brussaard resoortOp zaterdag 26 mei besloten 14 mensen om niet te gaan barbecueën en aansluitend de Champions League finale te gaan kijken, maar kozen er voor om gezellig een pijltje te gaan gooien. Er werd gekozen om de deelnemers in 2 poules te verdelen en de aanwezigen zo een paar extra potjes te laten spelen, waarna er per poule 4 man doorgingen naar de Winnaarsronde, want er werd uiteindelijk nog wel gewoon om de toernooi winst gespeeld en de verdeling van de te verdienen punten.

In poule 1 werd Gert-Jan Resoort, niet geheel verrassend, eerste in zijn poule. Wel verrassend was dat hij één partij verloor, van Marco van Bochove, die verder juist al zijn poule wedstrijden verloor. Achter hem plaatsten Jeffrey Krijger, Ronald Snaauw en John Schipper zich voor de Winnaars-ronde
In de andere poule werd, ook niet onverwacht, Arjan Brussaard eerste, die al zijn partijen won. In deze poule kregen 3 deelnemers het voor elkaar om evenveel punten te halen en een exact gelijk legsaldo te halen, waardoor voor het eerst deze jaargang een kamppartij moest worden gespeeld om de plaats in de Winnaarsronde te bepalen. Glenn Krijger gooide als eerste uit en werd dus tweede, Jos Solleveld derde en Marcel Goudswaard werd daardoor vierde.

In de verliezersronde dus maar 6 man, waarbij de nummers 5 een vrijloting hadden en al in de halve finale stonden. Ken Uiterwijk wist in zijn eerste partij van 2-0 van Marco te winnen en Gert Kooi verwees met de zelfde cijfers Jaap van Tiggelen naar het schrijfbord. Ook in beide halve finales werd een 2-0 overwinning geboekt; Ger Boekee won van Ken en Gert versloeg Erwin Fransen.
In de finale twee Stamgasten die de strijd met elkaar aangingen. Gert kwam op een 2-0 voorsprong een leek in de derde leg de winst te pakken, maar gooide meerdere pijlen aan de verkeerde kant va het draad en zag Ger terugkomen in de wedstrijd en zelfs gelijk maken. In de laatste leg was het Ger die goed uit de startblokken kwam en met de derde legwinst op rij ook de partijwinst pakte en de Verliezersronde op zijn naam schreef.

Doordat er 8 spelers in de Winnaarsronde zaten, waren er geen vrijlotingen en moest iedereen direct in actie komen. De nummers 4 troffen hierin een poulewinnaar en moesten daarin het onderspit delven. John Schipper was niet opgewassen tegen Arjan Brussaard en Marcel Goudswaard deed dat tegen Gert-Jan Resoort. Glenn Krijger won met 3-1 van Ronald Snaauw en Jeffrey Krijger versloeg Jos Solleveld met dezelfde cijfers.

4 Boerenjongens in de halve finales. Gert-Jan troefde Glenn met 4-1 af. Jeffrey moest ook met deze cijfers buigen voor Arjan. Dit betekende voor de vierde keer dit seizoen een finale tussen Gert-Jan en Arjan welke ook nu weer om 5 gewonnen legs gespeeld werd.

Beide mannen stonden op scherp en het score verloop leek net een tenniswedstrijd, voorsprong in de wedstrijd ging over-en-weer. Gert-Jan mocht de partij beginnen, maar zag Arjan direct breken. Gert-Jan brak echter direct terug en hield daarna zijn eigen leg om op 2-1 te komen. Arjan hield daarna ook zijn eigen leg om de stand weer gelijk te trekken, en mede door een 180-er weer een leg af te pakken die Gert-Jan begonnen was en op 2-3 kwam. Nu was het Gert-Jan die ook een 180 score gooide en terug brak en de stand op 3-3 zette. In de zevende leg bleek andermaal dat het voordeel van beginnen niet direct betekent dat je als eerste op een dubbel komt want Arjan benutte wederom de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dit bleek een gevoelige tik te zijn voor Gert-Jan, want ineens haperde de scores bij hem en kon Arjan een ruime voorsprong opbouwen en zonder de hete adem van Gert-Jan in zijn nek te voelen, uitgooien en daarmee alweer zijn vierde toernooiwinst te boeken en verstevigd daarmee zijn koppositie in de stand.

Deze avond werden er 7 180-ers gegooid. Alleen de beide finalisten hadden een maximum scoren gegooid, Gert-Jan 4 en Arjan 3 stuks.

5 maal werd er een hoge finish gegooid. Marcel Goudswaard gooide in de poulefase een mooie 130 finish, welke in de knock-out fase ondanks verwoede pogingen, niet meer overtroffen werd.

De volgende en laatste ranking is op zaterdag 9 juni, in café het Krijgertje alwaar men zich tot 19.30 kan melden om in te schrijven.