van duivenbode van trijpDinsdagavond 5 juni was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 22 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Enkele lastige poules zorgde er weer voor dat sommige winnaarsrondegangers genoegen moesten nemen met een plaats in de verliezersronde. Uiteindelijk wisten Ferry Wennekes en Jurgen Watson zich hier het beste van te revancheren door als nog een finaleplaats te bemachtigen.

Ferry hield in zijn poule Melissa van Puffelen onder zich, maar moest het onderspit delven tegen Eddy Merlijn en Wesley van Beekum. In de knock-outfase schakelde hij vervolgens Melissa Arendse uit (3-0) om in een spannende halve finale af te rekenen met Ricardo van der Vloed (4-2).

Jurgen begon zijn poule met een zege op Patrick van den Boogaard, maar eindigde in de rematch en in zijn 2 partijen met Niek Braskamp aan de verkeerde kant van de score, waardoor een 3e plaats in de poule van 3 restte. Echter was hij in de verliezersronde weer goed bij de les en stond hij geen leg meer af aan Daniella Visser (3-0) en Dylan Sprangers (4-0).

Ook in de finale wist Jurgen zijn goede spel vast te houden. Met onder andere een 126 en 136 finish en een maximale score liet hij Ferry niet verder komen dan 1 leg en sleepte hij zelf de overige 5 legs in de wacht, waarmee hij de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Christiaan Kruizinga 0-3 Ricardo van der Vloed
Ferry Wennekes 3-0 Melissa Arendse
Daniella Visser 0-3 Jurgen Watson
Dylan Sprangers 3-1 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 2-4 Ferry Wennekes
Jurgen Watson 4-0 Dylan Sprangers

Finale:
Ferry Wennekes 1-5 Jurgen Watson

In de winnaarsronde plaatste Wesley van Trijp zich voor zijn tweede finale op rij. In de poulefase eindigde hij voor Dylan Sprangers en Cynthia van den Boogaard, maar moest hij Mike van Duivenbode voor zich dulden. Echter deerde dat hem weinig en schakelde hij in de knock-outfase Melvin van Hulst (4-1) en Eddy Merlijn (4-2) uit om in de halve finale zijn zoveelste overwinning op rij te boeken op broerlief Danny van Trijp (5-1).

Zijn tegenstander in de finale werd poulegenoot Mike van Duivenbode, die pas zijn eerste opwachting maakte op het wekelijkse moneydartstoernooi. Hij begon zoals gezegd direct goed aan het toernooi door zijn poule winnend af te sluiten, hetgeen hem een bye opleverde. Vervolgens liet hij zien waarvoor hij was gekomen en plaatste hij zich na overwinningen op Wesley van Beekum (4-2) en Daniel Geysendorpher (5-2) direct voor zijn eerste finale.

In de poulefase liet Mike al een 3-1 overwinning aantekenen tegen Wesley en ook in de finale kwam datzelfde wedstrijdbeeld terug. Wederom wist Wesley een leg te pakken, maar slaagde Mike er in om het winnende aantal legs te verdubbelen. Zodoende was het Mike van Duivenbode die zijn eerste finale direct met een 6-1 overwinning winnend wist af te sluiten en daarmee de 29e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam schreef, welke goed was voor een enveloppe gevuld met €75,-.

Kwartfinale:
Danny Django 0-4 Danny van Trijp
Eddy Merlijn 2-4 Wesley van Trijp
Daniel Geysendorpher 4-3 Patrick van den Boogaard
Mike van Duivenbode 4-2 Wesley van Beekum

Halve finale:
Danny van Trijp 1-5 Wesley van Trijp
Daniel Geysendorpher 2-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Wesley van Trijp 1-6 Mike van Duivenbode

Daarnaast had Mike van Duivenbode met 6 stuks het grootste aandeel in de 34 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Mandy Nobel met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!