ricardo vd vloed wesley plaisierDinsdagavond 17 juli was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 21 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde mochten Niek Braskamp en Melvin van Hulst het tegen elkaar opnemen. Niek begon moeizaam aan het toernooi en pakte maar 1 leg in een poule met Mareno Michels en Peter Klein. Echter begon het daarna te lopen en stond hij geen leg meer af aan Mickey Rakhorst (3-0) en Zereso Zeverboom (4-0).

Ook Melvin pakte maar 1 leg in een poule met Berry Herks, Carlo Malta en Caitlin Klein, waarna hij samen met Cheyenne Woolaway als enige mocht aantreden in een voorronde. Deze werd met 3-1 gewonnen, waarna ook Mandy Nobel (3-1) en Christiaan Kruizinga (4-1) niet verder kwamen dan 1 leg.

In de finale waren de rollen omgedraaid en was het nu Melvin die genoegen moest nemen met 1 leg. De overige 5 legs gingen met overmacht naar Niek, die zodoende met een 5-1 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Christiaan Kruizinga 3-0 Jamila Lamkadmi
Mandy Nobel 1-3 Melvin van Hulst
Caitlin Klein 0-3 Zereso Zeverboom
Niek Braskamp 3-0 Mickey Rakhorst

Halve finale:
Christiaan Kruizinga 1-4 Melvin van Hulst
Zereso Zeverboom 0-4 Niek Braskamp

Finale:
Melvin van Hulst 1-5 Niek Braskamp

In de winnaarsronde kregen we een herhaling van de finale van de 4e en 8e editie tussen Wesley Plaisier en Ricardo van der Vloed. Wesley begon direct goed aan het toernooi en won tweemaal zijn dubbele ontmoeting met Daniel Geysendorpher en Mandy Nobel, waarna hij direct aan de ockey mocht verschijnen voor zijn wedstrijd tegen Peter Klein. Deze werd met minimaal verschil gewonnen (4-3), waarna twee duidelijke overwinningen op Wesley van Beekum (4-1) en Berry Herks (5-1) volgde.

Ook Ricardo eindigde als eerste in een poule van drie; Jamila Lamkamdi werd tweemaal verslagen, waarna Danny van Trijp na een 3-2 overwinning en 3-2 nederlaag in een 9-dart shoot-out werd verslagen, hetgeen werd beloond met een bye. Vervolgens rekende hij na een spannende wedstrijd af met Brian Rufi (4-3) om in de halve finale na goed finishwerk Mareno Michels te verslaan (5-2).

Waar Ricardo de finale van de 4e editie met 6-5 wist te winnen van Wesley, pakte Wesley zijn revanche met een 6-1 overwinning in de finale van de 8e editie. Echter lag deze finale weer dicht bij elkaar en hielden beide heren elkaar goed in evenwicht. Desalniettemin slaagde Ricardo, die zijn goede vorm van het EK had meegenomen,erin om op het beslissende moment toe te slaan. Zodoende was het Ricardo van der Vloed die met een 6-4 overwinning de 35e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de goed gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Beekum 1-4 Wesley Plaisier
Berry Herks 4-3 Danny van Trijp
Gino Blom 2-4 Mareno Michels
Ricardo van der Vloed 4-3 Brian Rufi

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-1 Berry Herks
Mareno Michels 2-5 Ricardo van der Vloed

Finale:
Wesley Plaisier 4-6 Ricardo van der Vloed

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 26 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 154 uit handen kwam van Peter Klein. Beste dame werd Mandy Nobel met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!