mareno michels Niek BraskampOp dinsdagavond 19 juni 2018 was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 31e editie van het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij alle darters wederom de strijd aan gingen om de felbegeerde 1e plek, welke wordt beloond met een enveloppe van €75,- , en natuurlijk de 7 overige prijzen. Met vandaag 22 deelnemers, verdeeld over 4 poules van 4 en 2 poules van 3, konden we van start met de poulefase om te bepalen wie er uiteindelijk naar de winnaars- of verliezerronde zou gaan.

In de finale van de verliezersronde waren het Peter Klein en Ricardo van der Vloed die het tegen elkaar mochten opnemen. Peter won in de poulefase van Marco Meijboom (3-1), maar verloor daarna van Gino Blom (3-2) en van Jack Vermaat (3-1). Echter herstelde hij zich goed en stond hij na een bye geen leg meer af aan Mickey Rakhorst (3-0) en Lesley van Schijndel (4-0).

Ook Ricardo eindigde 3e in zijn poule na nederlagen tegen Danny van Trijp (3-1) en Jurgen Watson (3-1) en een overwinning op Melvin van Hulst (3-0). Net als Peter ontving hij een vrije ronde, waarna hij geen mededogen kende met Marco Meijboom (3-1) en Melissa van Puffelen (4-0) en zich na zijn finaleplaats in de winnaarsronde van vorige week nu plaatste voor de finale van de verliezersronde.

Waar beide heren zonder kleerscheuren de knock-outfase doorliepen, legden zij elkaar in de finale het vuur aan de schenen. Ricardo had het initiatief, maar Peter bleef in het spoor. Een beslissende laatste leg leek dan ook in de maak, maar Ricardo kon bij een stand van 4-3 in zijn voordeel de wedstrijd in het slot gooien. Na zijn verloren winnaarsronde finale van vorige week, slaagde hij er nu wel in om de finale winnend af te sluiten en eiste hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Peter Klein 3-0 Mickey Rakhorst
Lesley van Schijndel 3-1 Melvin van Hulst
Melissa van Puffelen 3-2 Mandy Nobel
Ricardo van der Vloed 3-1 Marco Meijboom

Halve finale:
Peter Klein 4-0 Lesley van Schijndel
Ricardo van der Vloed 4-0 Melissa van Puffelen

Finale:
Ricardo van der Vloed 5-3 Peter Klein

In de winnaarsronde waren het dit keer 4-voudig finalist Mareno Michels en een nieuwe finalist, Niek Braskamp, die met elkaar mochten gaan uitmaken wie er vandoor ging met de rijkst gevulde enveloppe.

In de poulefase zaten zij al bij elkaar en hielden zij Mandy Nobel en Julie Koenen onder zich. Mareno zag zijn 1e plek beloond worden met een bye, waarna hij tweemaal een beslissende laatste leg nodig had om zich te ontdoen van Wesley Plaisier (4-3) en Danny van Trijp (5-4). Niek mocht daarentegen direct aan de ockey verschijnen en deed dat met succes. Jurgen Watson werd overtuigend aan de kant gezet (4-1), waarna ook hij twee uiterst spannende wedstrijden wist door te komen tegen Ferry Wennekes (4-3) en Wesley van Trijp (5-4).

Waar Mareno in de poulefase nog maar nipt met 3-2 wist te winnen van Niek, werd de finale een stuk minder spannend. Niek kon het niet bolwerken om zijn daarvoor vertoonde niveau te behalen en Mareno speelde een solide wedstrijd, waarbij hij zichzelf niet in de problemen bracht. Niek bracht nog 2 legs op het scorebord, maar de overige 6 vielen in handen van Mareno. Zodoende was het Mareno Michels die met een 6-2 overwinning zijn tweede eindzege op de 31e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts mocht bijschrijven en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst kon nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4-3 Gino Blom
Niek Braskamp 4-3 Ferry Wennekes
Mareno Michels 4-3 Wesley Plaisier
Danny van Trijp 4-2 Wesley van Beekum

Halve finale:
Niek Braskamp 5-4 Wesley van Trijp
Mareno Michels 5-4 Danny van Trijp

Finale:
Mareno Michels (82,67) 6-2 Niek Braskamp (74,89)

Net als vorige week was het Nigel van Milligen die verantwoordelijk was voor de hoogst mogelijke finish van 170, terwijl Mareno Michels met 6 stuks het grootste aandeel had in de 28 gegooide 180’ers. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!