danny nigelOp vrijdagavond 7 september organiseerde HW Darts de 14e en tevens laatste ranking van de 14-weekse zomerranking in Winners Café te Numansdorp. We mochten hierbij 30 deelnemers verwelkomen die zich op mocht maken voor de poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen verdeeld werden.

Normaal gesproken zien we deze heren vaak terug in de finale van de winnaarsronde, maar vandaag mochten Wesley Plaisier en Wesley van Trijp zich opmaken voor de finale van de verliezersronde. Van Trijp wist in zijn poule van Nick Buyks te winnen, maar werd uiteindelijk toch naar de verliezersronde gestuurd door Rene Molendijk en Kevin Lens. Onderweg naar de finale stond hij vervolgens geen leg af aan Sylvana Snoeck (3-0), Leander Wagenmaker (3-0) en Marco Buyks (4-0).

Ook Plaisier wist in zijn poule een partij in de poule te winnen van Sylvana Snoeck, maar werd toch op de derde plek gezet door Berry Herks en Jeroen van Bijnen. Hij bemachtigde zijn plekje in de finale door met een 3-1 overwinning Nick Buyks te verschalken, waarna hij geen leg meer afstond aan Dylan van Beers (3-0) en Quincy den Boer (4-0).

In de finale maakte beide heren er mooie wedstrijd van met een hoge spanningswaarde. Toch wist van Trijp de overhand te krijgen en Plaisier na 3 legs te stoppen om zodoende de verliezersronde met een 5-3 overwinning voor zich op te eisen.

Kwartfinales:
Marco Buyks 3-1 Marco Meijer
Wesley van Trijp 3-0 Leander Wagenmaker
Quincy den Boer 3-0 Peter Dekkers
Wesley Plaisier 3-0 Dylan van Beers

Halve finales:
Wesley van Trijp 4-0 Marco Buyks
Wesley Plaisier 4-0 Quincy den Boer

Finale:
Wesley van Trijp 5-3 Wesley Plaisier

In de winnaarsronde waren het Nigel van Milligen en Danny van Trijp die samen mochten strijden om de eerste plek en de eindzege op het laatste Winners Zomerrankingtoernooi. Danny bemachtigde een plekje in de winnaarsronde door in een poule van 3 tweemaal geen leg af te staan aan Nigel Dikhoff en Leander Wagenmaker, waarna hij geen mededogen kende met Wesley van Beekum (4-0), Kevin Lens (4-1) en Patrick van den Boogaard (5-2)

Nigel, die ook in een poule van 3 zat, behaalde daar ook een eerste plek door twee keer van Dylan van Beers te winnen (3-0) en twee keer van Anjana Bhagwandin (3-1). In de winnaarsronde startte Nigel direct sterk door met 4-0 af te rekenen met Winston van de Graaf gevolgd door twee overwinningen op Rene Molendijk (4-1) en Nigel Dikhoff (5-1)

In de finale speelde Danny een zeer sterke wedstrijd en was hij vastberaden om zijn zevende eindzege bij te boeken. Nigel probeerde tevergeefs tegengas te geven, maar was niet bij machten om Danny af te stoppen. Zodoende kon Danny met een klinkende 6-0 overwinning (91,09 gemiddeld) de laatste Winners Zomerranking 2018 op zijn naam schrijven en mocht hij de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Kwartfinales:
Patrick van den Boogaard 4-1 Pim van Bijnen
Danny van Trijp 4-1 Kevin Lens
Nigel Dikhoff 4-3 Mike de Kruijf
Nigel van Milligen 4-1 Rene Molendijk

Halve finales:
Danny van Trijp 5-2 Patrick van den Boogaard
Nigel van Milligen 5-1 Nigel Dikhoff

Finale:
Danny van Trijp (91,09) 6-0 Nigel van Milligen (73,55)

Vanavond was Danny van Trijp net zoals de week ervoor verantwoordelijk voor de meest gegooide 180’ers met 7 stuks. Welsey van Trijp mocht naast het winnen van de verliezersronde ook de hoogste finish van maar liefst 158 op zijn naam schrijven. De beste dame van vanavond was Anjana Bhagwandin met een 9e plek in de winnaarsronde.

Zondag 16 september zal het eindtoernooi van de Winnersranking plaatsvinden in Café Winners te Numansdorp. Om 14.00 uur zal de zaal open gaan en om 14.45 zullen we de prijsuitreiking voor het klassement doen. Vervolgens zullen we rond de klokslag van 15.00 uur van start gaan met de poulefase die gevolgd wordt door een heerlijk gratis buffet (ook voor de toeschouwers). Na het buffet zullen we rond 18.00 beginnen met de winnaars- en verliezersronde en zullen we weten wie het eindtoernooi van de Winners zomerranking 2018 op zijn naam zal schrijven. We verwachten dan ook tussen 20.00 en 20.30 te beginnen met de prijsuitreiking van het eindtoernooi en zullen er daarna nog met z’n alle ene klein feestje van maken.

Tot dan!