merlijn van trijpMaandagavond 3 september was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor het laatste keer deze zomer het decor voor het 12e Makkie Moneydartstoernooi. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 20 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aangingen om de enveloppen en natuurlijk het finish-bingo-spel voor de volle kaart ter waarde van €63,-, welke er deze avond gegarandeerd uitging.

Uiteindelijk wisten Dennis Zijdemans en Michael Cohen door te stromen naar de finale van de verliezersronde. Dennis eindigde in zijn poule onder Patrick van den Boogaard en Stefano van Engelen, maar boven Demi Lokers, hetgeen hem een bye opleverde. Vervolgens kende hij geen problemen met zijn tegenstanders en stond hij geen leg af aan Dylan van Beers (3-0) en Maurice Le Grand (3-0).

Ondanks dat Michael in zijn poule geen leg pakte tegen Danny van Trijp, Eddy Merlijn en Dylan van Beers, mocht hij dankzij het grote aantal bye’s ook genieten van een vrije ronde. Een nipte 3-2 overwinning op Mandy Nobel volgde, waarna ook Demi Lokers het onderspit moest delven (3-1).

In de finale zette Dennis zijn daarvoor getoonde spel stoïcijns voort en slaagde Michael er niet om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken. Zodoende was het Dennis die wederom die geen leg afstond en met een klinkende 4-0 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Dylan van Beers 0-3 Dennis Zijdemans
Vin Dordt 2-3 Maurice Le Grand
Mandy Nobel 2-3 Michael Cohen
Menno Angenent 2-3 Demi Lokers

Halve finale:
Dennis Zijdemans 3-0 Maurice Le Grand
Michael Cohen 3-1 Demi Lokers

Finale:
Dennis Zijdemans 4-0 Michael Cohen

In de winnaarsronde leverde de poule van Michael met Danny en Eddy nog twee finalisten af. Waar Danny in twee spannende partijen te sterk was voor Patrick van den Boogaard (4-3) en Seppe Giebens (5-3), versloeg Eddy na een nipte 4-3 zege op Nigel van Milligen zonder tegenleg Stefano van Engelen (5-0).

In de poulefase was het Danny die met een duidelijke 3-0 overwinning zegevierde over Eddy en ook in de finale wist Danny al gauw een gat te slaan. Weliswaar pakte Eddy nu wel een paar legs, miste hij zelfs enkele kansen om het nog spannender te maken, maar moest hij wederom zijn meerdere erkennen. Zodoende was het Danny die met een 6-2 overwinning zijn zesde eindzege kon bijschrijven op de 12e Makkie Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvanst mocht nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-3 Patrick van den Boogaard
Viani van den Bergh 1-4 Seppe Giebens
Nigel van Milligen 3-4 Eddy Merlijn
Brian Raman 2-4 Stefano van Engelen

Halve finale:
Danny van Trijp 5-3 Seppe Giebens
Eddy Merlijn 5-0 Stefano van Engelen

Finale:
Danny van Trijp 6-2 Eddy Merlijn

Daarnaast had Eddy Merlijn met 8 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 153 uit handen kwam van Brian Raman. Beste dame werd Mandy Nobel met een 5e plaats in de verliezersronde. De volle kaart werd niet uitgegooid, waardoor alle gegooide finishes van de avond tussen de 61 en de 170 voor de bingospelers een kans opleverde op het bedrag van €63,-, waarmee Stefano van Engelen zich uiteindelijk gelukkig mee mocht prijzen.

Hiermee is de vierde zomercyclus van de Makkie Moneydartstoernooien 2018 aan het einde gekomen en zullen we vanaf deze week doordeweeks alleen nog op iedere dinsdag- en woensdagavond onze moneydartstoernooi organiseren in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam en Café Merwehof te Dordrecht.

Tot dan!