wesley van trijp Brian RamanZaterdagavond 28 juli stond Café Merwehof te Dordrecht in teken van weer een sfeervol singletoernooi, waarbij er voorafgaande aan het toernooi werd aangevangen met een heerlijke BBQ. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 28 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen om de 1e plek van €100,- en de 11 overige prijzen. Om klokslag 20:00 uur werd het startschot gegeven voor de gebruikelijke poulefase waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Viggo van der Kuijl en Nicolay van der Hoek door te stromen naar de finale van de verliezersronde.Viggo hield in zijn poule Vin Dordt onder zich, maar moest toezien hoe Zereso Zeverboom en Erik van Rijswijk zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. In de verliezersronde slaagde Viggo er in om orde op zaken te stellen en boekte hij drie duidelijke overwinningen op Jill Desmedt (3-0), Dylan Sweben (3-0) en Gerrit Geelen (4-1).

Ook Nicolay eindigde als 3e in zijn poule voor Anjana Bhagwandin, maar achter Freddy de Geus en Gino Blom. Echter bleek dit wel genoeg voor een bye, waarna hij zich wist te ontdoen van Dave Roelse (3-1) en Michael Cohen (4-2).

In de finale slaagden beide heren erin om er een spannende wedstrijd van te maken, welke leek op te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter bleek Nicolay niet bij machten om een 4-3 achterstand om te buigen in een gelijke stand waardoor hij de eindzege in de verliezersronde aan Viggo moest overlaten.

Kwartfinale:
Nicolay van der Hoek 3-1 Dave Roelse
Michael Cohen 3-0 Priscilla van Rijswijk
Dylan Sweben 0-3 Viggo van der Kuijl
Corne van de Werken 2-3 Gerrit Geelen

Halve finale:
Nicolay van der Hoek 4-2 Michael Cohen
Viggo van der Kuijl 4-1 Gerrit Geelen

Finale:
Nicolay van der Hoek 3-5 Viggo van der Kuijl

In de winnaarsronde slaagden Brian Raman en Wesley van Trijp erin om een finaleplaats te bemachtigen. Brian sloot zijn poule als winnaar af ten kosten van Jelle Kort, Richard Dikhoff en Jill Desmedt, waarna hij dit een goed vervolg wist te geven door met duidelijke cijfers af te rekenen met Quincy den Boer (4-1) en Nigel van Milligen (4-0). In de halve finale volgde een spannende confrontatie met Erik van Rijswijk, maar desondanks hield hij zijn hoofd koel en kon hij met een 5-4 overwinning de finale in stappen.

Ook Wesley eindigde als eerste in zijn poule, waarin Quincy den Boer, Dylan Sweben en Priscilla van Rijswijk het onderspit moesten delven. In tegenstelling tot Brian bleek deze 1e plaats wel genoeg voor een vrije ronde, waarna Zereso Zeverboom met een 4-1 overwinning naar het schrijfbord werd gedirigeerd. Vervolgens had ook Wesley te kampen met een spannende halve finale, maar eindigde hij nipt met een 5-4 overwinning aan de goede kant van het scorebord ten kosten van Gino Blom (5-4).

In de finale had Brian scorend het beste van het spel en moest Wesley alle zeilen bijzetten om de spanning in de wedstrijd te behouden. Waar Brian driemaal een maximum score liet aantekenen, wist Wesley nog wat terug te doen met een 129 finish, maar daar bleef het voor hem ook bij. Zodoende was het Brian Raman die met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open Merwehof BBQ Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Freddy de Geus 1-4 Erik van Rijswijk
Nigel van Milligen 0-4 Brian Raman
Wesley van Trijp 4-1 Zereso Zeverboom
Dennis Faasen 2-4 Gino Blom

Halve finale:
Erik van Rijswijk 4-5 Brian Raman
Wesley van Trijp 5-4 Gino Blom

Finale:
Brian Raman 6-3 Wesley van Trijp

Daarnaast hadden Brian Raman en Wesley van Trijp met ieder 4 stuks het grootste aandeel in de 23 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Dave Roelse. Beste dame werd Priscilla van Rijswijk met een 5e plaats in de verliezersronde en werden de twee gratis inschrijvingen aan de hand van de 3-darts shoot-out gewonnen door Berry Herks (180) en Jill Desmedt (81).

Naast de wekelijkse woensdagavond moneydartstoernooien zal Café Merwehof te Dordrecht op zaterdagavond 1 september het decor zijn voor de 2e editie van de Open Merwehof Singles 2018. Vorig jaar was het Jeffrey Stigter die ten kosten van Michael van Dijk er vandoor ging met de hoofdprijs. Wie zal er dit jaar beslag leggen op de minimale 1e plaats van €100,-?

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!