Vlaardingen koppels 30 07 2018Zaterdagavond 21 juli was de organisatie van HW Darts weer te gast in Snookercafé Vlaardingen voor ditmaal een sfeervol koppeltoernooi. Met 39 koppels was de locatie goed afgeladen en kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels mee mochten strijden om de 1e plek van €180,- in de winnaarsronde en welke koppels er genoegen moesten nemen met de kleinere enveloppen in de verliezersronde.

Uiteindelijk wisten de koppels Cedric Waegemans / Jean Pierre Delcourt en Wesley van Beekum / Dylan van Schijndel zich als beste te revancheren van een 3e plaats in de poulefase door alsnog een finaleplaats af te dwingen.

Waegemans / Delcourt wisten in hun poule John Bolluyt / David van der Velden onder zich te houden, maar konden niet voorkomen dat Ferry Beijleveld / Damian Mol en Peter Dekkers / William Leijten doorstroomden naar de winnaarsronde. Echter bleek deze 3e plaats genoeg voor een bye, waarna zij tijdig bij de les waren door zich te ontdoen van Peter Sintniklas / Hans van de Velde (3-1), Gino Blom / Carlos van Cyprus (3-1) en Dimitri Uyterlinden / Hans van Hulst (3-0).

Voor Van Beekum / Van Schijndel lag eenzelfde scenario klaar. Ook zij eindigden in hun poule boven Damian van Damme / Leon Luijkenaar, maar onder Ricardo Vrijhof / Jean-Paul Nettenbreijer en Cedric Taymans / Gino Boulard, hetgeen werd beloond met een vrije ronde. De wedstrijden in de knock-outfase werden achtereenvolgens steeds spannender, maar desondanks kwamen zij driemaal als winnaar uit de bus ten kosten van Lesley van Schijndel / Hans in ’t Veld (3-0), Nigel Dikhoff / Richie IJzermans (3-1) en Dave Roelse / Caitlin Klein (3-2).

In de finale stonden zij vervolgens weer op scherp en kwamen Waegemans / Delcourt er nauwelijks aan te pas mede dankzij sterk finishwerk van Van Beekum / Van Schijndel. Zo lieten zij een 100, 112 en 121 finish noteren, waardoor zij met een klinkende 4-0 overwinning de verliezersronde voor zich konden opeisen.

Kwartfinale:
Cedric Waegemans / Jean Pierre Delcourt 3-1 Gino Blom / Carlos van Cyprus
Chantal Schot / Jack Vermaat 1-3 Dimitri Uyterlinden / Hans van Hulst
Alwin Overduin / Rene Dirven 0-3 Wesley van Beekum / Dylan van Schijndel
Dave Roelse / Caitlin Klein 3-1 Nigel Dikhoff / Richie IJzermans

Halve finale:
Cedric Waegemans / Jean Pierre Delcourt 3-0 Dimitri Uyterlinden / Hans van Hulst
Wesley van Beekum / Dylan van Schijndel 3-2 Dave Roelse / Caitlin Klein

Finale:
Cedric Waegemans / Jean Pierre Delcourt 0-4 Wesley van Beekum / Dylan van Schijndel

In de winnaarsronde slaagde het koppel Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel erin om direct bij hun eerste optreden op een HW Dartstoernooi een finaleplaats te bemachtigen. Twee van de drie partijen in de poulefase gingen over de volle lengte, maar desalniettemin werden alle drie de wedstrijden winnend afgesloten ten kosten van Wesley van Trijp / Maikel van Helden, Dimitri Uyterlinden / Hans van Hulst en Nigel Dikhoff / Richie IJzermans. Na een bye moesten zij ook in de knock-outfase tot het gaatje gaan tegen Tjarda Mijnster / Michel Hozeman (4-2) en Ferry Beijleveld / Damian Mol (4-3), waarna Nigel van Milligen / Eddy Merlijn in de halve finale op een whitewash getrakteerd werden (5-0).

Aan de andere kant van het schema lieten Berry Herks / Ricardo van der Vloed zich gelden door op de spannende momenten het hoofd koel te houden. Ook zij boekten in hun poule twee van de drie zeges over de volle lengte, waardoor zij Niek Braskamp / Mandy Nobel, Lesley van Schijndel / Hans in ’t Veld en Maurice Le Grand / Danny Django onder zich wisten te houden. Vervolgens werden Cedric Taymans / Gino Boulard met een 4-1 overwinning aan de kant gezet, waarna zij wederom twee wedstrijden tot het gaatje moesten gaan tegen Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaisier (4-3) en Wesley van Trijp / Maikel van Helden (5-4).

In de finale pakten Van Os / Van der Winkel direct het initatief, hetgeen er in resulteerde dat Herks / Van der Vloed al vroeg in de achtereenvolging moesten gaan. Uiteindelijk werd het een spannende race naar de eindstreep, waarbij Herks / Van der Vloed ondanks een 5-4 achterstand nog altijd uitzicht hadden op wederom een beslissende laatste leg. Echter staken Van Os / Van der Winkel daar net op tijd een stokje voor, waardoor zij met een 6-4 overwinning de 1e editie van de Open Snookercafé Vlaardingen Koppels 2018 op hun naam schreven en de rijkst gevulde enveloppe met €180,- in ontvangst mochten nemen.

Laatste 16:
Ricardo Vrijhof / Jean-Paul Nettenbreijer 2-4 Patrick van den Boogaard / Danny van Trijp
Nigel van Milligen / Eddy Merlijn 4-2 Denise Uyterlinden / Lars Klement
Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel 4-2 Tjarda Mijnster / Michel Hozeman
Ferry Beijleveld / Damian Mol 4-1 Jisse de Boer / Peter Klein
Demi van Gelder / Patricia Kleijzen 4-3 Bram de Jong / Francois van den Dungen
Elvin Geerlof / Mike van Duivenbode 0-4 Wesley van Trijp / Maikel van Helden
Berry Herks / Ricardo van der Vloed 4-1 Cedric Taymans / Gino Boulard
Thom van den herik / Jurgen Hoogvliet 2-4 Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaisier

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard / Danny van Trijp 3-4 Nigel van Milligen / Eddy Merlijn
Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel 4-3 Ferry Beijleveld / Damian Mol
Demi van Gelder / Patricia Kleijzen 0-4 Wesley van Trijp / Maikel van Helden
Berry Herks / Ricardo van der Vloed 4-3 Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaisier

Halve finale:
Nigel van Milligen / Eddy Merlijn 0-5 Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel
Wesley van Trijp / Maikel van Helden 4-5 Berry Herks / Ricardo van der Vloed

Finale:
Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel 6-4 Berry Herks / Ricardo van der Vloed

Daarnaast had Jeremy van der Winkel met 6 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 151 uit handen kwam van Cedric Waegemans. Beste dames koppel werd Demi van Gelder / Patricia Kleijzen met een 5e plaats in de winnaarsronde.

Zaterdagavond 8 september zijn we wederom te vinden in Snookercafé Vlaardingen voor weer een sfeervol koppeltoernooi, waarbij er maximaal 40 koppels zullen strijden om de minimale 1e plaats van €150,-.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!