danny van trijp mareno michelsDinsdagavond 24 juli was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 21 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Carlo Malta en Viggo van der Kuijl de finaleplaatsen in de verliezersronde te bemachtigen. Carlo hield in zijn poule Lesley van Schijndel onder zich, maar zag Wesley van Trijp en Mareno Michels doorstromen naar de winnaarsronde. Na een bye werd Cheyenne Woolaway zonder tegenlegs verslagen (3-0), waarna Christiaan Kruizinga in een laatste beslissende leg het onderspit moest delven (4-3).

Ook Viggo moest genoegen nemen met een 3e plaats in de poule boven Maurice Le Grand, maar onder Niek Braskamp en Danny van Trijp. Net als Carlo mocht hij genieten van een vrije ronde, waarna hij Lesley van Schijndel geen leg gaf (3-0) om in de halve finale met minimaal verschil te sterk te zijn voor patrick van den Boogaard (3-2).

Net als in hun halve finales ging ook de finale tussen Viggo en Carlo tot het uiterste gaatje. In de laatste beslissende leg leek de overwinning naar Carlo te gaan, maar na een gemiste matchdart sleepte Viggo de wedstrijd binnen en kon hij met een 4-3 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Carlo Malta 3-0 Cheyenne Woolaway
Mandy Nobel 1-3 Christiaan Kruizinga
Viggo van der Kuijl 3-0 Lesley van Schijndel
Patrick van den Boogaard 3-1 Melvin van Hulst

Halve finale:
Carlo Malta 3-2 Christiaan Kruizinga
Viggo van der Kuijl 3-2 Patrick van den Boogaard

Finale:
Carlo Malta 3-4 Viggo van der Kuijl

In de winnaarsronde konden we ons gaan opmaken voor een herhaling van de finale van de 18e editie tussen Danny van Trijp en Mareno Michels. Zoals vermeld moesten beide heren in hun poule nog tevreden zijn met een 2e plaats, maar bleken zij in de knock-outfase toch de juiste vorm meegenomen te hebben. Waar Danny drie duidelijke overwinningen wist te boeken op Wesley van Beekum (4-0), Wesley Plaisier (4-1) en Gino Blom (5-2), kende Mareno geen mededogen met John van Beugen (4-1) en Niek Braskamp (4-0) om in een spannende halve finale het hoofd koel te houden tegen Zereso Zeverboom (4-5).

Tijdens de 18e editie was het in een gelijkopgaande finale Danny die met een 6-4 overwinning zegevierde over Mareno, maar ditmaal slaagde Danny erin om het gat eerder te slaan. Ondanks een verwoede poging van Mareno om de spanning terug te brengen, moest hij wederom genoegen nemen met de runner-up positie en kon Danny zijn 11e eindzege bijboeken op de 36e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018, hetgeen hem de rijkst gevulde enveloppe met €75,- opleverde.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-3 Ricardo van der Vloed
Niek Braskamp 0-4 Mareno Michels
Wesley van Trijp 1-4 Gino Blom
Wesley Plaisier 1-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Zereso Zeverboom 4-5 Mareno Michels
Gino Blom 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Mareno Michels 3-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in de 25 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Danny. Beste dame werd Mandy Nobel met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!