raman desmedtZaterdagavond 15 september stond Café Merwehof te Dordrecht voor de eerste keer in het teken van een mixkoppeltoernooi. Met 25 koppels kon de organisatie van HW Darts rond de klok van 20:00 uur van start gaan met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels er door mochten naar de winnaars- of verliezersronde. Naast het feit dat ieder koppel werd voorzien van een roos, de eerste 180’er werd beloond met een gratis consumptie van het huis en iedereen weer kon genieten van diverse lekkernijen, werd er deze avond gestreden om 9 geldprijzen, waarbij er €120,- klaar lag voor de uiteindelijk winnaar.

Uiteindelijk slaagden de koppels Mike van Duivenbode / Stephanie Verstraeten en Nigel Dikhoff / Sabrina Jongenotter erin om zich als beste te revancheren van een derde plaats in de poule door als nog de finale te bereiken.

Dikhoff / Jongenotter moesten in hun een poule nederlagen incasseren tegen Brian Raman / Jill Desmedt en Lesley van Schijndel / Demi van Gelder, maar wisten Gerrit Geelen / Naomi de Vos wel onder zich te houden. Deze derde plaats bleek genoeg voor een bye, waarna Victor Scholten / Liliane Scholten (3-1) en Marco Meijboom / Anne Bruschke (4-2) in de verliezersronde aan de kant werden gezet.

Voor Van Duivenbode / Verstraeten lag eenzelfde scenario klaar. In de poulefase wonnen zij van Berry Herks / Angel Coljé, maar moesten zij hun meerdere erkennen in Jurgen Watson / Daisy van Driel en Jack Vermaat / Chantal Schot waardoor een derde plaats restte. Ook zij mochten genieten van een vrije ronde, waarna zij na een 3-0 overwinning op Gerrit Geelen / Naomi de Vos geen mededogen kenden met Wesley van Beekum / Sheila de Man (4-2).

Ook in de finale lieten Van Duivenbode / Verstraeten goed spel aantekenen en gaven Dikhoff / Jongenotter tevergeefs tegengas om de finale tot een spannende wedstrijd te brengen. Één leg werd slechts gepakt, waardoor Van Duivenbode / Verstraeten de overige vier legs wisten binnen te halen en dus de verliezersronde met een 4-1 overwinning voor zich konden opeisen.

Kwartfinale:
Gerrit Geelen / Naomi de Vos 0-3 Mike van Duivenbode / Stephanie Verstraeten
Danny Django / Lotte Vendeloo 1-3 Wesley van Beekum / Sheila de Man
Marco Meijboom / Anne Bruschke 3-2 Jamai van den Herik / Inge van den Herik
Nigel Dikhoff / Sabrina Jongenotter 3-1 Victor Scholten / Liliane Scholten

Halve finale:
Mike van Duivenbode / Stephanie Verstraeten 4-2 Wesley van Beekum / Sheila de Man
Marco Meijboom / Anne Bruschke 2-4 Nigel Dikhoff / Sabrina Jongenotter

Finale:
Mike van Duivenbode / Stephanie Verstraeten 4-1 Nigel Dikhoff / Sabrina Jongenotter

In de winnaarsronde zette Brian Raman na eindzeges op de Open Merwehof BBQ Singles en Open Merwehof Singles zijn zegereeks voort door ditmaal met mixkoppelmaat Jill Desmedt zich wederom voor de finale te plaatsen. Een eerste plaats in de poule leverde een bye op, waarna zij met sterk spel Nigel van Milligen / Jamila Lamkadmi (4-1) en Zereso Zeverboom / Caitlin Klein (4-1) wisten te verschalken.

Aan de andere kant van het schema slaagde 18-voudig HW Django Moneydartswinnaar, Danny van Trijp, erin om samen met mixkoppelmaat Melissa van Puffelen na hun succes op de Open Tilburg Mixkoppels nu ook een finaleplaats af te dwingen. Ondanks dat zij hun poule winnend wisten af te sluiten ten kosten van Michael van der Veer / Marian Levai, Jamai van den Herik / Inge van den Herik en Maurice Burgemeester / Marjolein Raijmakers, moesten zij direct aan de ockey verschijnen. Hierin stonden zij driemaal één leg af en versloegen zij achtereenvolgens Jisse de Boer / Julie Koenen (3-1), Maikel van Helden (4-1) en Jurgen Watson / Daisy van Driel (4-1).

In de finale gingen Ramen / Desmedt direct sterk van start en waren zij vastberaden om de eindzege binnen te halen. Ondanks dat zij meteen een groot gat sloegen, brachten Van Trijp / Van Puffelen de spanning lichtelijk terug door twee legs te pakken. Echter waren zij niet bij machten Raman / Desmedt verder af te stoppen, waardoor Brian Raman / Jill Desmedt met een 5-2 overwinning de 1e editie van de Open Merwehof Mixkoppels 2018 op hun naam konden schrijven en de goedgevulde enveloppe met €120,- in ontvangst mochten nemen.

Kwartfinale:
Brian Raman / Jill Desmedt 4-1 Nigel van Milligen / Jamila Lamkadmi
Zereso Zeverboom / Caitlin Klein 4-1 Jack Vermaat / Chantal Schot
Jurgen Watson / Daisy van Driel 4-1 Wesley Plaisier / Patricia Kleijzen
Danny van Trijp / Melissa van Puffelen 4-1 Maikel van Helden / Melissa Arendse

Halve finale:
Brian Raman / Jill Desmedt 4-1 Zereso Zeverboom / Caitlin Klein
Jurgen Watson / Daisy van Driel 1-4 Danny van Trijp / Melissa van Puffelen

Finale:
Brian Raman / Jill Desmedt 5-2 Danny van Trijp / Melissa van Puffelen

Daarnaast had Brian Raman met 4 stuks het grootste aandeel in de 25 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Wesley van Beekum.

Zaterdagavond 13 oktober staat ons volgende mixkoppeltoernooi op de planning, welke ditmaal gehouden zal worden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam. Tijdens de eerste editie waren het Nigel van Milligen / Melissa Arendse die er met de eindzege vandoor gingen. Wie worden hun opvolgers?

mixed koppel merwehof

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!