danny trijp mike van duivenbodeVrijdagavond 6 juli was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het vijfde rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 28 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

In de verliezersronde was het Mike de Kruijff die zich wist te plaatsen voor zijn 4e verliezersrondefinale van de zomer. Wederom moest hij genoegen nemen met een 3e plaats in de poule voor Mandy Nobel, maar achter Danny van Trijp en Dennis van Genderen. Dit bleek genoeg voor een bye, waarna twee sterke overwinningen op Wesley Plaisier (3-1) en Dennie Mallegrom (3-0) volgde.

Zijn tegenstander in de finale werd Patrick van den Boogaard, die één van de twee slachtoffers werd van de poule des doods. In deze poule verloor hij driemaal 3-2 van Zereso Zeverboom, Wesley van Trijp en Wesley Plaisier en moest hij dus genoegen nemen met een plek in de verliezersronde, waarin achtereenvolgens Nick Buyks (3-0), Nigel van Milligen (3-2) en Mickey Rakhorst (3-1) werden verslagen.

Mike, die alle drie zijn vorige verliezersrondefinales winnend wist af te sluiten, zag Patrick al gauw op voorsprong komen in de finale. Mike kwam vervolgens sterk langzij en Patrick kon nog maar ternauwernood een laatste beslissende leg afdwingen. Hierin was het uiteindelijk dan toch Mike die het scherpste was en zijn zegereeks in de verliezersronde wist voort te zetten door de finale met een 4-3 overwinning af te sluiten.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 2-3 Patrick van den Boogaard
Mickey Rakhorst 3-2 Sylvana Snoeck
Mike de Kruijff 3-1 Wesley Plaisier
Melvin van Hulst 2-3 Dennie Mallegrom

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 3-1 Mickey Rakhorst
Mike de Kruijff 3-0 Dennie Mallegrom

Finale:
Patrick van den Boogaard 3-4 Mike de Kruijff

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp er in om zijn 3e finaleplaats (2x winst) te bemachtigen. Zoals vemeld, wist hij zijn poule als winnaar af te sluiten, waarna hij ook in de knock-outfase zijn sterke spel wist voort te zetten. Zo werden Jean-Paul Nettenbreijer (4-2), Wesley van Beekum (4-0) en Wesley van Trijp (5-3) aan de zegekar gebonden en was het ditmaal Mike van Duivenbode die een poging mocht wagen om Danny te weerhouden van zijn derde eindzege op rij.

Ook Mike begon het toernooi direct goed en stond in zijn poule zelfs geen leg af aan Fabian Bakker, Melvin van Hulst en Melissa van Puffelen. In de knock-outfase verloor hij dan eindelijk zijn eerste leg aan Melissa Arendse (4-1), waarna hij orde op zaken stelde door Berry Herks met een klinkende 4-0 overwinning naar het schrijfbord te dirigeren. Zereso Zeverboom kwam vervolgens in de halve finale ook niet verder dan 2 legs, waardoor Mike met een 5-2 overwinning de finale in kon stappen.

In de finale was het Danny die de boventoon voerde en Mike die al snel in de achtervolging moest. Doordat Danny de break had geplaatst en deze niet meer uit handen gaf, was het finalebeeld hetzelfde als vorige week en kon Danny wederom met een 6-3 overwinning de 5e Winners Zomerranking 2018 op zijn naam schrijven en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Adri Smans 3-4 Wesley van Trijp
Wesley van Beekum 0-4 Danny van Trijp
Dennis van Genderen 1-4 Zereso Zeverboom
Mike van Duivenbode 4-0 Berry Herks

Halve finale:
Wesley van Trijp 3-5 Danny van Trijp
Zereso Zeverboom 2-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Danny van Trijp 6-3 Mike van Duivenbode

Daarnaast had Danny van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 47 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijk finish van 150 uit handen kwam van Mike van Duivenbode. Beste dame werd Melissa Arendse met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Na 5 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:
1. Berry Herks (74)
2. Dennis van Genderen (69)
3. Danny van Trijp / Dylan van Schijndel (64)

Damesklassement:
1. Sylvana Snoeck (52)
2. Melissa van Puffelen (30)
3. Melissa Arendse (27)

180-klassement:
1. Danny van Trijp (20)
2. Wesley van Trijp (17)
3. Wesley van Beekum (16)

Finish-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (170)
2. Patrick van den Boogaard (170)
3. Patrick van den Boogaard (160)

Vrijdagavond 13 juli kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven, waarna we om 20:00 uur in feestelijke sferen van start zullen gaan met het 5e rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2018 waarbij er weer zal worden gestreden om de rankingpunten en de dagprijzen.

Tot dan!