danny van trijp kevin LensMaandagavond 27 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 11e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 25 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aangingen om de enveloppen en natuurlijk het finish-bingo-spel voor de volle kaart ter waarde van €63,-.

Uiteindelijk wisten Menno Angenent en Jan Snoep zich als beste te revancheren van een derde plaats in de poulefase door een finaleplaats te bemachtigen in de verliezersronde. Menno hield in zijn poule Michael Cohen onder zich, maar moest toezien hoe Viggo van der Kuijl en Dylan van Schijndel zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Deze derde plaats bleek genoeg voor een bye, waarna hij wist af te rekenen met Ferry Wennekes (3-1) en Jacob van Hattum (4-1).

Jan eindigde op zijn beurt in de poule boven Mickey Rakhorst, maar onder Wesley Plaisier en Winston van de Graaf, waarna ook hij mocht genieten van een vrije ronde. In de knock-outfase zette hij vervolgens Michael Cohen aan de kant (3-0) om in de halve finale teamgenoot Geert Oorbeek te verschalken (4-2).

In de finale kon Jan echter geen potten meer breken en gaf Menno hem geen duimbreedte. Jan pakte weliswaar nog een leg, maar kon niet voorkomen dat Menno de overige vijf legs naar zich toe wist te trekken, waardoor hij met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Nick Buyks 2-3 Jacob van Hattum
Menno Angenent 3-1 Ferry Wennekes
Geert Oorbeek 3-0 Dylan Allen
Jan Snoep 3-0 Michael Cohen

Halve finale:
Jacob van Hattum 1-4 Menno Angenent
Geert Oorbeek 2-4 Jan Snoep

Finale:
Menno Angenent 5-1 Jan Snoep

In de winnaarsronde slaagde Kevin Lens erin om net als vorige week een finaleplaats af te dwingen. In zijn poule eindigde hij aan de hand van een 9-dart shoot-out boven Patrick van den Boogaard en Geert Oorbeek, waarna een nipte 4-3 overwinning op Freddy de Geus in de knock-outfase volgde. Vervolgens won hij met klinkende cijfers van Wesley Plaisier (4-0) om in een spannende halve finale Viggo van der Kuijl de baas te zijn met een 144-finish voor de wedstrijd (5-4).

Aan de andere kant van het schema bemachtigde Danny van Trijp zijn zesde finaleplaats van de zomer (4x). In een poule van drie won hij alle dubbele confrontaties met Freddy de Geus en Ferry Wennekes, waarna hij ook in de winnaarsronde goed op stoom was. Na tweemaal een 4-0 overwinning op Kevin Wiersma en Berry Herks hield hij Andrew Helsemans, die op ieder optreden in de zomer op een HW Dartstoernooi nog een finaleplaats behaalde, uit de finale (5-3).

In de finale kwam Danny als sterkste uit de startblokken en greep hij al snel een 4-1 voorsprong. Kevin rechtte vervolgens zijn rug en bracht het verschil terug tot één leg. Danny liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte de twee daaropvolgende legs, waardoor hij met een 6-3 overwinning zijn vijfde eindzege kon bijboeken op de 11e Makkie Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 0-4 Kevin Lens
Viggo van der Kuijl 4-2 Stefano van Engelen
Berry Herks 0-4 Danny van Trijp
Andrew Helsemans 4-0 Dylan van Schijndel

Halve finale:
Kevin Lens 5-4 Viggo van der Kuijl
Danny van Trijp 5-3 Andrew Helsemans

Finale:
Kevin Lens 3-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Kevin Lens. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Maandagavond 3 september zijn we voor de laatste keer deze zomer te vinden in Partycentrum Concordia te ‘s-Gravendeel voor het 12e Makkie Moneydartstoernooi met wederom mooie geldprijzen en het wekelijkse finish-bingo-spel.

Tot dan!