Geysendorpher de bruinDinsdagavond 21 augustus was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 40e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 9 overige prijzen. Met 32 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk wisten Peter Klein en Jean Paul Nettenbreijer zich als beste te herstellen van hun ritje naar de verliezersronde. Waar Peter begon met een nipte overwinning op Jaimy van Bavel (2-1) gevolgd door twee overwinningen op Winston van de Graaf (3-0) en Jamai de Bruin (3-1), zette Jean Paul zonder tegenleg Caitlin Klein aan de kant (2-0), waarna hij tweemaal één leg tegen kreeg van Hans in ’t Veld (3-1) en Lesley van Schijndel (3-1).

In de finale wisten beide heren elkaar goed in evenwicht te houden en leek de wedstrijd dan ook af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter slaagde Jean Paul er niet om de stand bij een 3-2 achterstand recht te trekken en kon Peter de wedstrijd in het slot gooien, waardoor Peter met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Winston van de Graaf 0-3 Peter Klein
Jamai de Bruin 3-2 Mandy Nobel
Hans in ’t Veld 1-3 Jean Paul Nettenbreijer
Martin van der Vloed 1-3 Lesley van Schijndel

Halve finale:
Peter Klein 3-1 Jamai de Bruin
Jean Paul Nettenbreijer 3-1 Lesley van Schijndel

Finale:
Peter Klein 4-2 Jean Paul Nettenbreijer

In de winnaarsronde slaagde Daniel Geysendorpher erin om na lange tijd (1e en 5e editie) zijn derde finaleplaats te bemachtigen (1x winst). In de knock-outfase trok hij in een spannende wedstrijd aan het langste eind tegen Wesley van Beekum (3-2), waarna Ricardo van der Vloed met duidelijke cijfers het nakijken werd gegeven (4-1). Vervolgens moest hij in de halve finale tegen Nigel van Milligen weer alle zeilen bijzetten, hetgeen voor hem goed uitpakte, waardoor hij met een 5-3 overwinning de finale kon instappen.

Zijn tegenstander in de finale werd Peter de Bruin, die zijn enige finale op de 25e editie winnend wist af te sluiten ten kosten van Mareno Michels. In de winnaarsronde startte hij direct sterk met een 3-0 overwinning op Jerry Geraeds gevolgd door een klinkende 4-1 overwinning op wederom Mareno Michels. In de halve finale kende hij vervolgens de meeste tegenstand op basis van het scoreverloop, maar bleef hij toch met een 5-3 overwinning aan de goede kant van de score tegen Berry Herks.

In de finale legden beide heren elkaar het vuur aan de schenen en waren zij zelfverzekerd om hun tweede eindzege bij te boeken. Waar Daniel tijdens de 1e editie met 6-4 de winst moest overlaten aan Wesley van Trijp gevolgd door zijn 6-3 overwinning in de finale van de 5e editie op Ricardo van der Vloed, stond Peter met een 6-3 overwinning op Mareno Michels tijdens de 25e editie nog op 100% tijdens zijn finales. Daarentegen vertelde ons dat voor deze wedstrijd weinig en werd deze, net als de voorgaande finales van beiden, een spannende en leek de wedstrijd dan ook beslist te moeten worden op basis van een beslissende laatste leg. Echter dacht Daniel daar anders over en liet hij Peter niet tot een gelijke stand van 5-5 komen, waardoor Daniel met een 6-4 overwinning zijn tweede eindzege mocht bijboeken op de 40e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 1–4 Berry Herks
Peter de Bruin 4-1 Mareno Michels
Nigel van Milligen 4-0 Niek Braskamp
Daniel Geysendorpher 4-1 Ricardo van der Vloed

Halve finale:
Berry Herks 3-5 Peter de Bruin
Nigel van Milligen 3-5 Daniel Geysendorpher

Finale:
Peter de Bruin 4-6 Daniel Geysendorpher

Daarnaast had Nigel van Milligen met 5 stuks het grootste aandeel in de 23 gegooide 180'ers, terwijl de hoogste finish van 120 uit handen kwam van Daniel Geysendorpher en Niek Braskamp. Beste dame werd Mandy Nobel met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!