werd gewonnen door Danny. Ook nu had Danny het beste van het spel en was hij vastberaden om opnieuw de eindzege naar zich toe te trekken. Zereso probeerde tevergeefs het tij te keren, maar moest ook nu zijn meerdere erkennen. Zodoende was het Danny van Trijp die met een duidelijke 6-2 overwinning het eindtoernooi van de Winners Zomerranking 2018 op zijn naam schreef en de goedgevulde enveloppe met €250,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Patrick van den Boogaard 4-1 Dylan van Beers
Viggo van der Kuijl 4-1 Dylan van Schijndel
Nigel van Milligen 4-3 Jisse de Boer
Zereso Zeverboom 4-3 Fabian Bakker
Berry Herks 2-4 Wesley Plaisier
Wesley van Trijp 4-0 Marco Buyks
Mike de Kruijff 2-4 Wesley van Beekum
Danny van Trijp 4-0 Mandy Nobel

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-2 Viggo van der Kuijl
Nigel van Milligen 3-4 Zereso Zeverboom
Wesley Plaisier 4-1 Wesley van Trijp
Wesley van Beekum 2-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 4-5 Zereso Zeverboom
Wesley Plaisier 3-5 Danny van Trijp

Finale:
Zereso Zeverboom 2-6 Danny van Trijp

Het eerste volgende toernooi in Winners Café te Numansdorp zal naar alle waarschijnlijkheid de 4e editie van het traditionele Winners Nieuwjaarstoernooi worden. De datum en verdere informatie zal in de loop van de tijd volgen.

Houd onze Facebookpagina HW Darts dan ook goed in de gaten.

Tot dan!