berry herks patrick vd boogaardVrijdagavond 15 juni was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het tweede rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Door diverse omstandigheden mochten we deze avond maar 14 deelnemers verwelkomen, maar dat stond alle aanwezige niet in de weg om er toch een gezellige avond van te maken. Het voordeel was natuurlijk wel dat het format wat uitgebreid kon worden en zodoende kon de organisatie van HW Darts om klokslag 20:00 uur het startschot geven voor de poulefase, welke werd gespeeld in een best of 7, gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

Één poule sprong er in het bijzonder bovenuit en leverde zelfs 4 finalisten af. Dylan van Schijndel en Jeffrey Weiss werden door Patrick van den Boogaard en Berry Herks naar de verliezersronde gedirigeerd, waarna Jeffrey geen problemen kende met Leander Wagenmaker (4-0) en Melvin van Hulst (5-1) en Dylan na een bye geen leg afstond aan Dennie Mallegrom (5-0).

In de finale had Dylan het beste van het spel en kon Jeffrey het helaas niet bolwerken om er een spannend scoreverloop van te maken. Hij pakte weliswaar nog 2 legs, maar de overige 6 waren voor Dylan die daarmee de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Melvin van Hulst – bye
Leander Wagenmaker 0-4 Jeffrey Weiss
Dylan van Schijndel – bye
Dennie Mallegrom 4-0 Marco Buyks

Halve finale:
Melvin van Hulst 1-5 Jeffrey Weiss
Dylan van Schijndel 5-0 Dennie Mallegrom

Finale:
Jeffrey Weiss 2-6 Dylan van Schijndel

In de winnaarsronde slaagde Patrick van den Boogaard en Berry Herks er dus ook in om een finaleplaats te bemachtigen, al ging dat niet zonder slag of stoot. Patrick begon weliswaar met een 5-0 overwinning op Sylvana Snoeck, maar keek in de halve finale tegen Dennis van Genderen al snel tegen een 5-1 achterstand aan, welke hij nog op het nippertje wist om te zetten in een 6-5 overwinning. Berry had op zijn beurt ook de nodige moeite Mike de Kruijff (5-4) en Nigel Dikhoff (6-4), maar was toch telkens op tijd bij de les om de wedstrijd als nog over de streep te trekken.

In de poulefase won Patrick nipt met 4-3 van Berry en ook in de finale lag het niveau dicht bij elkaar. Lang ging de wedstrijd gelijk op en gaven zij elkaar geen duimbreedte. Enkele goede finishes, waaronder een 158 finish van Berry en een 138 finish van Patrick, zorgde er voor dat beide heren lang uitzicht hielden op de eindzege. Uiteindelijk slaagde Patrick er toch in om de definitieve break te plaatsen en de wedstrijd bij een stand van 6-5 binnen te slepen, waardoor Berry net als vorige week genoegen moest nemen met de runner-up positie en Patrick de 2e Winners Zomerranking 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Fabian Bakker 2-5 Nigel Dikhoff
Mike de Kruijff 4-5 Berry Herks
Patrick van den Boogaard 5-0 Sylvana Snoeck
Dennis van Genderen 5-1 Michael Cohen

Halve finale:
Nigel Dikhoff 4-6 Berry Herks
Patrick van den Boogaard 6-5 Dennis van Genderen

Finale:
Berry Herks 7-5 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Berry Herks met 5 stuks het grootste aandeel in de 16 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijk finish van 170 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Sylvana Snoeck met een 5e plaats in de winnaarsronde.

Na 2 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

Rankingklassement:
1. Berry Herks (34)
2. Dennis van Genderen (28)
3. Mike de Kruijff / Dylan van Schijndel (25)

Damesklassement:
1. Sylvana Snoeck (24)
2. Kyra van Genderen (11)
3. Melissa van Puffelen / Melissa Arendse (7)

180-klassement:
1. Berry Herks (10)
2. Dylan van Schijndel (7)
3. Dennis van Genderen (4)

Finish-klassement:
1. Patrick van den Boogaard (170)
2. Patrick van den Boogaard (160)
3. Berry Herks (158)

Het gehele klassement volgt deze week en zal worden gepubliceerd op onze Facebookpagina HW Darts en website www.hw-darts.nl .