van trijp van de boogaardVrijdagavond 31 augustus was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het dertiende rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 26 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

Uiteindelijk wisten Dylan van Beers en Ad Kromeich zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde door alsnog een finaleplaats te bemachtigen. Dylan hield in zijn poule Many Nobel onder zich, maar moest toezien hoe Wesley Plaisier en Wesley van Trijp zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Hij begon de verliezersronde vervolgens met een 3-1 overwinning op Dennie Mallegrom gevolgd door een nipte 3-2 zege op Roland Postema, waarna Nick Buyks in de halve finale geen leg gegund werd (4-0).

Ad eindigde op zijn beurt zelfs als vierde in zijn poule door toedoen van Patrick van den Boogaard, Danny van Trijp en Roland Postema. Ook hij begon de knock-outfase met een duidelijk overwinning op Julie Koenen (3-0) gevolgd door een minimale overwinning op Fabian Bakker (3-2), waarna hij, net als Dylan, in de halve finale geen leg afstond aan Mandy Nobel (4-0).

In de finale had Dylan het beste van het spel en kon Ad met de nodige moeite nog wat tegengas geven. Echter kwam Ad niet verder dan twee gewonnen legs, terwijl Dylan de overige vijf legs wist binnen te halen, waardoor hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Roland Postema 2-3 Dylan van Beers
Nick Buyks 3-0 Marco Buyks
Sylvana Snoeck 0-3 Mandy Nobel
Fabian Bakker 2-3 Ad Kromeich

Halve finale:
Dylan van Beers 4-0 Nick Buyks
Mandy Nobel 0-4 Ad Kromeich

Finale:
Dylan van Beers 5-2 Ad Kromeich

In de winnaarsronde leverde de poule van Ad met Patrick en Danny nog twee finalisten af. Waar Patrick na een bye geen mededogen kende met naaste concurrent voor het klassement Berry Herks (4-1) en Mike de Kruijff (5-1), slaagde Danny erin om zich te ontdoen van Wesley van Beekum (4-2), Wesley van Trijp (4-3) en Zereso Zeverboom (5-2).

In de poulefase was het Patrick die met een nipte 3-2 overwinning zegevierde over Danny en ook nu lag de wedstrijd dichtbij elkaar. Scorend speelde beide heren een solide partij getuigen de zes gegooide maximale scores, maar hadden zij bij vlagen de nodige moeite om de juiste dubbel te vinden. Echter was het Patrick die bij een stand van 4-4 de juiste dubbel wist te raken om de break te plaatsen, waarna het behouden van de eigen leg voldoende zou zijn voor zijn tweede eindzege, waarbij Danny zijn ongeslagen finalestatus (6x winst) zou verliezen. Met een sterke leg slaagde Patrick hier ook in en zodoende kon hij met een 6-4 overwinning de 13e Winners Zomerranking 2018 op zijn naam schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-1 Berry Herks
Jeroen Kromeich 2-4 Mike de Kruijff
Jaimy van Bavel 3-4 Zereso Zeverboom
Wesley van Trijp 3-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-1 Mike de Kruijff
Zereso Zeverboom 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Patrick van den Boogaard (78,02) 6-4 Danny van Trijp (83,15)

Daarnaast had Danny van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogst mogelijke finish van 170 voor de tweede keer deze zomer uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Mandy Nobel met een 3e plaats in de verliezersronde.

Na 13 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:
1. Patrick van den Boogaard (209)
2. Berry Herks (199)
3. Zereso Zeverboom (192)

Damesklassement:
1. Melissa van Puffelen (119)
2. Sylvana Snoeck (98)
3. Mandy Nobel (76)

180-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (58)
2. Danny van Trijp (53)
3. Wesley van Trijp (41)

Finish-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (170)
2. Patrick van den Boogaard (170)
3. Danny van Trijp (170)

Vrijdagavond 7 september kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven, waarna we om 20:00 uur in feestelijke sferen van start zullen gaan met het laatste rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2018 waarbij er weer zal worden gestreden om de rankingpunten en de dagprijzen. Momenteel maakt iedereen met 6 deelnames op zijn naam nog kans op deelname aan het eindtoernooi. Bekijk onze poster voor meer informatie.

Tot dan!