mike dannyWoensdagavond 20 juni was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 22 deelnemers verwelkomen die mochten gaan uitmaken in een poulefase wie het toernooi zou gaan vervolgen in de winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Corne van de Werken en Wesley van Trijp zich goed herstellen van hun ritje naar de verliezersronde. Wesley hield in zijn poule Mickey Rakhorst onder zich, maar kon niet voorkomen dat Berry Herks en Ruben Mesters zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Deze 3e plek bleek genoeg voor een bye, waarna hij geen leg meer afstond aan Menno Angenent (3-0) en Nicolay van der Hoek (4-0).

Corne wist in zijn poule geen partij winnend af te sluiten. Na verliespartijen tegen Dylan van Schijndel, Lesley van Schijndel en Nicolay van der Hoek was hij dan toch op tijd bij de les en werd Mickey Rakhorst met minimaal verschil verslagen in de knock-outfase (3-2) gevolgd door een klinkende 3-0 overwinning op Nigel Dikhoff. In de halve finale moest Corne weer alle zeilen bijzetten, maar bleef hij aan de goede kant van de score tegen Bram de Jong (4-3).

In de finale pakte Corne dan eindelijk de eerste legs in de knock-outfase af van Wesley. Echter liet Wesley zich niet van de wijs brengen en deed hij wat er van hem verwacht werd. Corne wist uiteindelijk 2 legs op het scorebord te krijgen, maar de overige 5 waren voor Wesley, die zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Bram de Jong 3-0 Renee van Druten
Nigel Dikhoff 0-3 Corne van de Werken
Nicolay van der Hoek 3-0 Maurice Le Grand
Wesley van Trijp 3-0 Menno Angenent

Halve finale:
Bram de Jong 3-4 Corne van de Werken
Nicolay van der Hoek 0-4 Wesley van Trijp

Finale:
Corne van de Werken 2-5 Wesley van Trijp

In de winnaarsronde kregen we voor de derde keer in 4 weken tijd een finale tussen Mike van Duivenbode en Danny van Trijp voorgeschoteld. Mike sloot zijn poule met Michael Cohen, Nigel Dikhoff en Menno Angenent als winnaar af, hetgeen hij beloond zag worden met een bye. Een klinkende 4-0 overwinning op Ruben Mesters volgde, waarna ook Maikel van Helden er aan moest geloven (5-2).

Danny eindigde op zijn beurt als 2e in de poule voor Bram de Jong en Gerrit Geelen, maar achter Maikel van Helden. Dit zorgde ervoor dat hij direct aan de ockey mocht verschijnen, hetgeen hem goed afging getuigen zijn 4-0 overwinning op Michael Cohen. Twee spannende partijen volgde, waarin het kwartje de juiste kant op viel voor Danny en Berry herks (4-2) en Dylan van Schijndel (5-3) werden uitgeschakeld.

Tijdens de 36e editie was het Danny die de finale met 6-5 wist te winnen van Mike, waar Mike een week later zijn revanche pakte door met 6-3 te winnen van Danny. Laatstgenoemde was dus vastberaden om zijn revanche terug te pakken, wat hem ook goed afging. Mike kwam niet in zijn spel en Danny zette stoïcijns zijn stabiele spel voort. Zodoende was het ook Danny van Trijp die met een 6-2 overwinning zijn 12e eindzege op de 39e HW Django Moneydarts 2018 wist te boeken en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Maikel van Helden 4-1 Wesley Plaisier
Mike van Duivenbode 4-0 Ruben Mesters
Dylan van Schijndel 4-2 Viggo van der Kuijl
Berry Herks 2-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Maikel van Helden 2-5 Mike van Duivenbode
Dylan van Schijndel 3-5 Danny van Trijp

Finale:
Mike van Duivenbode (79,33) 2-6 Danny van Trijp (86,79)

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 124 uit handen kwam van Ruben Mesters. Beste dame werd Renee van Druten met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!