koppels sgravendeelZaterdag 25 augustus was de organisatie van HW Darts weer te gast in de sfeervolle ambiance van Partycentrum Concordia voor de 4e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels en Singles 2018. Beide toernooien werden traditiegetrouw afgewerkt in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarbij er tweemaal gestreden werd om de hoofdprijs van €150,- en de 17 overige prijzen. Om 14:00 uur werd het startschot gegeven voor het koppeltoernooi en werd het gaandeweg duidelijk welke koppels nog op weg waren om zich in het rijtje met winnaars te voegen naast Michael van Dijk / Erik van Rijswijk, Sven Wens / Kim Huybrechts en Kenny Neyens / Tony Martinez.

Uiteindelijk wisten de koppels Rowdy Rook / Gerrit Geelen en Jack Vermaat / Michel van Velzen door te stromen naar de finale van de verliezersronde. Rook / Geelen wisten in een dubbele confrontatie in de poule met Mitchell von Schukkmann / Elvin Geerlof en Nigel van Milligen / Richard Broer geen enkele leg te pakken, waarna zij in de knock-outfase op tijd wakker werden en achtereenvolgens Stephan van Fessem / Mirjam Degé (3-0), Peter ’t Jong / Jamai de Bruin (3-2) en Melvin van Hulst / Mike de Kruijff (4-1) versloegen.

Vermaat / Van Velzen wisten op hun beurt in de poulefase Peter ’t Jong / Jamai de Bruin onder zich te houden, maar konden niet voorkomen dat Erik van Rijswijk / Michael van Dijk en Zereso Zeverboom / Wesley Plaisier zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In de verliezersronde stonden zij vervolgens weer op scherp en kenden zij geen mededogen met Sabrina Jongenotter / Angel Coljé (3-0), Michael Cohen / Kevin Kruijthoff (3-0) en Mickey Rakhorst / Dylan Sprangers (4-1).

In de finale slaagden Vermaat / Van Velzen erin om de lijn stoïcijns door te trekken en waren Rook / Geelen niet bij machten om voldoende tegenstand te bieden. Zodoende konden Vermaat / Van Velzen zonder problemen met een klinkende 5-0 overwinning de verliezersronde in de wacht slepen.

Kwartfinale:
Melvin van Hulst / Mike de Kruijff 3-2 Menno Angenent / Anouk Lokum
Peter ’t Jong / Jamai de Bruin 2-3 Rowdy Rook / Gerrit Geelen
Jamila Lamkadmi / Demi van Gelder 1-3 Mickey Rakhorst / Dylan Sprangers
Jack Vermaat / Michel van Velzen 3-0 Michael Cohen / Kevin Kruijthoff

Halve finale:
Melvin van Hulst / Mike de Kruijff 1-4 Rowdy Rook / Gerrit Geelen
Mickey Rakhorst / Dylan Sprangers 1-4 Jack Vermaat / Michel van Velzen

Finale:
Rowdy Rook / Gerrit Geelen 0-5 Jack Vermaat / Michel van Velzen

In de winnaarsronde bemachtigden Nigel van Milligen / Richard Broer, ondanks een tweede plaats in de poulefase, de finaleplaatsen. Zij moesten in hun poule tweemaal hun meerdere erkennen in Von Schukkmann / Geerlof, maar bleken toch over de juiste vorm van de dag te beschikken. Drie duidelijke overwinningen op Marvin van Velzen / Keanu van Velzen (4-1), Patrick van den Boogaard / Viggo van der Kuijl (4-1) en Erik van Rijswijk / Michael van Dijk (5-2) werden geboekt, waarna Danny van Trijp / Jisse de Boer wachtten in de finale.

Ook zij eindigden als tweede in hun poule achter Van Velzen / Van Velzen, maar voor Jamila Lamkadmi / Demi van Gelder en Stephan van Fessem / Mirjam Degé. Twee spannende wedstrijden in de knock-outfase werden winnend afgesloten tegen Von Schukkmann / Geerlof (4-2) en Zeverboom / Plaisier (4-3), waarna Wesley van Trijp / Berry Herks overtuigend aan de kant werden gezet (5-1).

In de finale voerden Van Trijp / De Boer de boventoon en probeerden Van Milligen / Broer tevergeefs er een gelijkopgaande wedstrijd van te maken. Van Trijp / De Boer sloegen al gauw het gat en gaven dit niet meer uit handen, waardoor zij met een 6-2 overwinning de 4e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels 2018 op hun naam konden schrijven en de goedgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mochten nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp / Berry Herks 4-2 Ricardo Ham / Anjana Bhagwandin
Zereso Zeverboom / Wesley Plaisier 3-4 Danny van Trijp / Jisse de Boer
Nigel van Milligen / Richard Broer 4-1 Patrick van den Boogaard / Viggo van der Kuijl
Erik van Rijswijk / Michael van Dijk 4-2 Marcel Reinders / Wesley van Beekum

Halve finale:
Wesley van Trijp / Berry Herks 1-5 Danny van Trijp / Jisse de Boer
Nigel van Milligen / Richard Broer 5-2 Erik van Rijswijk / Michael van Dijk

Finale:
Danny van Trijp / Jisse de Boer 6-2 Nigel van Milligen / Richard Broer

Na het afronden van de loterij, waarbij er weer diverse mooie prijzen te winnen waren, konden we van start met het singletoernooi. Geen enkele titelverdediger was aanwezig en zo zouden we dus na Mike de Decker, Mike van Duivenbode en Mark Oosterhuis een nieuwe winnaar krijgen.

