zereso danny van trijpDinsdagavond 4 september was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 42e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk slaagden Daniel Geysendorpher en Mickey Rakhorst erin om een ritje naar de verliezersronde alsnog om te zetten in een finaleplaats. Daniel eindigde in zijn poule boven Julie Koenen, maar moest toezien hoe Nigel van Milligen en Patrick van den Boogaard zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Echter bleek deze derde plaats genoeg voor een bye, waarna hij geen mededogen kende met Maurice Burgemeester (3-0) en Jurgen Watson (4-1).

Mickey kende op zijn beurt een slechte start door in zijn poule geen wedstrijd te winnen van Mark van Kooten, Michel van Velzen en Melvin van Hulst. Vervolgens liet hij steeds beter spel zien en schakelde hij achtereenvolgens Julie Koenen (3-0), Wesley van Beekum (3-1) en Brian Rufi (4-1) uit.

In de finale werd de opmars van Mickey stopgezet en deed Daniel wat er van hem verwacht werd. Met een klinkende 5-0 overwinning zette hij Mickey aan de kant en eiste hij de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Melvin van Hulst 0-3 Jurgen Watson
Daniel Geysendorpher 3-0 Maurice Burgemeester
Brian Rufi 3-1 Ricardo van der Vloed
Wesley van Beekum 1-3 Mickey Rakhorst

Halve finale:
Jurgen Watson 1-4 Daniel Geysendorpher
Brian Rufi 1-4 Mickey Rakhorst

Finale:
Daniel Geysendorpher 5-0 Mickey Rakhorst

In de winnaarsronde was het net als vorige week Danny van Trijp die een finaleplaats wist af te dwingen. Na een sterk begin in de poulefase, waarin hij Mareno Michels, Jurgen Watson en Shirley Geelen onder zich wist te houden, zette hij zijn goede reeks voort door te sterk te zijn voor Dave Roelse (4-2), Mark van Kooten (4-0) en Nigel van Milligen (5-2), waarna Zereso Zeverboom wachtte in de finale.

Ook hij begon het toernooi direct sterk door zijn poule met Berry Herks, Wesley van Beekum en Angel Coljé winnend af te sluiten, hetgeen hem een vrije ronde opleverde. Een 4-2 overwinning op Michel van Velzen volgde, waarna Wesley van Trijp in een spannende halve finale werd verslagen (5-3).

In de finale kwam Danny als sterkste uit de startblokken en greep hij al snel een 3-0 voorsprong. Zereso zette zichzelf vervolgens op het scorebord, maar kon niet voorkomen dat Danny zichzelf op matchpoint zette bij een stand van 5-1. Zereso gaf nog wat tegengas en pakte twee legs op rij, maar van een verdere comeback was geen spraken. Zodoende was het Danny van Trijp die zijn vijftiende eindzege kon bijboeken op de 42e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Mark van Kooten 0-4 Danny van Trijp
Nigel van Milligen 4-0 Ricardo Hofman
Wesley van Trijp 4-2 Mareno Michels
Zereso Zeverboom 4-2 Michel van Velzen

Halve finale:
Danny van Trijp 5-2 Nigel van Milligen
Wesley van Trijp 3-5 Zereso Zeverboom

Finale:
Danny van Trijp (81,84) 6-3 Zereso Zeverboom (77,12)

Daarnaast had Daniel Geysendorpher met 7 stuks het grootste aandeel in de 30 gegooide 180'ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Ricardo van der Vloed. Beste dame werd Julie Koenen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!