wesley van trijp patrick vd boogaardMaandagavond 16 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 5e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal een rustig avondje waardoor de organisatie van HW Darts 15 deelnemers mocht verwelkomen die in een sfeervolle ambiance de strijd aan gingen om de prijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Viggo van der Kuijl en Nigel Dikhoff zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde. Viggo eindigde in zijn poule boven Evelien Reedijk, maar moest toezien hoe Patrick van den Boogaard en Thom van den Herik zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In de knock-outfase bleek hij daarentegen goed bij de les en stond hij geen leg af aan Jeffrey Weiss (3-0) en Maurice Le Grand (4-0).

Nigel werd op zijn beurt in twee dubbele ontmoetingen in een poulefase met Jurgen Hoogvliet en Wesley Plaisier legloos achtergelaten. Echter slaagde hij erin om het tegenovergestelde te bewerkstelligen in de knock-outfase door Peter ’t Jong (3-0) en Leander Wagenmaker (4-0) zonder tegenlegs aan de kant te zetten.

Waar Nigel in de finale de stijgende lijn wist voort te zetten, had Viggo daar de nodige moeite mee. Nigel sloeg als eerste het gat en gaf dit verschil niet meer uit handen, waardoor hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Maurice Le Grand – bye
Viggo van der Kuijl 3-0 Jeffrey Weiss
Leander Wagenmaker 3-2 Evelien Reedijk
Nigel Dikhoff 3-0 Peter ’t Jong

Halve finale:
Maurice Le Grand 0-4 Viggo van der Kuijl
Leander Wagenmaker 0-4 Nigel Dikhoff

Finale:
Viggo van der Kuijl 2-5 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde slaagde Patrick van den Boogaard erin om naast drie halve finales zijn tweede finaleplek te bemachtigen. Zoals vermeld eindigde hij als eerste in zijn poule, waarna hij in twee spannende wedstrijden het koelbloedigste was tegen Danny van Trijp (4-2) en Wesley Plaisier (5-3).

Aan de andere kant van het schema dwong Wesley van Trijp zijn eerste finaleplaats ooit op de Makkie Moneydartscyclus af. Hij begon direct sterk aan het toernooi door een poule met Danny van Trijp, Leander Wagenmaker en Jeffrey Weiss als winnaar af te sluiten, waarna hij in de knock-outfase twee klinkende overwinning boekte op Thom van den Herik (4-1) en Jurgen Hoogvliet (5-1).

Waar Patrick in zijn vorige finale tegen Andrew Helsemans nog achter de feiten aan liep (6-2 verlies), kon hij ditmaal wel het initiatief nemen. Wesley miste enkele kansen om zijn eerste finale tot een spannende wedstrijd te brengen en Patrick strafte dat dankbaar af. Zodoende was het Patrick van den Boogaard die met een 6-2 overwinning de 5e Makkie Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 2-4 Wesley Plaisier
Patrick van den Boogaard 4-2 Danny van Trijp
Wesley van Trijp 4-1 Thom van den Herik
Jurgen Hoogvliet 4-0 Dennis Zijdemans

Halve finale:
Wesley Plaisier 3-5 Patrick van den Boogaard
Wesley van Trijp 5-1 Jurgen Hoogvliet

Finale:
Patrick van den Boogaard 6-2 Wesley van Trijp

Daarnaast had Patrick van den Boogaard 8 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 161 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Evelien Reedijk met een 5e plaats in de verliezersronde. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €12,50 en de volle kaart €34,-.

Maandagavond 23 juli zijn we er weer te vinden voor het 6e Makkie Moneydartstoernooi en de bijbehorende finish-bingo.

Tot dan!