danny van trijp Makkie7Maandagavond 30 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 7e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 28 deelnemers verwelkomen die in een sfeervolle ambiance de strijd aan gingen om de wekelijkse prijzen aangevuld met mooie bonusprijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde wisten Marco Meijboom en Ad Kromeich een finaleplaats af te dwingen. Marco hield in zijn poule Michelle van den Boogaard onder zich, maar zag Nigel van Milligen en Michael Cohen doorstromen naar de winnaarsronde. Twee duidelijke overwinning in de knock-outfase op Victor Scholten (3-0) en Mickey Rakhorst (3-0) volgde, waarna een beslissende laatste leg tijdig werd afgewend tegen Dennis Faasen (4-2).

Ook Ad moest genoegen nemen met een 3e plaats in de poulefase boven Bram de Jong, maar onder Patrick van den Boogaard en Jeroen Kromeich, waarna een nipte 3-2 overwinning op Arnod Timmermans volgde. Vervolgens zette hij Melissa van Puffelen zonder tegenleg aan de kant (3-0) om in de halve finale wederom een beslissende laatste leg te overleven tegen Francois van den Dungen (4-3).

In de finale wisten beide heren elkaar het vuur aan de schenen te leggen, hetgeen resulteerde in een gelijkopgaande wedstrijd. Ad leek zich wederom op te mogen maken voor een beslissende laatste leg, maar het was Marco die net als in de halve finale deze net op tijd wist te vermijden en met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen, wat naast de gebruikelijke enveloppe werd beloond met een vakantiepakket t.w.v. €25,-.

Kwartfinale:
Dylan Sprangers 0-3 Dennis Faasen
Marco Meijboom 3-0 Mickey Rakhorst
Melissa van Puffelen 0-3 Ad Kromeich
Francois van den Dungen 3-0 Michelle van den Boogaard

Halve finale:
Dennis Faasen 2-4 Marco Meijboom
Ad Kromeich 4-3 Francois van den Dungen

Finale:
Marco Meijboom 5-3 Ad Kromeich

In de winnaarsronde plaatste Danny van Trijp zich net als vorige week voor alweer zijn vierde finale van deze zomercyclus (2x winst). Een goed begin in de poulefase, waarin hij als eerste eindigde ten kosten van Fabian Bakker, Arnod Timmermans en Mickey Rakhorst, werd vervolgd met drie sterke overwinningen op Berry Herks (4-1), Nigel van Milligen (4-2) en Stefano van Engelen (5-1), waarna Maikel van Helden wachtte in de finale.

Ondanks een 2e plaats in de poulefase, waarin hij Dylan Sprangers en Liliane Scholten wist te verschalken, maar een nederlaag leed tegen Stefano van Engelen, bleek hij toch de juiste vorm bij te hebben. Na twee klinkende overwinningen op Michael Cohen (4-1) en Gino Blom (4-1) versloeg hij in een spannende wedstrijd Patrick van den Boogaard (5-4) en was zijn eerste finaleplaats een feit.

In de finale kwamen beide heren sterk uit de startblokken, maar al snel liet Maikel het eerste steekje vallen. Danny profiteerde daar uiterst sterk van en sloeg al snel het eerste gat. Deze voorsprong gaf hij ook niet meer uit handen, waardoor hij met een 6-2 overwinning zijn derde eindzege kon bijschrijven op de 7e Makkie Moneydarts 2018 en naast de rijkst gevulde enveloppe nog een vakantiepakket t.w.v. €50,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 4-1 Wesley Plaisier
Nigel van Milligen 2-4 Danny van Trijp
Ted Carbone 0-4 Patrick van den Boogaard
Gino Blom 1-4 Maikel van Helden

Halve finale:
Stefano van Engelen 1-5 Danny van Trijp
Patrick van den Boogaard 4-5 Maikel van Helden

Finale:
Danny van Trijp 6-2 Maikel van Helden

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dames werden Melissa van Puffelen en Michelle van den Boogaard met een 5e plaats in de verliezersronde. Het bierpakket onder de nieuwe deelnemers viel in handen van Gerrit Geelen. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €14,50 en de volle kaart €43,50.

Maandagavond 6 augustus zijn we er weer te vinden voor het 8e Makkie Moneydartstoernooi met de bijbehorende finish-bingo.

Tot dan!