Hans van de Hoek en Maikel van Helden zagen al gauw deze ambitie in duigen vallen, maar wisten zich wel goed te herstellen door alsnog een finaleplaats in de verliezersronde af te dwingen. Hans eindigde in zijn poule boven Jamila Lamkadmi, maar zag Wesley Plaisier en Patrick van den Boogaard doorgaan naar de winnaarsronde. In de verliezersronde mocht hij direct aan de ockey verschijnen, hetgeen hem dermate goed afging, en verschalkte hij zonder problemen Michael Cohen (3-0), Kevin Wiersma (3-1), Michael van der Veer (3-0) en Jamai de Bruin (4-1).

Ook Maikel moest genoegen nemen met een derde plaats in de poule boven Anjana Bhagwandin, maar onder Jan Huiskes en Berry Herks, waarna hij dezelfde weg aflegde als Hans. Melissa Arendse (3-0), Dominique Kudret (3-1), Menno Angenent (3-0) en Jack Vermaat (4-1) werden op duidelijke nederlagen getrakteerd en zo mocht hij proberen ook de finale winnend af te sluiten.

Hierin wisten beide heren elkaar het vuur aan de schenen te leggen en maakten zij er een gelijkopgaande wedstrijd van. Uiteindelijk moest er zelfs een beslissende laatste leg aan te pas komen bij een gelijke stand van 4-4, waarin Hans zich de sterkste toonde en zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Hans van de Hoek 3-0 Michael van der Veer
Jamai de Bruin 3-1 Maurice Meeuwsen
Maikel van Helden 3-0 Menno Angenent
Gerrit Geelen 0-3 Jack Vermaat

Halve finale:
Hans van de Hoek 4-1 Jamai de Bruin
Maikel van Helden 4-1 Jack Vermaat

Finale:
Hans van de Hoek 5-4 Maikel van Helden

In de winnaarsronde slaagde Nigel van Milligen erin om zich voor zijn tweede finale van de dag te plaatsen. Na een sterk begin in de poulefase, waarin hij Richard Broer, Jeroen Kromeich en Menno Angenent onder zich wist te houden, trok hij deze lijn door in de winnaarsronde, al kende hij nodige spannende momenten. Desalniettemin belandde hij telkens wel aan de juiste kant van de score en wist hij zich te ontdoen van Wesley van Beekum (4-2), Erik van Rijswijk (4-3), Wesley Schols (4-2) en Wesley Plaisier (4-5).

Aan de andere kant van het schema beschikte Mitchell von Schukkmann, ondanks een tweede plaats in de poulefase, toch over de juiste vorm van de avond. In de poulefase werden Jamai de Bruin en Melvin van Hulst zonder problemen verslagen, maar leed hij een nipte nederlaag tegen Wesley Schols. Een klinkende 4-0 zege op Zereso Zeverboom in de knock-outfase volgde, waarna hij Peter de Bruin met minimaal verschil versloeg (4-3) om in de kwart- en halve finale duidelijke overwinningen te boeken op Marvin van Velzen (4-1) en Danny van Trijp (5-2).

In tegenstelling tot de finale van de koppels kwam Nigel nu wel als sterkste uit de startblokken en had Mitchell de nodige moeite om zijn niveau te halen. Nigel liep dus al gauw uit, maar Mitchell verweerde zich sterk door het gat te verkleinen. Desalniettemin bleek het gat niet meer te dichten en kon Nigel met een 6-3 overwinning de 4e editie van de Open ’s-Gravendeel Singles 2018 op zijn naam schrijven en mocht de hij de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:
Ricardo Ham 3-4 Wesley Plaisier
Elvin Geerlof 4-2 Eddy Merlijn
Wesley Schols 4-0 Keanu van Velzen
Nigel van Milligen 4-3 Erik van Rijswijk
Danny van Trijp 4-1 Jan Huiskes
Jurgen Watson 3-4 Richard Broer
Marvin van Velzen 4-2 Thom van den Herik
Peter de Bruin 3-4 Mitchell von Schukkmann

nigel mitchellKwartfinale:
Wesley Plaisier 4-3 Elvin Geerlof
Wesley Schols 2-4 Nigel van Milligen
Danny van Trijp 4-2 Richard Broer
Marvin van Velzen 1-4 Mitchell von Schukkmann

Halve finale:
Wesley Plaisier 4-5 Nigel van Milligen
Danny van Trijp 2-5 Mitchell von Schukkmann

Finale:
Nigel van Milligen 6-3 Mitchell von Schukkmann

Daarnaast had Nigel van Milligen met 8 stuks het grootste aandeel in de 84 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bij de koppels uit handen kwam van Patrick van den Boogaard (129F) en bij de singles uit handen van Nigel van Milligen (167F). Beste dame werd Anouk Lokum met een 9e plaats in de verliezersronde.

Zaterdagavond 8 september staat het volgende open-toernooi van HW Darts gepland in Snookercafé Vlaardingen. Op deze avond zal er een koppeltoernooi plaatsvinden, waarbij er gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €150,- en de overige prijzen, en zal het duidelijk worden welk koppel er in de voetsporen zal treden van Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!