danny van trijp erik van rijswijkWoensdagavond 18 juli was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal verwelkomde de organisatie van HW Darts 22 deelnemers die mochten gaan uitmaken in een poulefase wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

In de verliezersronde slaagden poulegenoten Maikel van Helden en Viggo van der Kuijl erin om zich als beste te revancheren van een ‘poule des doods’ door als nog een finaleplek te bemachtigen in de verliezersronde. Nadat zij in hun poule Wesley Plaisier en Wesley van Trijp voor zich moesten dulden, wisten zij, al zij het af en toe met de nodige moeite, hun tegenstanders te sterk af te zijn. Waar Viggo na een bye Gerrit Geelen (3-2) en Michael Cohen (4-2) versloeg, mocht Maikel direct aan de ockey verschijnen en verschalkte hij achtereenvolgens Hans Stiphout (3-0), Winston van de Graaf (3-0) en Kevin Kruijhoff (4-3).

In de poulefase was het Viggo die met een nipte 3-2 overwinning zegevierde over Maikel en ook nu lag de wedstrijd dicht bij elkaar. Wederom moest er een laatste beslissende leg aan te pas komen, waarin Maikel zich ditmaal de sterkste toonde en met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Michael Cohen 3-0 Melissa Arendse
Viggo van der Kuijl 3-2 Gerrit Geelen
Kevin Kruijthoff 3-0 Melissa van Puffelen
Winston van de Graaf 0-3 Maikel van Helden

Halve finale:
Michael Cohen 2-4 Viggo van der Kuijl
Kevin Kruijthoff 3-4 Maikel van Helden

Finale:
Viggo van der Kuijl 4-5 Maikel van Helden

Ook in de finale van de winnaarsronde mochten twee poulegenoten het opnieuw tegen elkaar opnemen. In een poule van 3 vochten Danny van Trijp en Erik van Rijswijk twee spannende partijen met elkaar uit (3-2 & 2-3), stonden zij allebei geen leg af aan Melissa Arendse en was Danny de sterkste in de 9-dart shoot-out, waardoor hij de poule als winnaar afsloot. Desalniettemin mochten beide heren direct aan de bak, waarbij Erik een sterke zegereeks neerzette ten kosten van Nigel van Milligen (4-2), Patrick van den Boogaard (4-0) en Wesley van Trijp (5-2) en Danny geen mededogen kende met Nicolay van der Hoek (4-1), Daniel Geysendorpher (4-1) en Wesley Plaisier (5-3).

Ook in de finale dreven beide heren elkaar tot het uiterste, hetgeen resulteerde in een spannende wedstrijd. Net als in de poulefase moest er ook nu een beslissende laatste leg aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Hierin gingen de kansen over en weer, maar was het uiteindelijk Erik die de verlossende dubbel wist te raken. Zodoende was het Erik van Rijswijk, die net als op zijn laatste optreden op de 38e editie, de finale winnend wist af te sluiten, waarmee hij de 43e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Daniel Geysendorpher 1-4 Danny van Trijp
Wesley Plaisier 4-2 Berry Herks
Patrick van den Boogaard 0-4 Erik van Rijswijk
Nigel Dikhoff 1-4 Wesley van Trijp

Halve finale:
Danny van Trijp 5-3 Wesley Plaisier
Erik van Rijswijk 5-2 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp 5-6 Erik van Rijswijk

Daarnaast had Danny van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 136 uit handen kwam van Daniel Geysendorpher. Melissa van Puffelen en Melissa Arendse werden gedeeld beste dame met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Tot dan!