Gebr van trijp 2018Dinsdagavond 26 juni was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 9 overige prijzen. Met 24 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Zereso Zeverboom en Maurice Burgemeester zich te plaatsen voor de finale van de verliezersronde. Zereso hield in zijn poule Mandy Nobel onder zich, maar kon niet voorkomen dat Peter Klein en Niek Braskamp zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Deze 3e plek bleek genoeg voor een bye, waarna hij geen leg meer afstond aan Melissa van Puffelen (3-0) en Melvin van Hulst (3-0).

Maurice won op zijn beurt zelfs geen wedstrijd in zijn poule en eindigde als laatste onder Wesley van Trijp, Ricardo van der Vloed en Melvin van Hulst. Echter kwam hij er tijdig achter wat winnen was en schakelde achtereenvolgens Christiaan Kruizinga (3-1), Mickey Rakhorst (3-2) en Dylan Sprangers (3-0) uit.

In de finale slaagde Maurice er in om het, wellicht tegen de verwachtingen in, Zereso zeer lastig te maken. De wedstrijd ging gelijk op, hetgeen ook resulteerde in een alles beslissende laatste leg. Hierin bleek Maurice de sterkste en kon hij met een 4-3 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Mickey Rakhorst 2-3 Maurice Burgemeester
Dylan Sprangers 3-2 Caitlin Klein
Fred van Kuip 2-3 Melvin van Hulst
Zereso Zeverboom 3-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Maurice Burgemeester 3-0 Dylan Sprangers
Melvin van Hulst 0-3 Zereso Zeverboom

Finale:
Maurice Burgemeester 4-3 Zereso Zeverboom

In de finale van de winnaarsronde konden we ons gaan opmaken voor een onderonsje tussen de gebroeders Van Trijp. Wesley begon, zoals eerder vermeld, sterk met een 1e plaats in de poule. Echter mocht hij wel direct aan de ockey verschijnen, hetgeen hem goed afging; met klinkende cijfers werden achtereenvolgens Brian Rufi (4-0), Jurgen Watson (4-1) en Peter Klein (5-1) aan de kant gezet.

Ook Danny eindigde als 1e in zijn poule ten kosten van Wesley van Beekum, Mickey Rakhorst en Melissa van Puffelen. In tegenstelling tot Wesley werd dit wel beloond met een vrije ronde, waarna ook hij met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Ricardo van der Vloed (4-1) en Daniel Geysendorpher (5-0).

In de finale slaagde Danny er in om zijn daarvoor vertoonde sterke spel voort te zetten, terwijl Wesley moeite had om zijn niveau te halen. Wesley slaagde erin om 2 legs binnen 17 pijlen naar zich toe te trekken, maar kwam in de overige legs te kort, waardoor Danny met een 6-2 overwinning zijn 10e eindzege kon boeken op de 32e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-1 Ricardo van der Vloed
Daniel Geysendorpher 4-1 Niek Braskamp
Jurgen Watson 1-4 Wesley van Trijp
Peter Klein 4-0 Wesley van Beekum

Halve finale:
Danny van Trijp 5-0 Daniel Geysendorpher
Wesley van Trijp 5-1 Peter Klein

Finale:
Danny van Trijp (89,82) 6-2 Wesley van Trijp (80,08)

Daarnaast had Wesley van Trijp met 7 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 164 uit handen kwam van Christiaan Kruizinga. Beste dame werd Caitlin Klein met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!