wesley NigelWoensdagavond 1 augustus was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal verwelkomde de organisatie van HW Darts 21 deelnemers die mochten gaan uitmaken in een poulefase wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

In de verliezersronde mochten poulegenoten Wesley van Trijp en Nigel Dikhoff het wederom tegen elkaar opnemen. Zij moesten Nigel van Milligen en Wesley Plaisier in hun poule voor zich dulden, waarna Nigel direct aan de ockey moest verschijnen en drie duidelijke overwinning boekte op Gerrit Geelen (3-1), Lesley van Schijndel (3-0) en Dominique Kudret (4-1), terwijl Wesley begon na een bye met een nipte 3-2 overwinning op Nicolay van der Hoek om in de halve met 4-1 af te rekenen met Kevin kruijthoff.

Waar Wesley in de poule nog met minimaal verschil wist te winnen van Nigel (3-2), had Wesley nu minder problemen met Nigel. Hij domineerde de wedstrijd en Nigel kwam er niet aan te pas, waardoor Wesley met een 5-0 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Dominique Kudret 3-1 Mickey Rakhorst
Lesley van Schijndel 0-3 Nigel Dikhoff
Wesley van Trijp 3-2 Nicolay van der Hoek
Peter ’T Jong 0-3 Kevin Kruijthoff

Halve finale:
Dominique Kudret 1-4 Nigel Dikhoff
Wesley van Trijp 4-1 Kevin Kruijthoff

Finale:
Nigel Dikhoff 0-5 Wesley van Trijp

Dat de poule van Nigel en Wesley bestempeld kon worden tot ‘poule des doods’ bleek wel uit het feit dat ook Nigel van Milligen en Wesley Plaisier een finaleplaats wisten af te dwingen. Nigel zag zijn eerste plaats in de poule beloond worden met een bye, waarna Ruben Mesters (4-2 en Viggo van der Kuijl (5-2) met sterk spel aan de kant werden gezet. Ondanks dat Wesley direct aan de ockey moest verschijnen, ging dat hem uitermate goed af en kende hij geen mededogen met Patrick van den Boogaard (4-0) en Michael Cohen (4-1), waarna hij in een spannende wedstrijd Berry Herks van een finaleplek wist af te houden (5-4).

In de finale was het aan Wesley om zijn eerste eindzege te boeken op de HW Django Moneydartscyclus, terwijl Nigel een gooi mocht doen naar alweer zijn zesde eindzege. Nigel, die de gehele dag al sterk spel liet aanteken, had ook in de finale het beste van het spel. Wesley moest alle zeilen bijzetten, maar kon niet voorkomen dat Nigel er met de eindzege vandoor ging. Zodoende was het Nigel van Milligen die zijn zesde eindzege kon bijboeken op de 45e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in handen mocht nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 3-4 Viggo van der Kuijl
Nigel van Milligen 4-2 Ruben Mesters
Dylan van Schijndel 1-4 Berry Herks
Michael Cohen 1-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Viggo van der Kuijl 2-5 Nigel van Milligen
Berry Herks 4-5 Wesley Plaisier

Finale:
Nigel van Milligen 6-3 Wesley Plaisier

Daarnaast had Nigel van Milligen 7 stuks het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 152 uit handen kwam van Nigel.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Tot dan!