ricardo vd vloed Danny v trijpDinsdagavond 12 juni was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 23 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Jurgen Watson en Zereso Zeverboom zich goed herstellen van een 3e plaats in de poule door als nog een finaleplaats in de verliezersronde af te dwingen.

Jurgen speelde in een poule van 3, waarin hij een wedstrijd wist te winnen van Gino Blom, maar zijn rematch en zijn twee wedstrijden tegen Mareno Michels verloren zag gaan. In de verliezersronde boekte hij vervolgens twee duidelijke overwinningen op Nancy van Tilburg (3-0) en Marco Meijboom (3-0), waarna hij in de halve finale met minimaal verschil wist te winnen van Frenk Warnaar (4-3).

Zereso wist in een poule van 4 weliswaar Mandy Nobel onder zich te houden, maar kon niet voorkomen dat Niek Braskamp en Nigel van Milligen zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Vervolgens begon hij de knock-outfase met een bye, waarna hij geen problemen kende met Bram de Jong (3-0) en Brian Rufi (4-1).

Ook in de finale liet Zereso zien zijn goede spel weer gevonden te hebben en was Jurgen niet bij machten om hem af te stoppen. Zodoende was het Zereso die met een klinkende 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Brian Rufi 3-1 Christiaan Kruizinga
Zereso Zeverboom 3-0 Bram de Jong
Marco Meijboom 0-3 Jurgen Watson
Frenk Warnaar 3-1 Maurice Burgemeester

Halve finale:
Brian Rufi 1-4 Zereso Zeverboom
Jurgen Watson 4-3 Frenk Warnaar

Finale:
Zereso Zeverboom 5-0 Jurgen Watson

In de winnaarsronde zagen we Danny van Trijp na 5 edities weer eens een finaleplek bemachtigen. Hij begon direct goed aan het toernooi door in de poulefase geen leg af te staan aan Lesley van Schijndel, Brian Rufi en Maurice Burgemeester. Deze 1e plek bleek genoeg voor een vrije ronde, waarna hij in twee spannende wedstrijden een beslissende laatste leg wist af te wenden tegen Maikel van Helden (4-2) en Niek Braskamp (5-3).

Aan de andere kant van het schema behaalde Ricardo van der Vloed na 22 edities eindelijk weer eens een finaleplaats. Net als Danny begon hij direct sterk door 1e in zijn poule te eindigen ten kosten van Ferry Wennekes, Frenk Warnaar en Julie Koenen, hetgeen hem ook een bye opleverde. Waar hij de laatste periode nog wel eens net te kort kwam, wist hij de spannende wedstrijden nu wel winnend af te sluiten door zich te ontdoen van Nigel van Milligen (4-3) en Mareno Michels (5-4).

In de finale bleek de koek dan toch echt op voor Ricardo en zette Danny zijn vertoonde spel stoïcijns voort. Ricardo wist nog wel op het scorebord te komen, maar kon niet voorkomen dat Danny de overige 6 legs naar zich toe trok. Zodoende was het Danny van trijp die zijn 9e eindzege kon bijschrijven op de 30e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en daarmee de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-2 Maikel van Helden
Niek Braskamp 4-2 Ferry Wennekes
Wesley van Beekum 3-4 Mareno Michels
Ricardo van der Vloed 4-3 Nigel van Milligen

Halve finale:
Danny van Trijp 5-3 Niek Braskamp
Mareno Michels 4-5 Ricardo van der Vloed

Finale:
Danny van Trijp 6-1 Ricardo van der Vloed

Daarnaast had Danny van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de 38 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Beste dame werd Julie Koenen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Zaterdagavond 23 juni zijn we weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 3e editie van de Open ’T Hof van Jericho Koppels 2018, waarbij er gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €150,- en de overige prijzen.

Tijdens de voorgaande edities waren het Marco Smit / Kristiaan de Boer en Zereso Zeverboom / Berry Herks die er vandoor gingen met de eindzege. Welk koppel zal zich in dit rijtje voegen?

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!