Gebr van trijp 2018Woensdagavond 12 september was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ditmaal weer een rustig avondje en zodoende mocht de organisatie van HW Darts 14 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen om de gevulde enveloppen. Om 20:00 uur werd er gestart met twee poules van vier en twee poules van drie, waarin uiteindelijk werd bepaald wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Michael Cohen. Hij wist Mickey Rakhorst onder zich te houden in de poule, maar kon geen overwinning boeken op Danny van Trijp en Wesley Plaisier wat hem dus een derde plaats in zijn poule opleverde. Beginnend met een bye in de kwartfinale wist hij de halve finale met 4-0 te winnen van Carlos de Jong waardoor zijn finaleplaats een feit was.

Aan de andere kant van het schema bemachtigde Kevin Kruijthoff een plaats in de finale. Net als Michael eindigde hij als derde in zijn poule boven Vin Dordt, maar onder Jaimy van Bavel en Eddy Merlijn. Ook hij mocht genieten van een vrijeronde, waarna Mickey Rakhorst in de halve finale het onderspit moest delven (4-2).

Michael, die al meerdere malen in de finale van de verliezersronde stond, had het in de finale beduidend moeilijker dan in zijn halve finale. Kevin lag zelfs op koers om een beslissende laatste leg af te dwingen, maar daar stak Michael tijdig een stokje voor, waardoor hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Michael Cohen – bye
Carlos de Jong – Vin Dordt 3-2
Kevin Kruijthoff – bye
Mickey Rakhorst – bye

Halve finale:
Michael Cohen – Carlos de Jong 4-0
Kevin Kruijthoff – Mickey Rakhorst 4-2

Finale:
Michael Cohen – Kevin Kruijthoff 2-4

In de winnaarsronde zagen we Danny van Trijp in de finale komen. Hij wist in zijn poule te winnen van Mickey Rakhorst en Michael Cohen, maar liet het in de laatste poulewedstrijd afweten met een 3-2 nederlaag tegen Wesley Plaisier. Deze tweede plaats deerde hem echter weinig, want met klinkende cijfers werden Mike van Duivenbode (4-1) en Jaimy van Bavel (5-0) aan de zegekar gebonden.

Aan de andere kant van het schema dwong Wesley van Trijp op verrassende wijze een finaleplaats af. In de poulefase won hij namelijke geen enkele partij van Mike van Duivenbode en Nigel van Milligen, maar aangezien Nigel voor spek en bonen inviel in de poulefase door een late afmelding en zelf na de poulefase weg moest, mocht Wesley alsnog doorstromen naar de winnaarsronde. In de kwartfinale wist hij vervolgens met de nodige moeite zijn eerste winstpartij van de avond te boeken ten kosten van Wesley Plaisier (4-3), waarna hij ook in de halve finale tegen Eddy Merlijn tot het gaatje moest gaan (5-4).

Zodoende mochten de gebroeders Van Trijp weer eens tegen elkaar aantreden in de finale. Hierin kwam Danny als sterkste uit de startblokken en haalde de eerste drie legs binnen. Wesley rechtte zij rug en bracht het verschil terug tot één leg. Kansen op 3-3 werden echter gemist, waardoor Danny weer het gat kon vergroten. Beide heren wisten elkaar niet meer te breaken, waardoor Danny met een 6-4 overwinning zijn zeventiende eindezege kon bijboeken op de 51e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier – Wesley van Trijp 3-4
Kevin Wiersma – Eddy Merlijn 1-4
Jaimy van Bavel – Dylan Sprangers 4-0
Mike van Duivenbode – Danny van Trijp 1-4

Halve finale:
Wesley van Trijp – Eddy Merlijn 5-4
Jaimy van Bavel – Danny van Trijp 0-5

Finale:
Wesley van Trijp – Danny van Trijp 4-6

Daarnaast had Danny van Trijp met 3 stuks het grootste aandeel in de 11 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bleef steken op 113 van Nigel van Milligen.

Aanstaande woensdag zijn we weer te vinden in Café Merwehof te Dordrecht. Inschrijven kan tot 19:45 uur, waarna we om 20:00 uur van start gaan met het toernooi. Deze avond zal in teken staan van het 1-jarig jubileum van de HW Django Moneydartstoernooi, waardoor er weer heerlijke lekkernijen geserveerd zullen worden. Daarnaast zullen er certificaten worden uitgereikt aan de nummers 1 van de volgende categoriën: meeste overwinningen winnaarsronde, meeste overwinningen verliezersronde, meeste hoogste finish van de avond, meeste 180’ers en meeste deelnames.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie!

Tot dan!