wesley danny van trijpMaandagavond 13 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 9e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 25 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aangingen om de enveloppen en natuurlijk het finish-bingo-spel voor de lijnprijs van €20,- en de volle kaart ter waarde van €61,50.

Uiteindelijk wisten Eddy Merlijn en Niek Braskamp zich te plaatsen voor de finale van de verliezersronde. Eddy wist in zijn poule Jan Snoep onder zich te houden, maar kon niet voorkomen dat Danny van Trijp en Viggo van der Kuijl door wisten te stromen naar de winnaarsronde. In de knock-outfase was hij vervolgens goed bij de les en stond hij met goed finishwerk (o.a. 160, 152, 120 finish) geen leg meer af aan Mandy Nobel (3-0), Nigel Dikhoff (3-0) en Peter Dekkers (4-0).

Ook Niek eindigde als derde in zijn poule boven Mandy Nobel, maar onder Geert Oorbeek en Lesley van Schijndel. Dit werd echter wel beloond met een bye, waarna hij Jan Snoep in een beslissende laatste leg versloeg (3-2) om vervolgens in de halve finale geen leg af te staan aan Maurice Le Grand (4-0).

In de finale kwam Niek er niet meer aan te pas en domineerde Eddy de gehele wedstrijd. Met een 108 finish gooide hij zijn vierde 100+ finish van de knock-outfase en eiste hij met een 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Peter Dekkers 3-1 Melissa van Puffelen
Eddy Merlijn 3-0 Nigel Dikhoff
Winston van de Graaf 2-3 Maurice Le Grand
Niek Braskamp 3-2 Jan Snoep

Halve finale:
Peter Dekkers 0-4 Eddy Merlijn
Maurice Le Grand 0-4 Niek Braskamp

Finale:
Eddy Merlijn 5-0 Niek Braskamp

In de winnaarsronde wisten de gebroeders Van Trijp een finaleplaats te bemachtigen. Wesley, die vorige week na twee finales zijn eerste eindzege wist te boeken, won al zijn partijen in de poulefase ten kosten van Jeffrey Weiss, Nigel Dikhoff en Stephanie Verstraeten. Ook in de knock-outfase wist hij zijn sterke spel voort te zetten en versloeg hij achtervolgens met duidelijke cijfers Pim van Bijnen (4-1), Viggo van der Kuijl (4-0) en Patrick van den Boogaard (5-1).

Danny slaagde er ook in om zijn eerste plaats in de poule een goed vervolg te geven door zich voor zijn vijfde finale van de zomercyclus te plaatsen (3x winst). Jeffrey Weiss was in de knock-outfase niet bij machten om een leg te pakken (4-0), waarna ook Zereso Zeverboom (4-1) en Mike van Duivenbode (5-2) er niet in slaagden om Danny een halt toe te roepen.

In de finale kwamen beide heren gedegen uit de startblokken en hielden zij elkaar goed in evenwicht. De eerste zeven legs wisten zij elkaar niet te breaken en werden de legs gemiddeld met 16 darts binnen gehaald. Danny wist vervolgens, ondanks een maximale score van Wesley, de eerste break te plaatsen en mocht zich dus bij een stand van 5-3 in zijn voordeel op gaan maken voor de winnende leg. Danny miste echter een 116 finish voor de wedstrijd waardoor Wesley weer de spanning terug kon brengen. Echter bleek deze spanning voor korte duur, aangezien Danny met een 106 finish de wedstrijd in het slot gooide en zodoende zijn vierde eindzege kon bijboeken op de 9e Makkie Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Geert Oorbeek 0-4 Mike van Duivenbode
Danny van Trijp 4-1 Zereso Zeverboom
Patrick van den Boogaard 4-2 Wesley Plaisier
Wesley van Trijp 4-0 Viggo van der Kuijl

Halve finale:
Mike van Duivenbode 2-5 Danny van Trijp
Patrick van den Boogaard 1-5 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp (87,06) 6-4 Wesley van Trijp (83,63)

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Eddy Merlijn. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde. Daarnaast is de lijnprijs van €20,- gevallen; een 104 finish van Danny van Trijp bleek het winnende vakje. De komende weken spelen we dus door voor de volle kaart ter waarde van €61,50!

Maandagavond 20 augustus zijn we weer te vinden in Partycentrum Concordia te ‘s-Gravendeel voor het 10e Makkie Moneydartstoernooi met wederom mooie geldprijzen en het wekelijkse finish-bingo-spel.

Tot dan!