andrew Helsemans danny van TrijpMaandagavond 11 juni was de organisatie van HW Darts weer te gast in de sfeervolle ambiance van Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor het eerste Makkie Moneydartstoernooi van deze zomer. Net als de voorgaande jaren was de eerste avond een rustige en zodoende kon om klokslag 20:00 uur het startschot worden gegeven aan de 16 aanwezige deelnemers voor de poulefase, waarin werd bepaald wie er genoegen moest nemen met een plaats in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Wesley van Trijp en Niesco van der Hoek na een minder begin als nog een plaats in de finale van de verliezersronde te bemachtigen.

Wesley hield in zijn poule Danny Django onder zich, maar moest zijn meerdere erkennen in Andrew Helsemans en verrassenderwijs Nigel Dikhoff, waarna een 3-0 overwinning in de knock-outfase op Melissa van Puffelen werd vervolgd met een nipte 3-2 zege op Dennis Zijdemans.

Niesco wist zelfs geen enkele wedstrijd in zijn poule te winnen en zag Patrick van den Boogaard, Richie IJzermans en Dennis Zijdemans boven zich eindigen, waarna hij in de verliezersronde tweemaal een beslissende laatste leg wist af te wenden door met 3-1 te sterk te zijn voor Maurice Burgemeester en Danny Django.

In de finale was Wesley dan toch een beduidend maatje te groot voor Niesco, hetgeen ook naar voren kwam in de uiteindelijke uitslag. Met een klinkende 4-0 overwinning was het Wesley die zodoende de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 3-0 Melissa van Puffelen
Dennis Zijdemans 3-0 Fabio Palinckx
Maurice Burgemeester 1-3 Niesco van der Hoek
Maurice Le Grand 1-3 Danny Django

Halve finale:
Wesley van Trijp 3-2 Dennis Zijdemans
Niesco van der Hoek 3-1 Danny Django

Finale:
Wesley van Trijp 4-0 Niesco van der Hoek

In de finale van de winnaarsronde konden we ons opmaken voor een ontmoeting tussen de 2-voudig en 5-voudig Makkie Moneydarts winnaars genaamd Andrew Helsemans en Danny van Trijp.

Andrew begon, zoals eerder benoemd, het toernooi direct goed door zijn poule als winnaar af te sluiten. In de knock-outfase kende hij vervolgens geen problemen met Rowdy Rook (4-0), waarna hij in de halve finale na een spannende wedstrijd Patrick van den Boogaard wist te verschalken (5-4).

Ook Danny eindigde als 1e in zijn poule ten kosten van Rowdy Rook, Maurice Le Grand en Melissa van Puffelen, waarna hij net als Andrew een klinkende 4-0 overwinning wist te boeken in de kwartfinale op Nigel Dikhoff. In de halve finale kwam Stefano vervolgens niet verder dan 2 legs en kon Danny met een 5-2 overwinning de finale instappen.

In de finale stonden beide heren direct op scherp. Waar Andrew de eerste leg wist binnen te halen met een 11-darter, beantwoordde Danny deze met een 12-darter. Andrew deelde vervolgens de eerste tik uit door met een break 3-1 voor te komen, waarbij beide heren rond de 125 gemiddeld speelden. Danny kon het verschil weer terugbrengen tot 1 leg, waarna beide heren wat meer begonnen te missen en het niveau helaas wat kelderde. Echter was Andrew het beste bij de les en zette hij zichzelf op matchpoint door de stand met 5-2 in zijn voordeel te brengen. Danny rechtte vervolgens zijn rug en waar Andrew enkele kansen om zeep hielp, pakte Danny deze met beide handen aan en bracht hij de stand terug tot 5-5. Een beslissende laatste leg moest de uitkomst bieden, waarin Andrew uiteindelijk dan toch het koelbloedigste bleek en kon hij met een 6-5 overwinning zijn derde eindzege boeken op de 1e Makkie Moneydarts 2018.

Kwartfinale:
Andrew Helsemans 4-0 Rowdy Rook
Patrick van den Boogaard 4-0 Nico de Wit
Stefano van Engelen 4-0 Richie IJzermans
Danny van Trijp 4-0 Nigel Dikhoff

Halve finale:
Andrew Helsemans 5-4 Patrick van den Boogaard
Stefano van Engelen 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Andrew Helsemans (85,48) 6-5 Danny van Trijp (87,75)

Daarnaast had Andrew Helsemans met 8 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 130 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande maandag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het tweede Makkie Moneydartstoernooi in Partycentrum Concordia te ‘s-Gravendeel, waarna we om 20:00 uur van start zullen gaan met het toernooi en natuurlijk ons bonusspel: de finish-bingo. Inmiddels zijn de eerste 5 finishes gegooid (64-130-76-90-100) en is er nog maar 1 bal nodig voor de volle lijn (€7,50) en 19 voor de volle kaart (€20,-). Hoe meer mensen er mee doen, hoe hoger de prijzen!

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!