danny van trijp Nigel van milligenMaandagavond 23 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 6e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Wederom een rustig, warm avondje waardoor de organisatie van HW Darts 19 deelnemers mocht verwelkomen die in een sfeervolle ambiance de strijd aan gingen om de prijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Joey Jaspers en Maurice Burgemeester zich te plaatsen voor de finale van de verliezersronde. Joey moest in een poule van 3 Nigel van Milligen en Patrick van den Boogaard voor zich dulden, waarna hij geen leg af gaf aan Melissa van Puffelen (3-0) om in een spannende halve finale nipt met Viggo van der Kuijl af te rekenen (4-3).

Maurice moest in zijn poule toezien, ondanks dat hij Tommy van Wanrooij onder zich wist te houden, hoe Berry Herks en Kevin Wiersma zich voor de winnaarsronde wisten te plaatsen. Echter was hij in de verliezersronde goed bij de les en versloeg hij zonder een leg af te staan Melissa Arendse (3-0) en Michael Cohen (4-0).

Ook in de finale liet Maurice sterk spel aantekenen en had Joey tegen de verwachtingen in een zware kluif aan Maurice. Het kwam zelfs aan op een beslissende laatste leg, waarin Maurice zich als sterkste toonde en met een 4-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Joey Jaspers 3-0 Melissa van Puffelen
Viggo van der Kuijl 3-1 Peter ’t Jong
Wilco Mulder 2-3 Michael Cohen
Maurice Burgemeester 3-0 Melissa Arendse

Halve finale:
Joey Jaspers 4-3 Viggo van der Kuijl
Michael Cohen 0-4 Maurice Burgemeester

Finale:
Joey Jaspers 3-4 Maurice Burgemeester

In de winnaarsronde plaatste Danny van Trijp zich voor zijn derde finale van deze zomercyclus (1x winst). Een goed begin in de poule, waarin hij geen leg afstond aan Wouter Fierloos, Melissa van Puffelen en Melissa Arendse, werd beloond met een vrije ronde. Een nipte 4-3 overwinning op Patrick van den Boogaard volgde, waarna Stefano van Engelen in de halve finale legloos werd achtergelaten (5-0).

Aan de andere kant van het schema bemachtigde Nigel van Milligen bij zijn eerste optreden deze zomercyclus direct een finaleplaats. Zoals eerder vermeld sloot hij zijn poule als winnaar af, hetgeen hem een bye opleverde, waarna hij zich in twee spannende wedstrijden wist te ontdoen van Wesley van Trijp (4-2) en Mike van Duivenbode (5-3).

Waar Danny in zijn voorgaande twee finales (6-5 winst, 6-5 verlies) geen gat kon slaan, slaagde hij er ditmaal wel in om Nigel met sterk finishwerk achter zich te laten. Weliswaar ging het begin van de partij gelijk op, maar sloeg Danny, zoals gezegd, daadkrachtig toe. Zodoende was het ook Danny van Trijp die met een 6-3 overwinning zijn 7e Makkie-eindzege ooit wist te boeken op de 6e Makkie Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 2-4 Nigel van Milligen
Mike van Duivenbode 4-0 Kevin Wiersma
Berry Herks 2-4 Stefano van Engelen
Danny van Trijp 4-3 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-3 Mike van Duivenbode
Stefano van Engelen 0-5 Danny van Trijp

Finale:
Nigel van Milligen 3-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Nigel van Milligen met 6 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Joey Jaspers. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €12,50 en de volle kaart €34,-.

Maandagavond 30 juli zijn we er weer te vinden voor het 7e Makkie Moneydartstoernooi met ditmaal mooie bonusprijzen en de bijbehorende finish-bingo.

Tot dan!