mike van duivenbode dylan van schijndelMaandagavond 2 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 4e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 23 deelnemers verwelkomen die in een sfeervolle ambiance onder het genot van de uitgezonden WK wedstrijden de strijd aan gingen om de prijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Dennis Zijdemans en Dylan Sprangers een plekje bemachtigen in de finale van de verliezersronde. Dennis wist in zijn poule Harm-Jan Trochet onder zich te houden, maar moest toezien hoe Patrick van den Boogaard en Mike van Duivenbode zich naar de winnaarsronde speelden. Echter bleek deze 3e plaats genoeg voor een bye, waarna hij met een 3-0 overwinning Melissa van Puffelen naar het schrijfbord dirigeerde om in de halve finale een nipte zege te boeken op Nigel Dikhoff (3-2).

Ook Dylan eindigde als 3e in zijn poule door boven Ronald Roubos te eindigen, maar onder Ruben den Hartog en Viggo van der Kuijl, hetgeen hem net als Dennis een vrije ronde opleverde. Een 3-1 overwinning op Leander Wagenmaker volgde, waarna hij in de halve finale korte metten maakte met Maurice Le Grand (3-0).

In de finale waren beide heren goed aan elkaar gewaagd en leek dat ons ook een beslissende laatste leg op te gaan leveren. Echter gooide Dennis bij een stand van 3-2 in zijn voordeel de wedstrijd in het slot en kon hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Dennis Zijdemans 3-0 Melissa van Puffelen
Nigel Dikhoff 3-0 Ronald Roubos
Wouter Fierloos 1-3 Maurice Le Grand
Dylan Sprangers 3-1 Leander Wagenmaker

Halve finale:
Dennis Zijdemans 3-2 Nigel Dikhoff
Maurice Le Grand 0-3 Dylan Sprangers

Finale:
Dennis Zijdemans 4-2 Dylan Sprangers

In de winnaarsronde zagen we Dylan van Schijndel voor de eerste keer op de Makkie Moneydartstoernooien een finaleplaats afdwingen. Ondanks een 2e plaats in de poule achter Wesley Plaisier, maar voor Wouter Fierloos en Anouk Lokum, had hij toch de juiste vorm meegenomen en schakelde hij achtereenvolgens met overtuigend spel Viggo van der Kuijl (3-0), Wesley van Beekum (1-4) en Patrick van den Boogaard (5-2) uit.

Aan de andere kant van het schema mocht Mike van Duivenbode een poging wagen om zijn 9e eindzege op de Makkie Moneydartstoernooien bij te schrijven. Ook hij eindigde, zoals eerder vermeld, 2e in zijn poule, waardoor hij net als Dylan direct aan de ockey mocht verschijnen. Een nipte overwinning op Berry Herks volgde (3-2), waarna hij zeer sterk spel liet aantekenen tegen Ruben den Hartog (4-0) en Wesley Plaisier (5-0).

Ook in de finale kwam Mike ijzersterk uit de startblokken en plaatste hij met 2 sterke legs direct de break. Dylan kwam er vervolgens wat beter in en de 4 daaropvolgende legs werden evenredig verdeeld. Bij een 4-2 voorsprong van Mike slaagde Dylan erin een tandje bij te schakelen en bracht hij de stand gelijk met een 116 en 108 finish. Ondanks kansen over en weer werden de volgende 2 legs ook onder elkaar verdeeld, waardoor een beslissende laatste leg uitkomst moest bieden. Waar Mike al in de vorige leg matchdarts miste, was het in de laatste beslissende leg Dylan die de geboden kansen liet liggen. Uiteindelijk was het Mike die de verlossende dubbel wist te raken en met een 6-5 overwinning zijn 9e eindezege wist te boeken op de 4e Makkie Moneydarts 2018.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-1 Stefano van Engelen
Wesley van Beekum 1-4 Dylan van Schijndel
Wesley Plaisier 4-0 Richie IJzermans
Ruben den Hartog 0-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 2-5 Dylan van Schijndel
Wesley Plaisier 0-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Dylan van Schijndel (74,66) 5-6 Mike van Duivenbode (78,86)

Daarnaast had Mike van Duivenbode met 5 stuks het grootste aandeel in de 20 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 150 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €12,50 en de volle kaart €34,-.

LET OP! Aanstaande maandag zal er, zoals eerder aangekondigd, GEEN Makkie Moneydarts zijn. De zomercyclus zal weer wekelijks worden vervolgd van 16 juli tot en met 3 september.

Tot dan!