danny van trijp ruben mestersMaandagavond 18 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 2e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 20 deelnemers verwelkomen die in een sfeervolle ambiance onder het genot van de uitgezonden WK wedstrijden de strijd aan gingen om de prijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we poulegenoten Wesley Plaisier en Jaimy van Bavel zich goed herstellen van de ‘poule des doods’ door als nog een finaleplek te bemachtigen. In hun poule moesten ze Danny van Trijp en Stefano van Engelen voor zich dulden, waarna Wesley geen leg meer afstond aan Nigel Dikhoff (3-0) en Danny Django (4-0), terwijl Jaimy begon met een 3-0 overwinning op Maurice Burgemeester gevolgd door een 4-2 overwinning op Dennis Zijdemans.

In de poule was het Wesley die nipt met 3-2 wist te winnen van Jaimy en ook in de finale kwam datzelfde wedstrijdbeeld naar voren. Zij wisten elkaar wederom goed in evenwicht te houden en ook nu moest er een beslissende laatste leg aan te pas komen. Net als in de poulewedstrijd was het Wesley die zich het koelbloedigste toonde en met een 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 3-0 Nigel Dikhoff
Richie IJzermans 1-3 Danny Django
Maurice Burgemeester 0-3 Jaimy van Bavel
Dennis Zijdemans 3-1 Leander Wagenmaker

Halve finale:
Wesley Plaisier 4-0 Danny Django
Jaimy van Bavel 4-2 Dennis Zijdemans

Finale:
Wesley Plaisier 4-3 Jaimy van Bavel

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp net als een week eerder erin om een finaleplek af te dwingen. Zoals gezegd sloot hij de poule des doods als winnaar af, waarna hij geen mededogen kende met Dylan Sprangers (4-1) om vervolgens in een spannende halve finale af te rekenen met Patrick van den Boogaard (5-3).

Aan de andere kant van het schema liet Ruben Mesters zich gelden. Ondanks een tweede plaats in de poule boven Richie IJzermans en Leander Wagenmaker, maar onder Patrick van den Boogaard, liet hij zien de juiste vorm meegenomen te hebben en dirigeerde hij achtereenvolgens Rowdy Rook (4-0), Wesley van Trijp (4-3) en Stefano van Engelen (5-2) naar het schrijfbord.

In de finale kwam Ruben het sterkste uit de startblokken en pakte hij al snel de voorsprong. Danny tekende 3 legs op rij aan onder de 15 darts en leek het initiatief overgenomen te hebben. Echter zakte Danny weer iets weg en maakte Ruben daar optimaal gebruik van. Hij zette zichzelf op matchpoint en miste zelfs enkele matchdarts, welke genadeloos werden afgestraft door Danny. Een laatste beslissende leg moest dan uiteindelijk de doorslag geven. Ook nu had Ruben het initiatief, maar liet hij Danny langszij komen. Waar Danny vorige dus nog de finale met 6-5 verloor, eindigde hij nu wel aan de juiste kant van de score en schreef met een 6-5 overwinning de 2e Makkie Moneydarts 2018 op zijn naam.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-1 Dylan Sprangers
Patrick van den Boogaard 4-0 Alfred Schrieks
Remco Schilperoord 1-4 Stefano van Engelen
Wesley van Trijp 3-4 Ruben Mesters

Halve finale:
Danny van Trijp 5-3 Patrick van den Boogaard
Stefano van Engelen 2-5 Ruben Mesters

Finale:
Danny van Trijp (83,97) 6-5 Ruben Mesters (77,83)

Daarnaast hadden Danny van Trijp en Jaimy van Bavel met ieder 6 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 158 uit handen kwam van Danny Django. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de verliezersronde. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €10,50 en de volle kaart €29,-. Deelname aan de bingo is ook maandag weer mogelijk!

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!