Erik PatrickWoensdagavond 13 juni was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 21 deelnemers verwelkomen die gedurende het gehele toernooi konden genieten van de gratis tosti’s en met elkaar, zoals gebruikelijk, de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Zo als iedere week wel het geval is, sprong er in het bijzonder weer een poule bovenuit. Hierin bemachtigden Erik van Rijswijk en Patrick van den Boogaard de winnaarsronde plaatsen, terwijl Danny van Trijp en Michael Cohen genoegen moesten nemen met een plaats in de verliezersronde. Waar het toernooi daarna ophield voor Michael na een nederlaag tegen Nigel Dikhoff, voldeed Danny aan de verwachtingen en plaatste hij zich na overwinningen op Winston van de Graaf (3-1) en Maurice Le Grand (4-0) voor de finale, waarin Corne van de Werken wachtte.

Corne liet in een poule van 3 met Wesley van Trijp en Freddy de Geus zeker geen onverdienstelijk spel zien, maar was niet bij machten om hun af te stoppen. De verliezersronde restte dus voor hem, waarin hij zich wist te ontdoen van Herman Sprangers (3-1) en Nigel Dikhoff (4-2).

In de finale bleek Danny dan toch een maatje te groot voor Corne om het scoreverloop enigszins spannend te maken. Zodoende was het Danny die met een 5-0 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 3-1 Winston van de Graaf
Melissa van Puffelen 0-3 Maurice Le Grand
Herman Sprangers 1-3 Corne van de Werken
Nigel Dikhoff 3-0 Michael Cohen

Halve finale:
Danny van Trijp 4-0 Maurice Le Grand
Corne van de Werken 4-2 Nigel Dikhoff

Finale:
Danny van Trijp 5-0 Corne van de Werken

In de winnaarsronde leverde de poule van Danny nog twee finalisten af met Erik van Rijswijk en Patrick van den Boogaard. Waar Erik na een 1e plek in de poule mocht genieten van een bye, mocht Patrick direct aan de ockey verschijnen, waarin hij achtereenvolgens Bram de Jong (4-0), Nigel van Milligen (4-2) en Wesley van Trijp (5-3) wist te verschalken. Erik kende op zijn beurt twee sterke partijen tegen Geordie Martis (4-0) en Mike van Duivenbode (5-2), waarna zij zich mochten gaan opmaken voor hun tweede onderonsje van de avond.

In de poulefase was het Erik die met een 3-1 overwinning zegevierde over Patrick, maar in de finale leken de rollen precies omgedraaid. Het niveau was degelijk en beide heren wisselde sterke legs af met mindere legs. Desalniettemin gingen de eerste 7 legs met de darts mee, maar was het Patrick die als eerste de break wist te plaatsen en zich bij een stand van 5-3 op matchpoint zette. Echter beantwoordde Erik deze break met een ijzersterke leg en trok vervolgens de stand weer gelijk, waardoor het aankwam op een beslissende laatste leg. Hierin startte beide heren sterk, leek de winst even naar Patrick te gaan, maar kwam Erik sterk langzij en gooide hij uiteindelijk de wedstrijd tijdig in het slot. Zodoende was het Erik van Rijswijk die met een 6-5 overwinning zijn tweede eindzege wist te boeken op de 38e HW Django Moneydarts 2018 en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Erik van Rijswijk 4-0 Geordie Martis
Gerrit Geelen 0-4 Mike van Duivenbode
Jeffrey Weiss 2-4 Wesley van Trijp
Nigel van Milligen 2-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Erik van Rijswijk 5-2 Mike van Duivenbode
Wesley van Trijp 3-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Erik van Rijswijk (80,67) 6-5 Patrick van den Boogaard (80,98)

Daarnaast had Erik met 6 stuks het grootste aandeel in de 20 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish uit handen kwam van Mike van Duivenbode. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plek in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!