Dinsdagavond 14 augustus was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 39e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de finale van de verliezersronde namen Niek Braskamp en Frenk Warnaar het tegen elkaar op. Niek wist niet te stunten in de poule des Trijp; hij eindigde onder Danny en Wesley, maar wel boven nieuwkomer Taco de Jong. Omdat Niek derde werd in zijn poule begon hij met een bye waarna Stefano van Engelen (3-1) en Martin van der Vloed (4-0) werden verslagen.

Ook Frenk eindigde als derde in zijn poule. Na het missen van 15 wedstrijdpijlen moest hij toch Mareno Michels en Patrick van den Boogaard voor zich dulden, maar hield hij wel Stefano van Engelen onder zich. Net als Niek werd deze derde plaats beloond met een bye, waarna in twee spannende wedstrijden Bruce Koendiaglu (3-2) en Taco de Jong (4-2) naar het schrijfbord werden gedirigeerd.

In de finale kwam Niek als sterkste uit de startblokken en kwam hij al snel op een 2-0 voorsprong. Frenk schakelde een tandje bij en boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong na goed finishwerk (96, 96, 103, 107 finish). In de daaropvolgende leg gooide hij nog een maximale score en was het verzet van Niek gebroken. Zodoende was het Frenk die met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Een drielingKwartfinale:
Martin van der Vloed 3–2 Lesley van Schijndel
Niek Braskamp 3–1 Stefano van Engelen
Frenk Warnaar 3–2 Bruce Koendiaglu
Mickey Rakhorst 0–3 Taco de Jong

Halve finale:
Martin van der Vloed 0–4 Niek Braskamp
Frenk Warnaar 4–2 Taco de Jong

Finale:
Niek Braskamp 2–5 Frenk Warnaar

In de finale van de winnaarsronde stonden net als bij de 9e Makkie Moneydarts de gebroeders van Trijp tegenover elkaar. Zoals eerder werd gezegd zaten Danny en Wesley bij elkaar in de poule. Danny boog in het onderonsje met Wesley in de poule een 2-0 achterstond om in een 3-2 overwinning en zorgde daarmee voor een 1e plek in de poule. Danny begon de winnaarsronde met een schrijfpartij, waarna hij te sterk bleek voor Patrick van den Boogaard (4-1) en Daniel Geysendorpher (5-3).

Wesley eindigde dus als nummer 2 in zijn poule en mocht nog een voorronde gooien waarin Ricardo van der Vloed (4-1) het onderspit moest delven, waarna Michel van Velzen met dezelfde cijfers aan de kant werd gezet (4-1). In de halve finale gaf Wesley van Beekum, die in de kwartfinale Mareno Michels de kans ontnam om zijn vierde finaleplaats op rij te bemachtigen, goed tegengas, maar moest ook hij de overwinning aan zijn naamgenoot overlaten (5-4).

Een dag eerder wist Danny er met de winst vandoor te gaan dus was Wesley extra gedreven om het karwei nu wel af te maken. Danny begon sterk met de wedstrijd door een 15 darter te gooien (120 finish). Met een 14 en een 23 darter kwam Danny vervolgens snel op een 3-0 voorsprong. Wesley wist zijn eerste leg te pakken door een 15 darter te gooien, waarna Danny met een 14 darter de 4-1 maakte en leek hij de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Wesley gaf niet zomaar op en kwam al met sterk spel terug tot 4-4. Danny wist vervolgens met een 16 darter zijn eigen leg te behouden en ook Wesley pakte kundig zijn eigen leg met een 15 darter. In de laatste leg wist Wesley zichzelf na 12 pijlen op 32 neer te zetten en kreeg hier drie matchdarts. Echter werd de winnende dubbel niet gevonden en was het Danny die met 16 darts zijn dertiende eindzege kon bijboeken op de 39e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 1–4 Daniel Geysendorpher
Danny van Trijp 4–1 Patrick van den Boogaard
Mareno Michels 3–4 Wesley van Beekum
Wesley van Trijp 4–1 Michel van Velzen

Halve finale:
Daniel Geysendorpher 3– 5 Danny van Trijp
Wesley van Beekum 4–5 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp 6–5 Wesley van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in de 26 gegooide 180'ers, terwijl de hoogste finish van 124 uit handen kwam van Wesley van Trijp. Beste dame werd Mandy Nobel met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!