danny van trijp mareno michelsDinsdagavond 7 augustus was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 38e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 9 overige prijzen. Met 32 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de finale van de verliezersronde zagen we twee finalisten die we normaal gesproken in de winnaarsronde terug zouden zien. De eerste finalist werd Wesley van Trijp, die ondanks twee overwinningen in de poule onder Ruben Mesters en Mareno Michels bleef, maar wel boven nieuwkomer Diego Remondo Gomez eindigde. Vervolgens liet hij sterk spel aantekenen en versloeg hij achtereenvolgens Melissa van Puffelen (2-0), Niek Braskamp (3-1) en Michel van Velzen (4-2).

De andere finalist werd Zereso Zeverboom die in zijn poule onder Patrick van den Boogaard en Viggo van der Kuijl eindigde, maar wel boven Francois van den Dungen wist te blijven. Zereso kende vervolgens minder problemen met zijn tegenstanders en stond geen leg meer af aan Luciano Patiradj (2-0), Lesley van Schijndel (3-0) en Caitlin Klein (4-0).

Wesley kwam in de finale als sterkste uit de startblokken en pakte direct de eerste twee legs. Zereso brak vervolgens direct terug, maar het blijf voor hem bij deze ene leg. Wesley speelde de finale met overmacht en eiste met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Niek Braskamp - Wesley van Trijp 1-3
Michel van Velzen - Mickey Rakhorst 3-1
Brian Rufi - Caitlin Klein 0-3
Lesley van Schijndel - Zereso Zeverboom 0-3

Halve finale:
Wesley van Trijp - Michel van Velzen 4-2
Zereso Zeverboom - Caitlin Klein 4-0

Finale:
Wesley van Trijp - Zereso Zeverboom 5-1

In de winnaarsronde kregen we een herhaling van de finale van de 18e en de 36e editie, waarin Danny van Trijp en Mareno Michels het tegen elkaar mochten opnemen. Danny begon direct sterk en werd eerste in zijn poule door Jack Vermaat , Michel van Velzen en Lesley van Schijndel te verslaan. Ook na de poulefase had hij het bij het rechte eind en kende hij geen genaden met Dylan van Schijndel (3-1), Ricardo van der Vloed (4-2) en Robin Ferdinandus (5-1).

Aan de andere kant van het schema bestempelde Mareno Michels nog maar eens zijn goede vorm van de laatste weken met zijn derde finaleplaats op rij (1x winst). Mareno werd, zoals eerder vermeld, nog tweede in zijn poule achter Ruben Mesters, maar was in de knock-outfase goed bij de les. Na tweemaal een beslissende laatste leg te hebben gewonnen van Peter Klein (3-2) en Wesley van Beekum (4-3) werd Patrick van den Boogaard met duidelijke cijfers aan de kant gezet (5-1) en mocht hij proberen zijn revanche te nemen op zijn verloren finales van de 18e en 36e editie.

De eerste twee finales tussen Danny en Mareno gingen met een 6-4 en 6-3 overwinning naar Danny, maar al snel werd het duidelijk dat deze finale een stuk minder spannend zou worden. Danny begon direct sterk aan de finale en gaf Mareno geen duimbreedte. Enkele kleine kansen werden gemist door Mareno, waardoor het binnen no-time 5-0 in het voordeel van Danny stond. Weliswaar was het nu Danny die enkele matchdarts miste, waardoor Mareno nog twee legs kon bijschrijven. Kansen op een derde leg werden vervolgens gemist door Mareno, waardoor Danny met een 6-2 overwinning de 39e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zij naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Robin Ferdinandus - Ruben Mesters 4-1
Danny van Trijp - Ricardo van der Vloed 4-2
Wesley van Beekum - Mareno Michels 3-4
Eddy Merlijn - Patrick van den Boogaard 0-4

Halve finale:
Danny van Trijp - Robin Ferdinandus 5-1
Mareno Michels - Patrick van den Boogaard 5-1

Finale:
Danny van Trijp - Mareno Michels 6-2

Daarnaast had Wesley van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de 33 gegooide 180'ers, terwijl de hoogste finish van 157 uit handen kwam van Wesley van Beekum. Beste dame werd Caitlin Klein met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café 'T van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!