nigel van milligen winnersVrijdagavond 8 juni was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het eerste rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ondanks de rustige opkomst van 23 deelnemers was de sfeer er niet meer om en kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur het startschot geven voor de strijd om de euro’s en rankingpunten, welke werd begonnen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Na het traditiegewijs rondbrengen van de shotjes zagen we Mike de Kruijff en Wilbert Beijen een finaleplaats bemachtigen in de verliezersronde.

Mike boekte in zijn poule een overwinning op Nick Buijks, maar moest tweemaal met minimaal verschil het onderspit delven tegen Wesley van Beekum en Fabian Bakker. In de knock-outfase stond hij vervolgens geen leg meer af aan Shaties Hoebdar (3-0) en Stephan Kwakernaak (4-0), waardoor hij zich na het Open Winners Café mocht gaan opmaken voor zijn tweede verliezersrondefinale op rij.

Ook Wilbert moest genoegen nemen met een 3e plaats in de poule; hij eindigde boven Shaties Hoebdar, maar onder Zereso Zeverboom en Dylan van Schijndel. Desondanks was hij op tijd bij de les en speelde zich zonder een leg af te staan aan Nick Buijks (3-0) en Melvin van Hulst (4-0) naar de finale.

Hierin wisten beide heren elkaar het vuur aan de schenen te leggen en er een spannende wedstrijd van te maken. Deze gelijkopgaande strijd werd dan ook pas beslist bij een stand van 4-4, waarin Mike zich het koelbloedigste toonde en wederom de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Marco Buijks 2-3 Melvin van Hulst
Wilbert Beijen 3-0 Nick Buijks
Maurice Burgemeester 1-3 Stephan Kwakernaak
Mike de Kruijff 3-0 Shaties Hoebdar

Halve finale:
Melvin van Hulst 0-4 Wilbert Beijen
Stephan Kwakernaak 0-4 Mike de Kruijff

Finale:
Wilbert Beijen 4-5 Mike de Kruijff

In de winnaarsronde deden poulegenoten Nigel van Milligen en Berry Herks direct goede zaken door een finaleplek af te dwingen.

Berry begon direct goed aan het toernooi door zijn poule met Nigel van Milligen, Melissa van Puffelen en Maurice Burgemeester winnend af te sluiten, hetgeen werd beloond met een bye. In de kwartfinale werd vervolgens Dennis van Genderen nipt verslagen (4-3), waarna hij in de halve finale korte mette maakte met Wesley van Beekum (5-1).

Nigel moest na zijn 2e plaats in de poule direct aan de ockey verschijnen. Echter leek hij toch de juiste vorm meegenomen te hebben en kende hij geen mededogen met Fabian Bakker (4-1), Zereso Zeverboom (4-0) en Viggo van der Kuijl (5-2).

Om iets over 00:00 uur konden we van start met de finale. Waar Berry in de poule nog met 3-1 wist te winnen van Nigel, waren de rollen nu precies omgedraaid. Nigel was uit op revanche en slaagde daar zonder al te veel problemen in. Met een 6-2 overwinning was het dan ook Nigel van Milligen die er met de eindzege op de 1e Winners Zomerranking 2018 vandoor ging.

Kwartfinale:
Danny Django 0-4 Viggo van der Kuijl
Zereso Zeverboom 0-4 Nigel van Milligen
Berry Herks 4-3 Dennis van Genderen
Wesley van Beekum 4-2 Dylan van Schijndel

Halve finale:
Viggo van der Kuijl 2-5 Nigel van Milligen
Berry Herks 5-1 Wesley van Beekum

Finale:
Nigel van Milligen 6-2 Berry Herks

berry herks winnersDaarnaast had Berry Herks met 5 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bleef steken op 120 van Nigel van Milligen. Kyra van Genderen en Sylvana Snoeck werden gedeeld beste dame met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Vrijdagavond 15 juni zal het 2e rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2018 plaatsvinden in Winners Café te Numansdorp. Inschrijven is weer mogelijk tot 19:45 uur, waarna om 20:00 uur in feestelijke sferen de strijd zal losbarsten om de euro’s en de rankingpunten.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!