nigel wesleyDinsdagavond 11 september was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 43e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 21 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Net als vorige week slaagde Daniel Geysendorpher er niet in om de winnaarsronde te behalen. In de poule des doods wist Daniel wel te winnen van Ricardo van der Vloed en Nigel van Miligen, maar kwam hij uiteindelijk 1 leg te kort en eindigde daarmee 3e in zijn poule voor Ricardo, maar achter Nigel en Mareno Michels. Daniel begon de verliezersronde vervolgens met een bye, waarna hij geen mededogen kende met Ricardo Ham (3-0) en Melvin van Hulst (4-0).

Andere finalist in de verliezersronde werd Michel van Velzen die normaal ook terug te vinden is in de winnaarsronde. Michel eindige in een poule van 3 als laatst achter Wesley Plaisier en Berry Herks met maar een winstpartij. Ook Michel mocht genieten van een vrije ronde, waarna hij de nodige tegenstand kreeg van de familie Van der Vloed. Echter eindigde hij tweemaal aan de juiste kant van de score en na een 3-1 overwinning op Martin en een 4-3 zege op Ricardo kon hij zich opmaken voor de finale van de verliezersronde.

Tijdens de vorige editie wist Daniel de finale met 5-0 naar zich toe te trekken door Mickey Rakhorst te verslaan en ook nu liet Daniel zien dat hij er niet in thuis hoort. Michel wist nog wel 2 legs te pakken, maar kon Daniel niet meer tegenstand bieden, waardoor Daniel met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Martin van der Vloed 1–3 Michel van Velzen
Mandy Nobel 0-3 Ricardo van der Vloed
Daniel Geysendorpher 3-0 Ricardo Ham
Melvin van Hulst 3-0 Julie Koenen

Halve finale:
Michel van Velzen 4-3 Ricardo van der Vloed
Daniel Geysendorpher 4-0 Melvin van Hulst

Finale:
Michel van Velzen 2-5 Daniel Geysendorpher

In de winnaarsronde zagen we Nigel van Miligen de finale bereiken. Na 2 weken op rij de halve finale verloren te hebben was het nu dus wel raak voor Nigel. De poule des doods werd zonder kleerscheuren als nummer 1 overleefd, waarna hij in de knock-outfase enkele keren het engeltje op de schouders had. Zo wisten Berry Herks (4-3) en Ruben Mesters (5-4) hun kansen niet te benutten en eindigde Nigel zodoende na een bye tweemaal aan de juiste kant van de score.

Aan de andere kant van het schema liet Wesley Plaisier zich na lange tijd weer eens gelden met een finaleplaats. Zoals eerder vermeld, wist ook hij zijn poule winnend af te sluiten, waarna hij net als Nigel mocht genieten van een vrije ronde. Twee spannende wedstrijden volgde waarin hij zich wist te ontdoen van Mareno Michels (4-2) en Wesley van Trijp (5-3), waardoor zijn finaleplaats een feit was.

In de finale kwam Nigel knallend uit de startblokken en stond binnen no-time met 3-0 voor. Daarna werd het niveau bij Nigel wat minder waardoor er na 8 legs spelen een gelijke stand van 4-4 op het scorebord stond. Echter wist Nigel de comeback van Wesley de kop in te drukken door de volgende twee legs wel binnen te halen, waardoor hij met een 6-4 overwinning de 43e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ruben Mesters 4-3 Danny van Trijp
Berry Herks 3-4 Nigel van Miligen
Wesley van Trijp 4-3 Jurgen Watson
Mareno Michels 2-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Ruben Mesters 4-5 Nigel van Miligen
Wesley van Trijp 3-5 Wesley Plaisier

Finale:
Nigel van Miligen (82,61) 6-4 Wesley Plaisier (80,71)

Daarnaast had Nigel van Miligen met 6 stuks het grootste aandeel in de 30 gegooide 180'ers, terwijl ook de hoogste finish van 158 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Julie Koenen met een 5e plek in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen

Tot dan!