brian raman berry herksZaterdagavond 1 september stond Café Merwehof te Dordrecht in teken van weer een sfeervol singletoernooi. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 26 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen om de 1e plek van €100,- en de 9 overige prijzen. Om klokslag 20:00 uur werd het startschot gegeven voor de gebruikelijke poulefase waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Gino Blom en Maurice Burgemeester door te stromen naar de finale van de verliezersronde. Gino won in zijn poule van Mike de Kruijff, maar kon het niet bolwerken tegen Wesley Plaisier en Patrick van den Boogaard, waardoor een derde plaats in de poule restte. In de verliezersronde liet hij vervolgens niets aan het toeval over en won driemaal zonder tegenleg van Melissa van Puffelen (3-0), Richard de Jong (3-0) en Michael Cohen (4-0).

Maurice wist in zijn poule met Berry Herks en Winston van de Graaf nog de nodige tegenstand te geven, maar was niet in staat om één van hun onder zich te houden. Twee klinkende overwinning in de knock-outfase op Mike de Kruijff (3-0) en Vin Dordt (3-0) volgde, waarna ook Dirk van de Graaf het onderspit moest delven (4-2).

In de finale bleek er voor Maurice weinig eer te behalen en ging Gino verder waar hij gebleven was. Hij stond wederom geen leg af en eiste zodoende met een klinkende 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Richard de Jong 0-3 Gino Blom
Michael Cohen 3-0 Kevin van Genderen
Vin Dordt 0-3 Maurice Burgemeester
Melvin van Hulst 2-3 Dirk van de Graaf

Halve finale:
Gino Blom 4-0 Michael Cohen
Maurice Burgemeester 4-2 Dirk van de Graaf

Finale:
Gino Blom 5-0 Maurice Burgemeester

In de winnaarsronde was het, net als tijdens de 1e editie van de Open Merwehof BBQ Singles 2018, Brian Raman die een finaleplaats wist te bemachtigen. Na een goed begin in de poulefase, waarin hij geen leg afstond aan Marco Meijboom, Michael Cohen en Dirk van de Graaf, startte hij de knock-outfase met twee sterke overwinningen op Dylan van Beers (4-2) en Nigel van Milligen (4-1), waarna Wesley Plaisier in een laatste beslissende leg het nakijken werd gegeven (5-4).

Aan de andere kant van het schema liet Berry Herks zich gelden. Ondanks dat hij in een poule van drie een nederlaag leed tegen Winston van de Graaf, eindigde hij toch als eerste in de poule, waarna hij direct aan de ockey mocht verschijnen. Driemaal stond hij twee legs af, maar kende hij verders geen problemen met achtereenvolgens Gerrit Geelen (4-2), Jamai de Bruin (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-2).

Waar Brian in de finale van de 1e Open Merwehof BBQ Singles nog de nodige tegenstand kreeg van Wesley van Trijp (6-3 winst), had hij het nu een stuk makkelijker tegen Berry. Laatstgenoemde had de nodige moeite om zijn niveau van de vorige partijen te behalen en daarin kende Brian geen genade. Zodoende was het Brian die met een klinkende 6-0 overwinning ook de 2e editie van de Open Merwehof Singles 2018 op zijn kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Jeroen Stoffels 1-4 Wesley Plaisier
Brian Raman 4-1 Nigel van Milligen
Jamai de Bruin 2-4 Berry Herks
Patrick van den Boogaard 4-2 Viggo van der Kuijl

Halve finale:
Wesley Plaisier 4-5 Brian Raman
Berry Herks 5-2 Patrick van den Boogaard

Finale:
Brian Raman 6-0 Berry Herks

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 7 stuks het grootste aandeel in de 24 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 146 uit handen kwam van Brian Raman. Beste dame werd Tanita van Genderen met een 9e plaats in de verliezersronde, terwijl ook de twee gratis inschrijvingen aan de hand van de 3-darts shoot-out werden gewonnen door Brian Raman (140) en Tanita van Genderen (134).

Naast de wekelijkse woensdagavond moneydartstoernooien zal Café Merwehof te Dordrecht op zaterdagavond 15 september het decor zijn voor de 1e editie van de Open Merwehof Mixkoppels 2018, waarbij alle dames bij inschrijving een mooie roos zullen ontvangen en er gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €100,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!