wesley van trijp nigel van milligenOp woensdagavond 5 september mocht HW Darts zich opmaken voor zijn 50e HW Django Moneydarts in Café Merwehof te Dordrecht. Deze avond gingen wij van start met 25 deelnemers die onderling mochten uitmaken wie er met de eerste plek van €75,- en de 7 overige prijzen van door zouden gaan. Om klokslag 20:00 uur kon het startschot gegeven worden voor de poulefase waarin werd bepaald wie er naar de winnaars- en verliezersronde zouden gaan.

Uiteindelijk wisten Berry Herks en Zereso Zeverboom een plekje te bemachtigen in de finale van de verliezersronde, welke overigens ook niet zou misstaan in de winnaarsronde. Berry en Zereso zaten bij elkaar in de poule en werden naar de verliezersronde gestuurd door Nigel van Milligen en Brian Raman. Zereso wist hierbij wel te winnen van Brian en Berry, maar dit was nog te weinig voor een plek in de winnaarsronde. Berry kwam hierbij net iets te kort tegen al zijn tegenstanders en voor hem restte dan ook de vierde plaats.

Waar Zereso in de verliezersronde na een bye op het nippertje wist te winnen van Mickey Rakhorst (3-2) gevolgd door een duidelijke 4-1 overwinning op Gerrit Geelen, kende Berry geen mededogen met achtereenvolgens Menno Angenent (3-1), Ruben Mesters (3-1) en Marco Meijboom (4-3).

De heren maakte er in de finale een spannende wedstrijd van, welke zeer gelijk opging. Zodoende moest er een bij een gelijke stand van 4-4 een beslissende laatste leg aan te pas komen, welke wederom werd gewonnen door Zereso, die zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinales:
Zereso Zeverboom 3-2 Mickey Rakhorst
Gerrit Geelen 3-2 Dylan Sprangers
Berry Herks 3-1 Ruben Mesters
Marco Meijboom 3-0 Herman Sprangers

Halve Finales:
Zereso Zeverboom 4-1 Gerrit Geelen
Berry Herks 4-3 Marco Meijboom

Finale:
Berry Herks 5-4 Zereso Zeverboom

De poule van Berry en Zereso leverde met Nigel van Milligen nog een finalist af. Nadat de poule des doods succesvol werd overleefd, zij het als nummer twee, liet hij in de winnaarsronde sterk spel aantekenen en dirigeerde hij achtereenvolgens Mike van Duivenbode (4-1), Wesley van Trijp (4-1) en Wesley Plaisier (5-3) naar het schrijfbord.

Aan de andere kant van het schema kon Seppe Giebens bij zijn eerste optreden op de HW Django Moneydarts direct zijn eerste finaleplaats afdwingen. Na een eerste plaats in de poulefase boven Mike de Kruijff, Menno Angenent en Anouk Lokum zette hij deze lijn goed door en konden Wesley van Beekum (4-1), Stefano van Engelen (4-1) en Brian Raman (5-3) hem geen halt toeroepen.

In de finale kon Seppe echter geen potten meer breken en stond er geen maat op Nigel, die na de 48e editie (6-1 winst op Danny van Trijp) ook nu hard op weg was om de eindzege binnen te halen. Hij slaagde er dan ook in om dit met exact dezelfde cijfers te bewerkstelligen, waardoor hij zijn achtste toernooizege kon bijschrijven op de 50e HW Django Moneydarts 2018 en daarmee de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinales:
Wesley Plaisier 4-2 Andrew Helsemans
Nigel van Milligen 4-1 Wesley van Trijp
Brian Raman 4-0 Jaimy van Bavel
Seppe Giebens 4-1 Stefano van Engelen

Halve finales:
Nigel van Milligen 5-3 Wesley Plaisier
Seppe Giebens 5-3 Brian Raman

Finale:
Nigel van Milligen 6-1 Seppe Giebens

Naast de winst was Nigel ook nog verantwoordelijk voor de meeste 180’ers met 6 stuks, terwijl de hoogste finish van 157 uit handen kwam van Mike de Kruijff. Beste dame werd Anouk Lokum met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten op de 7 nieuwe borden om 20:00 uur.

Tot dan!