danny van Trijp Mike van duivenbodeWoensdagavond 30 mei was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ditmaal een rustig avondje en zodoende mocht de organisatie van HW Darts 17 deelnemers verwelkomen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Dennis Zijdemans en Jurgen Watson die zich als beste wisten te herstellen van hun ritje naar de verliezersronde door als nog een finaleplek te bemachtigen. Jurgen hield in zijn poule Gerrit Geelen onder zich, maar moest toezien hoe Patrick van den Boogaard en Jaimy van Bavel op basis van een beter legsaldo doorstroomde naar de winnaarsronde. Echter bleek Jurgen de enige met een bye, waarna hij geen leg afstond aan Michael Cohen (4-0).

Dennis eindigde op zijn beurt boven Marc Peeters in de poule, maar moest zijn meerdere erkennen in Wesley van Trijp en Luciano Patiradj, waarna hij in de knock-outfase geen problemen kende met Gerrit Geelen (3-1) en Melissa van Puffelen (4-0).

In de finale maakte beide heren er een spannende wedstrijd van en leek het aan te komen op een beslissende laatste leg. Echter wist Jurgen dit tijdig af te wenden, waarmee hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Jurgen Watson – bye
Michael Cohen 3-2 Marc Peeters
Dennis Zijdemans 3-1 Gerrit Geelen
Fabio Palinckx 0-3 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Jurgen Watson 4-0 Michael Cohen
Dennis Zijdemans 4-0 Melissa van Puffelen

Finale:
Jurgen Watson 5-3 Dennis Zijdemans

In de winnaarsronde plaatste Danny van Trijp zich voor zijn 16e finale (10x winst). In de poule stond hij geen leg af aan Herman Sprangers en Melissa van Puffelen, waarna hij in twee spannende wedstrijden met Patrick van den Boogaard (4-2) en Maikel van Helden (5-3) wist door te stromen naar de finale.

Aan de andere kant van het schema liet Mike van Duivenbode sterk spel zien en dwong hij zijn 5e finaleplek af (4x winst). In zijn poule van 3 won hij tweemaal van Michael Cohen, maar moest hij ook tweemaal het onderspit delven tegen Maikel van Helden. Een moeizame partij tegen Danny Django volgde (4-2), waarna hij zijn klasse liet zien tegen Wesley van Trijp (5-3).

In de finale werden de eerste 2 legs evenredig verdeeld, waarna Mike de eerste break wist te plaatsen met een 15-darter. Danny beantwoorde dit met een 14 darter, waarna hij de versnelling wist door te trekken tot een 5-2 voorsprong. Mike was tijdig bij de les en gooide een 15-darter, 12-darter (161 finish) en 14-darter om een beslissende laatste leg af te dwingen. Echter liet Danny zich niet van stuk brengen en hield hij zijn leg met 13-darts, waardoor hij met een 6-5 overwinning zijn 11e eindzege op de 36e HW Django Moneydarts 2018 kon boeken.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-2 Patrick van den Boogaard
Maikel van Helden 4-0 Luciano Patiradj
Wesley van Trijp 4-0 Jaimy van Bavel
Danny Django 2-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:
Danny van Trijp 5-3 Maikel van Helden
Wesley van Trijp 3-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Danny van Trijp 6-5 Mike van Duivenbode

Daarnaast had Mike met 12 stuks nog wel het grootste aandeel in de 34 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 146 uit handen kwam van Dennis Zijdemans. Melissa van Puffelen werd beste dame met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!