koppels vlaardingen 2Zaterdagavond 8 september was de organisatie van HW Darts weer te gast in Snookercafé Vlaardingen voor ditmaal een sfeervol koppeltoernooi. Met 33 koppels kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels mee mochten strijden om de 1e plek van €160,- in de winnaarsronde en welke koppels er genoegen moesten nemen met de kleinere enveloppen in de verliezersronde.

Na het doen van de loterij zagen we poulegenoten Ricardo van Hemert / Johny Vito en Freddy de Geus / Geordie Martis zich als beste revancheren van een lastige poulefase door de finaleplaatsen in de verliezersronde te bemachtigen. Zij moesten in hun poule Elvin Geerlof / Wesley Schols en Erik van Rijswijk / Peter de Bruin voor zich dulden, waarna Van Hemert / Vito te sterk waren voor Sergei Krivospitsky / Ron Verbrugge (3-1), Jessica de Jonge / Shirley Geelen (3-0) en Carlo Malta / Rick Visser (4-2), terwijl De Geus / Martis wisten af te rekenen met Angelo Burgemeester / Marjolein Raijmakers (3-0), Dimitri Uyterlinden / Niek Braskamp (3-1) en Wesley van Beekum / Wesley Plaisier (4-3).

Waar De Geus / Martis in de poulefase al met een 3-1 overwinning zegevierde over Van Hemert / Vito, hadden zij ook in de finale de overhand. Wederom mochten Van Hemert / Vito aanleggen voor een beslissende laatste leg, maar net als in de poule wisten zij dat niet tot een succes te brengen. Zodoende waren het De Geus / Martis die er in slaagden om met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich op te eisen.

Kwartfinale:
Jessica de Jonge / Shirley Geelen 0-3 Ricardo van Hemert / Johny Vito
Carlo Malta / Rick Visser 3-2 Denise Uyterlinden / Lars Klement
Dimitri Uyterlinden / Niek Braskamp 1-3 Freddy de Geus / Geordie Martis
Wesley van Beekum / Wesley Plaisier 3-2 Ricardo Vrijhof / Fabienne Romelingh

Halve finale:
Ricardo van Hemert / Johny Vito 4-2 Carlo Malta / Rick Visser
Freddy de Geus / Geordie Martis 4-3 Wesley van Beekum / Wesley Plaisier

Finale:
Ricardo van Hemert / Johny Vito 2-4 Freddy de Geus / Geordie Martis

Ook in de winnaarsronde kwamen de finalisten uit dezelfde poule. Zo kenden de koppels Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann en Ferry Wennekes / Tjarda Mijnster in een poule van drie geen problemen met Ricardo Vrijhof / Fabienne Romelingh, waarna Van Trijp / Von Schukkmann na een bye met sterk spel Rob van Zwet / Dennis de Winter (4-1), Raymond van den Ende / Marco Flach (4-2) en Erik van Rijswijk / Peter de Bruin naar het schrijfbord dirigeerden, terwijl Wennekes / Mijnster direct aan de ockey mochten verschijnen en achtereenvolgens Marcel Reinders / Ruud van der Spek (3-1) , Mickey Rakhorst / Dylan Sprangers (4-0), Berry Herks / Nigel van Milligen (4-3) en Elvin Geerlof / Wesley Schols (5-2) verschalkten.

Het koppel Wennekes / Mijnster had dus al voor de nodige verrassingen gezorgd, maar kwam er in de finale niet aan te pas. Waar zij in de poulefase nog de nodige tegenstand wisten te geven (3-1 en 3-2 verlies), gaven zij Van Trijp / Von Schukkmann nu vrijspel. Zij grepen deze ruimte dan ook met beide handen aan, waardoor Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann met een duidelijke 6-1 overwinning de 2e editie van de Open Snookercafé Vlaardingen Koppels 2018 op hun naam schreven, zich de opvolgers mochten noemen van Jurrian van Os / Jeremy van Os en de rijkst gevulde enveloppe met €160,- in ontvangst mochten nemen.

Laatste 16:
Rob van Zwet / Dennis de Winter 1-4 Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann
Maurice Burgemeester / Jeremy Brandenburg 2-4 Raymond van den Enden / Marco Flach
Mike de Kruijff / Gino Blom 3-4 Raymond van der Hoeven / Patrick Luijendijk
Zereso Zeverboom / Maikel van Helden 0-4 Erik van Rijswijk / Peter de Bruin
Patrick van den Boogaard / Wesley van Trijp 4-1 John Veltman / Peter Smits
Elvin Geerlof / Wesley Schols 4-1 Nigel Dikhoff / Melvin van Hulst
Ricardo van der Vloed / Jurgen Watson 3-4 Berry Herks / Nigel van Milligen
Mickey Rakhorst / Dylan Sprangers 0-4 Ferry Wennekes / Tjarda Mijnster

Kwartfinale:
Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann 4-2 Raymond van den Enden / Marco Flach
Raymond van der Hoeven / Patrick Luijendijk 1-4 Erik van Rijswijk / Peter de Bruin
Patrick van den Boogaard / Wesley van Trijp 3-4 Elvin Geerlof / Wesley Schols
Berry Herks / Nigel van Milligen 3-4 Ferry Wennekes / Tjarda Mijnster

Halve finale:
Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann 5-1 Erik van Rijswijk / Peter de Bruin
Elvin Geerlof / Wesley Schols 2-5 Ferry Wennekes / Tjarda Mijnster

Finale:
Danny van Trijp / Mitchell von Schukkmann 6-1 Ferry Wennekes / Tjarda Mijnster

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in de 43 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 127 uit handen kwam van Tjarda Mijnster. Zaterdagavond 10 november zal de organisatie van HW Darts terugkeren voor weer een sfeervol toernooi in Snookercafé Vlaardingen.

Meer informatie zal binnenkort volgen op onze Facebookpagina HW Darts.

Tot dan!