danny nigelVrijdagavond 3 augustus was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het negende rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts een mooie opkomst van 39 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

Uiteindelijk wisten John van Beugen en Nigel Dikhoff een 3e plek in de poule om te zetten in een finaleplaats in de verliezersronde. John hield in zijn poule Dylan van Beers onder zich, maar moest toezien hoe Patrick van den Boogaard en Ricardo Hofman wisten door te stromen naar de winnaarsronde. Echter bleek deze 3e plaats genoeg voor een bye, waarna hij geen leg afstond aan Sabrina Jongenotter (2-0) en Shirley Geelen (3-0) om in de halve finale met 4-2 te sterk te zijn voor Nick Buyks.

Nigel eindigde op zijn beurt in de poule boven Mandy Nobel, maar onder Wesley Plaisier en Nigel van Milligen, hetgeen hem ook een vrije ronde opleverde. Vervolgens zette hij Dylan Sprangers zonder tegenleg aan de kant (2-0), waarna zowel Melvin van Hulst (3-1) als Bram de Jong (4-1) niet verder kwamen dan 1 leg.

In de finale maakten beide heren er vervolgens een spannende wedstrijd van, waarin zij elkaar het vuur aan de schenen legden. Zij leken zich dan ook op te mogen maken voor een beslissende laatste leg, ware het niet dat John niet bij machten was om de stand gelijk te trekken. Hierdoor kan Nigel de wedstrijd in het slot gooien en sleepte hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Shirley Geelen 0-3 John van Beugen
Nick Buyks 3-0 Melissa van Puffelen
Melvin van Hulst 1-3 Nigel Dikhoff
Bram de Jong 3-0 Roland Postema

Halve finale:
John van Beugen 4-2 Nick Buyks
Nigel Dikhoff 4-1 Bram de Jong

Finale:
John van Beugen 3-5 Nigel Dikhoff

Waar Danny van Trijp vorige week nog afwezig was, bestempelde hij deze avond direct zijn aanwezigheid weer met zijn zesde finaleplaats binnen zes optredens. Na drie sterke overwinning in de poule op Viggo van der Kuijl, Dylan van Schijndel en Dylan Sprangers wist hij na een bye deze lijn door te trekken in de winnaarsronde. Drie klinkende overwinningen werden er geboekt op Niek Braskamp (3-1), Maikel van Helden (4-0) en Wesley Plaisier (5-1), waarna Nigel van Milligen wachtte in de finale.

Hij eindigde, zoals gezegd, als tweede in zijn poule, maar bleek over de juiste vorm te beschikken. Ondanks deze tweede plek mocht hij genieten van een vrijloting, waarna hij geen leg verspilde tegen Lesley van Schijndel (3-0) om vervolgens tweemaal twee legs af te staan aan Wesley van Beekum (4-2) en Jisse de Boer (5-2), waardoor zijn tweede finaleplaats een feit was (1x winst).

In de finale kwam Nigel uitermate sterk uit de startblokken en stond hij na een 12 en een 11-darter al snel op een 2-0 voorsprong. Danny bracht vervolgens de stand gelijk met tweemaal een 16-darter, waarna Nigel twee mindere legs naar zich toe wist te trekken en weer het gat had geslagen. Kijkende naar het scoreverloop was het niet geheel onvoorspelbaar dat Danny de wedstrijd weer in evenwicht bracht met een 12 en een 16-darter, waarna hij nu de versnelling wel wist vast te houden. Met tweemaal een 15-darter zegevierde hij met een 6-4 overwinningen op de 9e Winners Zomerranking 2018 waarmee hij zijn ongeslagen status van de zomercyclus wist te behouden en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Wesley Plaisier 3-1 Zereso Zeverboom
Mike de Kruijff 3-0 Shaties Hoebdar
Maikel van Helden 3-0 Ricardo Hofman
Danny van Trijp 3-1 Niek Braskamp
Patrick van den Boogaard 3-0 Wesley van Trijp
Jisse de Boer 3-1 Francois van den Dungen
Lesley van Schijndel 0-3 Nigel van Milligen
Wesley van Beekum 3-0 Berry Herks

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4-1 Mike de Kruijff
Maikel van Helden 0-4 Danny van Trijp
Patrick van den Boogaard 2-4 Jisse de Boer
Nigel van Milligen 4-2 Wesley van Beekum

Halve finale:
Wesley Plaisier 1-5 Danny van Trijp
Jisse de Boer 2-5 Nigel van Milligen

Finale:
Danny van Trijp 6-4 Nigel van Milligen

Daarnaast had Danny van Trijp met 7 stuks het grootste aandeel in de 38 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 148 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Beste dame werd Sylvana Snoeck met een 17e plaats in de winnaarsronde.

Na 9 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:
1. Danny van Trijp (132)
2. Berry Herks (129)
3. Zereso Zeverboom (128)

Damesklassement:
1. Sylvana Snoeck (74)
2. Melissa van Puffelen (73)
3. Melissa Arendse (44)

180-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (43)
2. Danny van Trijp (37)
3. Wesley van Trijp (31)

Finish-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (170)
2. Patrick van den Boogaard (170)
3. Danny van Trijp (170)

Vrijdagavond 10 augustus kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven, waarna we om 20:00 uur in feestelijke sferen van start zullen gaan met het 10e rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2018 waarbij er weer zal worden gestreden om de rankingpunten en de dagprijzen. Momenteel maakt iedereen met 2 deelnames op zijn naam nog kans op deelname aan het eindtoernooi. Bekijk onze poster voor meer informatie.

Tot dan!