gino blomZaterdag 9 juni werd in café het Krijgertje in Oud-Beijerland, de 12e en laatste HWDO ranking van dit seizoen gespeeld, waarbij de aanwezigen nog éénmaal streden om de winst van de avond en daarnaast nog wat punten aan hun totaal toe te voegen, om zo een gunstige(re) uitgangspositie voor het finale toernooi te behalen. Anderen waren aanwezig om in ieder geval aan de eis van minimaal 5 deelnames te voldoen om überhaupt daaraan mee te mogen doen, en er waren er ook nog bij die daar niet meer aan konden voldoen, maar gewoon zin hadden in een gezellig avondje darten.

Met 23 deelnemers werd in 5 poules gestart aan de voorronde, met de aantekening dat de nummers 1 en 2 uit de stand Arjan Brussaard en Gert-Jan Resoort, beide niet aanwezig waren, en er dus op voorhand al vast stond dat er geen herhaling van een finale kwam van de laatste 2 rankings, en er dus anderen een gooi naar de winst konden gaan doen.

Van de overige aanwezigen uit de top-10 wist Rory Goudswaard zich als enige niet voor de winnaarsronde te plaatsen, en moest dus door in de verliezersronde.

In de verliezersronde mochten 10 spelers uitmaken wie er qua punten voor de stand, de schade nog enigszins kon beperken, door een finale plek te behalen. Dit waren uiteindelijk Jos Solleveld en Glenn Krijger. Jos had vanwege zijn 3e plaats in de poule eerste een bye om vervolgens Gert Kooi met 2-0 te verslaan en daarna Ger Boekee met 2-1 om zo in de finale te komen. Glenn had ook eerst een vrijloting, om vervolgens met 2-1 te winnen van Marco Meijboom en Erwin Franssen. In de finale was het Jos die het sterkst op zijn dubbel bleek, en met 3-1 zegevierde.

In de winnaarsronde 13 spelers die dus om de eer van de avond streden, waarbij de poulewinnaars uit de grote poules (van 5), Marcel van Verk, Raymond van der Hoeven en Jeroen Brussé van een bye profiteerden. De twee andere poule winnaars, Gino Blom en Patrick Luijendijk dienden wel direct aan te treden. Gino had weinig moeite met Marcel Koolmees, die hij met 3-0 naar het schrijfbord verwees. Patrick liet slechts één leg liggen tegen John Schipper er kom zo door naar de kwartfinales.In die kwartfinale liet Gino met 3-1 Jordy Kaptein beduusd achter, en moest Patrick met diezelfde cijfers een nederlaag slikken van Marcel van Verk. Raymond van der Hoeven had weinig medelijden met Jeffery Krijger en diende hem ook een 3-1 nederlaag toe. Die uitslag leek er ook in de laatste kwartfinale te komen bij Jeroen Brussé tegen Domonique Kudret, maar Jeroen miste enkele dubbels, zag Dominique gelijk maken en er alsnog met 3-2 met de winst van doorgaan.

In de ene halve finale een clean sweap, Marcel kon te weinig uit richten tegen Raymond en kreeg een 4-0 nederlaag aan zijn broek, waarmee Raymond zich op kon maken voor de eerste maal een finale partij dit HWDO ranking seizoen. Bij de tweede halve finale waren alle 7 de legs nodig om een winnaar aan te wijzen. Nadat Gino op een 3-2 voorsprong kwam leek hij de winst te pakken, maar Domonique wist ook nu weer langszij te komen. In de 7e leg stelde Gino echter orde op zaken en boekte alsnog een overwinning en bereikte daarmee zijn vierde finale plaats van deze jaargang.

Iets voor half één werd werd begonnen aan de finale, welke ook nu weer in een best-of-9 werd gespeeld en onder leiding van stond van het vaste schrijversduo John Schipper & Gert Kooi.
Raymond had het voordeel de partij te mogen beginnen. Beide mannen begonnen wat voorzichtig qua score en werkten gestaag richting een finish. Raymond kon zich een misser veroorloven om alsnog de leg uit te gooien om zo op 1-0 te komen. Gino kwam wat meer op stoom in de 2e leg die hij was begonnen en maakte weer gelijk. In de volgende leg bleef de score bij Raymond wat achter, wat Gino de mogelijkheid gaf om een break te plaatsen en op 2-1 voor kwam, waarna hij ook zijn eigen leg hield en op 3-1 voor kwam en op de partij winst leek af te stevenen, maar niets was minder waar. Raymond ging weer beter scoren en trok met 2 goede legs de stand weer gelijk naar 3-3 en had weer het voordeel de volgende leg te mogen beginnen. Dit leek dan ook uit te buiten, maar met het missen van de dubbels kwam hij nu niet ongestraft weg en Gino brak weer terug naar 4-3 en mocht aan de achtste leg beginnen. Met meerdere goede beurten achter elkaar werkte hij als eerste naar een uitgooi mogelijkheid toe en pakte die kans direct aan en won zo met 5-3 dus de winst van de 12 ranking.

Er werd deze avond slechts 5 maal een 180-er gegooid. Toernooiwinnaar Gino was de enige die er 2 wist te gooien.4 maal werd een 100+ finish gemeld aan de wedstrijd tafel. Ger Boekee wist een 128 finish te gooien, welke in de Knock-out fase, ondanks verwoede pogingen, niet meer werd overtroffen.

Nu de 12 reguliere toernooien zijn gespeel, zijn de kaarten geschud en zal over 2 weken het finaletoernooi worden gespeeld. Zoals bekend plaatste de top-32 zich, met minimaal 5 deelnames, voor deze finale avond, waarbij er € 400,- voor de winnaar klaar zal liggen en de rest van de prijzenpot onder de overige deelnemers zal worden verdeeld.

De finaleavond wordt op zaterdag 23 juni gehouden in MFA de Tienvoet in Heinenoord. Aanvang van deze avond is om 19.30. indien geplaatste spelers niet aanwezig kunnen zijn, verzoeken wij om dit z.s.m. te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Poule indelingen en verdere info m.b.t. de opzet van het finale toernooi worden op de avond zelf medegedeeld.