andrew helsemans kevin LensMaandagavond 20 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 10e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 24 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aangingen om de enveloppen en natuurlijk het finish-bingo-spel. De lijnprijs ging er na 9 weken eindelijk uit doordat Danny van Trijp 104 uitgooide. Zo blijft alleen nog het bedrag van €63,- over voor degene die de laatste finish op de kaart uitgooit.

De eerste finalist in de verliezersronde werd Lesley van Schijndel. In een zware poule wist hij maar 1 leg te pakken tegen Patrick van den Boogaard en eindigde hij dus als vierde onder Patrick van den Boogaard, Andrew Helsemans en Bernard Langeveld. Na de poules liet Lesley sterk spel zien door achtereenvolgens Devon Voetee (3-1), Peter Dekkers (3-0) en Marco Buyks (4-1) met duidelijke cijfers te verslaan.

Aan de andere kant van het schema herstelde Nigel van Milligen zich goed door een derde plaats in de poule achter Kevin Lens en Danny van Trijp, maar voor Devon Voetee om te zetten in een finaleplaats in de verliezersronde. Na een bye werd Maurice Le Grand zonder tegenleg aan de kant gezet (3-0), waarna hij Bernard Langeveld ondanks een goede comeback in het stof liet bijten (4-3).

In de finale liet Nigel nogmaals zien niet in de verliezersronde thuis te horen. Lesley kwam er niet aan te pas en Nigel liet met een 180’er en een 110 finish niets aan het toeval over, waardoor hij met een 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Kevin Wiersma 0-3 Marco Buyks
Peter Dekkers 0-3 Lesley van Schijndel
Nigel van Miligen 3-0 Maurice Le Grand
Bernard Langeveld 3-1 Mandy Nobel

Halve finale:
Marco Buyks 1-4 Lesley van Schijndel
Nigel van Miligen 4-3 Bernard Langeveld

Finale:
Lesley van Schijndel 0-5 Nigel van Miligen

In de winnaarsronde slaagde Andrew Helsemans erin om bij zijn derde optreden ook zijn derde finaleplaats af te dwingen (2x winst). Ondanks een tweede plaats in de poulefase achter Patrick van den Boogaard beschikte hij wel over de juiste vorm van de avond en verschalkte hij in de knock-outfase achterelkaar Danny van Trijp (4-1), Menno Angenent (4-1) en Wesley van Trijp (5-1).

Aan de andere kant van het schema liet Kevin Lens van zich horen. Zoals eerder vermeld begon hij het toernooi al zeer sterk door de poule des doods met vlag en wimpel te doorstaan, hetgeen ook beloond werd een vrije ronde. Vervolgens wist hij deze lijn door te zetten en dirigeerde hij Ruben Mesters (4-0) en Patrick van den Boogaard (5-1) met klinkende cijfers naar het schrijfbord.

In de finale wist Kevin de eerste leg binnen te halen, maar kon hij niet voorkomen dat Andrew al snel een 3-1 voorsprong wist te pakken. Kevin rechtte vervolgens zijn rug en trok de stand gelijk tot 3-3, waarna de scherpte op de dubbels ontbrak. Andrew profiteerde hier optimaal van en pakte drie legs op rij, waardoor hij met een 6-3 overwinning zijn derde eindzege binnen drie optredens wist te pakken op de 10e Makkie Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Berry Herks 1-4 Wesley van Trijp
Menno Angenent 1-4 Andrew Helsemans
Kevin Lens 4-0 Ruben Mesters
Patrick van den Boogaard 4-1 Nigel Dikhoff

Halve finale:
Wesley van Trijp 1-5 Andrew Helsemans
Kevin Lens 5-1 Patrick van den Boogaard

Finale:
Andrew Helsemans 6-3 Kevin Lens

Daarnaast had Andrew Helsemans met 8 stuks het grootste aandeel in de 32 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 142 uit handen kwam van Menno Angenent. Beste dame werd Mandy Nobel met een 5e plaats in de verliezersronde.

Maandagavond 27 augustus zijn we weer te vinden in Partycentrum Concordia te ‘s-Gravendeel voor het 11e Makkie Moneydartstoernooi met wederom mooie geldprijzen en het wekelijkse finish-bingo-spel, waarbij de volle kaart op dit moment €63,- bedraagt. Wanneer de volle kaart niet wordt bereikt, zal dit bedrag op de laatste avond (3 september) worden omgezet in een mistery-finish, welke er gegarandeerd uitgaat.

Tot dan!