jisse zeresoVrijdagavond 27 juli was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het achtste rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 31 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

In de verliezersronde slaagden Dylan van Beers en Michael Cohen erin om een finaleplaats af te dwingen. Dylan kon in zijn poule geen overwinning boeken op Zereso Zeverboom, Jan Huiskes en Shaties Hoebdar, maar was in de knock-outfase op tijd bij de les. Zonder al te veel problemen verwees hij Melissa van Puffelen (3-1), Sylvana Snoeck (3-0) en Ricardo Bravenboer (4-0) naar het schrijfbord en wachtte Michael in de finale.

Michael hield op zijn beurt Ricardo Bravenboer onder zich in de poule, maar moest Nigel Dikhoff en Mike de Kruijff voor zich dulden. Twee spannende partijen in de knock-outfase werden gewonnen van Dennie Mallegrom (3-2) en Shaties Hoebdar (3-2), waarna Marco Buyks zonder mededogen aan de kant werd gezet (4-0).

In de finale maakten Michael en Dylan er een gelijkopgaande wedstrijd van, waarin zij beide goed aan elkaar gewaagd waren. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een beslissende laatste leg, maar daar bracht Dylan tijdig verandering in. Bij een stand van 4-3 in zijn voordeel gooide hij de wedstrijd in het slot, waardoor hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Shaties Hoebdar 2-3 Michael Cohen
Marco Buyks 3-0 Nick Buyks
Lesley van Schijndel 0-3 Ricardo Bravenboer
Sylvana Snoeck 0-3 Dylan van Beers

Halve finale:
Michael Cohen 4-0 Marco Buyks
Ricardo Bravenboer 0-4 Dylan van Beers

Finale:
Michael Cohen 3-5 Dylan van Beers

Dankzij de afwezigheid van Danny van Trijp zouden we na 5 eindzeges op rij dan eindelijk weer een andere winnaar krijgen. Aan de bovenkant van het schema wist Zereso Zeverboom zijn 1e plaats in de poulefase een goed vervolg te geven door in de knock-outfase nog maar 1 leg af te staan. Zo werden achtereenvolgens met sterk spel Kevin Kruijthoff (3-0), Nigel Dikhoff (4-1) en Wesley van Trijp (5-0) aan de kant gezet en mocht hij zich opmaken voor zijn tweede finaleplaats van deze zomercyclus.

Zijn tegenstander hierin werd Jisse de Boer, die zijn eerste finaleplaats wist op te eisen. Hij sloot zijn poule als winnaar af ten kosten van Wesley van Beekum, Dennie Mallegrom en Maurice Le Grand, waarna Mike de Kruijff (3-1) en Dylan van Schijndel (4-1) niet verder kwamen dan 1 leg. Vervolgens hield hij zijn hoofd koel in een spannend onderonsje met Patrick van den Boogaard en kwalificeerde hij zich met een nipte 5-4 overwinning voor de finale.

In de finale wisten beide heren er een aantrekkelijk schouwspel van te maken. Waar Jisse zijn 3e en 4e 180’er van de avond liet noteren, deed Zereso dat met zijn 7e en 8e. Daarnaast liet Zereso nog enkele belangrijke finishes aantekenen, waarmee hij zich kon losmaken van Jisse in deze gelijkopgaande partij. Zodoende was het dan ook Zereso die na zijn verloren finale op de 4e editie (6-3 Danny van Trijp) nu wel de finale met een 6-4 overwinning wist af te sluiten en de 8e Winners Zomerranking 2018 op zijn kon schrijven, welke werd beloond met de rijkst gevulde enveloppe van de avond.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-1 Nigel Dikhoff
Wesley van Trijp 4-1 Hans van de Hoek
Dylan van Schijndel 1-4 Jisse de Boer
Patrick van den Boogaard 4-3 Jan Huiskes

Halve finale:
Zereso Zeverboom 5-0 Wesley van Trijp
Jisse de Boer 5-4 Patrick van den Boogaard

Finale:
Zereso Zeverboom 6-4 Jisse de Boer

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 11 stuks het grootste aandeel in de 46 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 152 uit handen kwam van Patrick. Beste dame werd Sylvana Snoeck met een 5e plaats in de verliezersronde.

Na 8 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:
1. Zereso Zeverboom (114)
2. Berry Herks (114)
3. Patrick van den Boogaard (111)

Damesklassement:
1. Sylvana Snoeck (62)
2. Melissa van Puffelen (62)
3. Melissa Arendse (44)

180-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (39)
2. Danny van Trijp (30)
3. Wesley van Trijp (30)

Finish-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (170)
2. Patrick van den Boogaard (170)
3. Eddy Merlijn / Danny van Trijp (170)

Vrijdagavond 3 augustus kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven, waarna we om 20:00 uur in feestelijke sferen van start zullen gaan met het 8e rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2018 waarbij er weer zal worden gestreden om de rankingpunten en de dagprijzen. Momenteel maakt iedereen met 1 deelname op zijn naam nog kans op deelname aan het eindtoernooi.

Tot dan!